Sidvyer, senaste månaden

tisdag 31 mars 2015

Förberedelser

Ja det kan vara lite tyst på bloggen  just nu men det är för att jag förbereder Vernissagen och den efterföljande konstutställningen som varar i 4 dagar efter det:)  
Just nu komponerar,ramar,färdigställer och pimpar jag allt jag bara kan,och det är hysteriskt roligt om än sjukt mycket att hålla reda på.  
Champagnen ska väljas ut beställas hämtas kylas
Tavlorna ska transporteras och packas
Bag in boxar,sopsäckar,nittar,porslin,flaskor,påsar ljus,växel,,,ja allt,,
Mer foton kommer dock från platsen,och är man riktigt nyfiken,ja då åker man ut och kollar;)



lördag 28 mars 2015

Hybris porslinet får tillökning!


Inför vernissagen har vi tagit fram en tallrik  i numrerad upplaga,dvs endast 100 stycken finns,,,eller ja 80 stycken nu,för 20 åkte så fort folk fick nys om det. 27 cm stora,269:- st  finns ENDAST att köpa på Diket Design eller på konstutställningen i påsk!


Mellan allt fixande inför påsken hinner jag tatuera lite och Anne är ÄNTLIGEN färdig med sin arm,något som har gått på rrekordtiiddels för att hon är väldigt mån om att få den färdig och dels för att hennes hud är magisk och att hon sitter som en sten!
 Plåtarna från WME metall var färdiga och jag är i full färd med att pimpla dem ,nu är där bara fivebarplåtar och kupor,,,och allt annat som ska till;) Stay tuned!


torsdag 26 mars 2015

Jaha,,hallelulja igen då?

Jaha hallelulja igen då?
Denna gången är jag otroligt försiktig optimistisk,nästan apatisk.
Än en gång åka dit och sitta och vänta en halv dag bara för att prata med dem IGEN,även om det är viktigt så tar det en hel jobbedag  som jag så desperat behöver just nu. Flytta på alla kunderna igen och försöka klämma in dem. Försöka hinna med en hel konstrunda,plocka ner den och stuva undan HELT ,för 2 dagar efter sista dagen i påsk ligger jag på bordet.
 För  första gången på länge är jag tillbaka i normalstorlek igen,efter massvis med problem antingen från kvinnomagen eller vanliga magen,och där är en viss skillnad? Jag lovar att jag inte putar med magen i första fotot. Esmyan har verkligen hjälp  till att krympa  de flesta knutorna och det märks så på  stumheten och fyllnaden .Har lite problem med att äta pgr gallan nu,och det kan säkert hjälpa till en del ,,not all bad;)

onsdag 25 mars 2015

Inga fler knutor men,,,,

Nä allvarligt talat gott folk!!!
 Ett styck skitkass något begagnad kropp säljes eller bytes mot något begagnat fordon i stil med en Chrysler LeBaron eller Volvo 480 turbo.

Har ÖVANPÅ all skit med knutor i livmodern,chokladsystrar och psoriasis artrit  gått och undrat lite över varför jag springer på dass i mängder och varför jag numera inte längre gärna äter mig mätt ,varför jag plötsligt fick ont i högersida rygg så illa att jag inte kunde sitta stilla,en smärta helt olik den jag är van vid ,,igår kunde min hjärna inte längre gå och fundera och jag fick tid för en "känn och kläm" hos doktorn.
Jag ville inte medge att cancertanken fanns där,men tillslut seglade den upp  och för att kunna gå vidare och lugna ner mig behövde jag höra en läkare säga att där inte sitter en knut under revbenen som det faktiskt känns som.
Läkaren jag träffade var så satans saklig och noggrann att jag genast kände mig trygg.
Vi behöver inte gå genom allt som sades mm,men när jag kommer där ifrån har jag 2 nya diagnoser jag INTE väntade mig,men som förklarar en del,,
Gallsten/njursten
Ja,,varför inte?
Smärtan i ryggen vid gallsten var så klockren att jag var paff,och det man botar det med är antiinflammatoriska,som jag tog då jag  inte stod ut mer,,
Hahahahh jag är så SATANS trött på denna jävla köttpåsen ,men ändå så jävla lättad över att ingen knuta hittades där iaf!!

söndag 22 mars 2015

Ducati delar åker i vårrensning:)


Vår,,trots att det var minus jävla 3  grader imorse  känns det ändå som vår,och då vårstädar jag! Sen min värsta  hojmani har jag löjliga mängder rejer till duckar liggandes,och de har bara flyttats rundor om och om igen. Jag vet inte varför jag inte kunnat släppa dem,men tanken har väl alltid funnits att jag KAN fortsätta köra någon dag och då också leka lite med deras kläder. Andra flickor leker m dockor/barn och klär om dem,,,jag klär om Ducatin.Idag lade jag äntligen ut 2 prima monopostokutsar  en i kolfiber och en original på svenska ducatiklubbens hemsida:)
Känns skönt,,ska nog åka upp till Fredrik och hämta mer av detta,,rensa ut och börja på nytt:)



lördag 21 mars 2015

Antikmässa och jobb och konst ,,MASSA!

Så har det gått tid igen, mycket händer i veckorna,och jag har opiat att koncentrera mig på att övereva lite (låter drastiskt,men så är det) och därför blir det inte blogginlägg hela tiden.
Lite mer kråkkonst har jag hunnit med!
 Lite tatueringar har jag såklart hunnit med,bland annat Paulas arm färdig:)
Och en sjuuukt rolig chestpiece på Jana ,som kan vara den mest tåliga kunden ever!
 Och sen underbara Aimee som fick en liten handfiller i hennastil,och jag är för första gången lite avundsjuk för en handtattoo!!
 Sen har vi en liten frihand på Jessica ,en fjäder med lite smycken,riktigt roligt att få göra detta!
 och så förstör blogger åter bilderna med neonfärger,men jag kan inget göra! En tavla till har det blivit,mest för migsjälva! Den påminner mig om hur min drömvärld ser ut,det är så jag har det varenda natt. Alltid spännande aldrig trevligt!
 Sen kom Jimmy in för en lite cover. Vi har lasrat bort hela det stora svarta molnet på överarmen och satt dit en skalle med ros,och den ytterst ynkliga draken som satt där fick bli en större orm:) Vi arbetar långsamt på att fixa hela armen tillslut:)
 Samma morgon som jag skulle tatuera Jimmy vaknar jag med magiskt ont i magen. Inser att det kommer att bli en kamp att ta mig upp ens,och det sitter i matmagen denna gången,inte äggalåddan. Till min stora idiotiska insikt  förstår jag att det är qorn som gör detta med mig! Fick exakt samma upplevelse för massa år sedan när jag massåt trattkantareller!   Magiskt ont i magen,svullet och krampigt. Visar sig att man kan ha intolerans mot svamp ,rättare sagt trehalosintolerans,och ja,,jag har testat quorn de senaste veckorna,och middagen kvällen innan var stekt quorn ,,NEVER again !!!!!!

Fick en ingivelse förra lördagen att jag bör måla mick Jagger till celebsessions,och jag startade med ett trevligt leende porträtt,,det funkade sådär. Han är för lik en kvinna (en väldigt ful östtysk sådan) så denna skrotades.
 Och jag ger mig på ett till,denna gången mer karaktäristiskt,och nu gick det vägen:)
 Kunden på lördagen avbokade,och jag och DO tog tillfället i akt att dra på antikmässa! Vi tog den blå fittmagneten till brösarp och hökade som proffs på låset först av alla ,och slängde oss över sakerna!!
 Närmare bestämt slängde jag mig över det vackraste jugendaskfatet jag ever sett och,,ger det till DO "här detta är perfekt till dig!"
Varför?? Oh why!

Hittade den mest paranoida hermelinen/sengångaren  någonsin,,,
 En väldigt väldigt liten pillerburk(eller något,där är rester av något väldigt knasigt däri)
Och ett roligt objekt som är en servetthängare! Denna hakar man fast i kragen och knäpper fast servetten med:)
Och en jättefin käppknopp i bakelit i form av en pippigoja. När jag gick för att pruta och betala prutade gåbbegåbben med sig själva och  jag hukar mig ner framför honom för att hitta pengar i min väska. Då börjar han klappa mig på håret och säger "Vilket fiiiint hår,som en långhårig ,,TAX ,,fiiiint",,jag blev så paff att jag inte ens visste vart jag skulle vända mig!
DO skrattade så han fes,,

 Och ett par ljusstakar i väldigt tung metall,attans billiga:)


Efter det äventyret  drog vi till smaklycka för en toast och en rälmacka,och förutom horden av vrålande barn var det som vanligt väldigt gott och trevligt:)
En helt fin start på en lördag som fortsätter  ikväll på upp eller ner:)!!









onsdag 11 mars 2015

Ja tatueringar och konst också!

Jaha! Sen när handade inte denna bloggen om gnäll eller helgaktiviteter?? döllet av mig,och såklart ska det bloggas lite om tatueringar och lite veckans konst mm.
Kråkfåglar,,är de inte de bästa som finns? Älskar att glo på dem när de stuffar rundor ute på fälten och betar och glänser,,det är en ren fröjd. Har ni tänkt på att när de puffar upp sig ser det ut som om de har de största kogetrosorna  på sig ever!

 Vi kämpar på ed Annes arm ,hon är stenhård på att sitta så denna armen har gått rekordsnabbt känns det som! Reparerat lite gamla blomster på underarmen och nästa gång är det till att fylla små tomrum,sen är den FÄRDIG!
 Emma samlar på lite rockabillytattoos och ingen jänkebilsåkare är komplett utan en mikrofon;)
Ursäktar det dåliga fotot ,men här har jag reparerat mitt eget jobb (2 fjärilar i enbart färgade linjer som såg lite trötta ut 5-6 år senare)  och nu är där lite mer umf i dem:)
 Sen ville Michaela och Thomas ha varsin ros på handen ,en rätt fin kärleksförklaring som inte är lika absolut som ett namn.
 Ett hjärta med ritverktyg i,och det står exakt för vad det verkar stå för,Fredriks kärlek till sitt konstnärsskap! Färdig nästa gång!
 Mer kråka!
 Och än en gång sabbar blogger  färgerna på ett foto.Emils arm är då inte neongrön  och urtvättad gul,men det kan jag sitta och säga om och om igen ,det  kommer ändå att se så ut. Nå,vi fortsätter på Marvelarmen som bara den,och nu är överarmen färdig ,en liten underarm till och bakgrund på det sen är vi färdiga,,,men det dröjer Emil,,än har vi många härliga timmar på oss!

måndag 9 mars 2015

Nej,,detta är inget "happy" foto,,

Gårdagen har varit en av de mest plågsamma sedan detta möget startade. Ser ut som om jag är i fjärde månaden och tarmarna är svullna som FAN. Att andas är jobbigt då konstant "håll" i höger sida är en vardag nu oavsett om det är den tiden i månaden eller ej.
Tarmpaketet känns som om det är inlindat i skållheta kål och vad man än gör finns det ingen lindring. Går på brufen retard redan och kan inget mer göra än att vänta ut cykeln tills det svullnar av och ger sig. Endometrioser är den troligaste boven till tarmarna,har haft det så väldigt länge,men det blir värre och värre för var månad då de "äter" hormonerna som avges en gång i månaden.
Dt börjar bli plågsamt att äta,dels för att det inte finns utrymme,men även för att varenda liten tarmrörelse känns som ett vulkanutbrott bakom klumpen ,även känd som livmodern.

Höger ben svullnar upp och nu även somnar det.Igår somnade det hur jag än sitter,så att stå är enda möjligheten till lättnad. MÅSTE få någon att ta knutan på benet på allvar nu,är rätt säker på att den är orsaken till svullnaden. Det blir svårare och svårare att få lättnad för det skitet MED!!
Är seriöst så trött på smärta och mystiska jävla diagnoser nu att jag vill ge upp.

söndag 8 mars 2015

Skolåren,,sett från ett barn.

Våren 2015,,och några mils körning tillbaka till jag var 15.
En trängande tvång  fick  mig att åka tillbaka till stället där jag spenderade 3 långa ångestfyllda år. Stället där jag med 100% säkerhet fick reda på att jag var ful och skrattretande.
Ångestens väntkur,,stället man ändå lite hellre satt på än inne i skolan. 
Dels för att det innebar slutet på dagen och plågan,och dels för att de flesta barn som bodde i Hörby gick hem,dvs stämningen var inte lika hård bland dessa barnen som tog bussen till landet.
 Många av oss hade åtminstone gått ihopa i över 6 år och de behövde inte längre var tuffa och taskiga när hörbybarnen gått hem,,gamla band gjorde att man slapp den sista stunden innan man var hemma.
Man förstod,man avundades dem som knutit band med de lite bättre barnen från "staden".
 Parkeringen och lilla kiosken uppe i huset i slutet av parkeringen. Dit gick folk och handlade lösgodis och nybakade baguetter med nötkräm på,,,halvor dvs, man hade inte råd med en hel. Halva kostade 5 kronor om jag inte har helt fel för mig? 
Björkarna som eleverna brukade lyfta in lärarinnans bil på tvären mellan,,hon hade ingen humor och bli så arg att den annars nästan genomskinliga lilla damen blev lila.

Kiosken är borta nu,,,troligen även den genomskinliga kvinnan,,
bara ångest kvar.
 Stora ingången,,denna undvek man gärna. Innanför dörrarna under taket fanns bänkar och trappor där folk satt och stirrade på en när man kom in som sjua. 
Första gången tänkte man inte på att det var "fel" ,att vi inte hörde dit,,det var åttornas och niornas del,,,där satt de och benade ut vem som var svag och hackbar. 
Jösses,min halspulsåder måste synts från rymden. 
Strax till höger på bilden ovan, sitter dörren som ledde in till aulan och matsalen. 
Aulan har numera gjorts om till matsal.
Här köade  man till dödens matsal,där alla asgamarna väntade på en,glodde,kommenterade,dömde ut,,
I denna kön fick man finna sig i att niorna trängde sig förbi,ibland armbågades man, och inte ett ljud sades,det var bara så det var,hur hungrig du än var och hur lite tid du än hade att äta.
Rangordningen skulle iakttas.
Förnedring skulle delas ut.
Matsalen som var aula. Här hölls uppropet första dagen i sjuan. Här dog en liten bit av ett barns själ när alla skrattade åt mitt dubbelnamn. Det var här jag insåg att det inte alls skulle bli spännande i 3 år. Här började jag inse att inga gamla allianser var värda något alls. 
Vännerna man haft  i årskursen över en ute i  Södra Rörum kunde inte längre kännas vid en,och man fick förstå.
Ny ordning 
Man såg sig mentalt om efter en livbåt att klamra sig fast vid och när inte en sådan fanns klamrade man sig fast vid de flytande vrakbitarna (läs barn som inte heller passade in,rödhåriga,fula kläder,för små,för stora,tandställning) ingen annan ville ha och hoppades att man tillsammans skulle vara starka eller åtminstone osynliga.
Här gick man på högstadiediscon,full av barnsliga förväntningar och askungedrömmar.
Hem åkte man med noll danser under bältet och några förnedrande nej som grädde på moset.
Ingen vill dansa med fåret.
 Rätt fram ,stora ingången,,trappan ner till skåpen som niorna hade . 
Dit man aldrig gick oavsett om man hade lektion där. Man väntade på bänkarna  som förr stod till vänster här,,man gick inte  ner i ljeongropen förrän läraren kom,med ett förbryllat  uttryck,fundersam över varför vi alla väntade här och inte utanför dörren som vanligt. 
De vuxna ser inte det våra ögon ser.
Blickar med löften om mer förnedring  om man skulle våga andas något om det som sagts.
I trapporna satt de som var mer än andra. 
I vuxnas ögon säkert bara ett barn i en trappa,för oss vrakdelar en vägspärr som antingen skulle få dig att snubbla och slå dina knän blåa till alla åskådares oerhörda skadeglädje ,eller åtminstone få dig att be om passage.
Be flera gånger.
 Sidoingången,,ingången för oss "bönder",lite mer safe.
En snabb sväng till höger strax efter man kommer in och ner till skåpen,mestadels sjuors,,,safe.
Man måste bara ta sig förbi första raden av åttornas skåp,sen hade man klarat sig. Det var där jag första gången fick höra av en rödhårig musliknande kille med blårandig skjorta att jag  var så jävla ful,,som ett jävla får eller en ängel.
Om du läser detta,,,ja fy fan,det kanske jag var ,men du var ingen skönhet själv. 
Om dina röda gener slår igenom och du har egna barn  vid detta laget är risken rätt stor att det är dem som kommer hem rödgråtna,för skamsna att berätta för dig varför de är för fula för att få existera enligt andra barn,och det kommer att skära i ditt hjärta.
Karma is a bitch.
 Rätt fram ifrån sidoingången är världens längsta korridor
Som ett gatlopp flera gånger om dagen.
Där det nu står skåp  stod istället åttor och nior uppradade
Att deras ben kunde sträcka sig så långt ut,,att deras ord kunde höras så högt?
Jag skäms fortfarande för att säga att de bräkte som får efter mig,,och skrattade,,
Varför skäms jag?
Fick skylla mig själv som hade mitt hår utsläppt. 7 år efter skolgången släppte jag ALDRIG ut mitt hår mer,natt som dag.

 Tillbaka ut till busskuren,fortfarande en kamp.
Vid fint väder fick du plats på bänken,då stod folk i klungor och uppvisade grupptillhörighet där du inte var inberäknad.
Vid regn var bänkarna alla tagna,om så endast av folks ryggsäckar,,du fick inte sitta och alternativet var att stå precis vid pelarna och låtsas att du inte bli blöt. Det värre alternativet var att vänta vid bussen framme vid kravallstaketet,utfryst och totalförnedrad.
Till den gruppen hörde jag inte
Inte heller hjälpte jag de individerna:(

 23 år senare och orden har inte blivit mildare,,
 Det fanns 3 kategorier,,Hora och diverse utslängda ord  ville man inte sitta under men de var inte heller skrivna med namn om en,,
De som blev direkt namngivna var för alltid (3 år är en evighet i ett barns liv) 
märkta och kunde vänta sig slag och sparkar i tre år eller åtminstone 2 tills de blev nior OM de tillhörde det snygga gänget,,annars upphörde det inte förräns sista skoldagen.


Sen fanns det det snälla klottret,,om du blev namngiven i ett positivt sammanhang funkade det likadant,,du blev liksom hyllad i 3 år.
Skrivet i kalk på billig målarfärg,men det kunde lika gärna vara skrivet i sten.


 Ja,,konsten utvecklas sällan i denna miljön,,kukar förblir kukar,,

 Denna fick mig att grina rätt ut,,,vem du än är,,Ta din grisschäfer och rid din egen väg genom livet;)


 Cyckelskjulen,,en allmän plats tror lärarna,,en hemsk plats för de som inte passar in. Tro inte att man fick ha sin cykel ifred om man någon gång hade den med till skolan.
Den ,som en själv dög inte,var för gammal och rostig,och din bästa cyckel  förföll för dina ögon när rösterna påpekade  hur jävla värdelös den var.
Ilskan riktades mot föräldrarna.
Hur FAN kunde ni släppa iväg mig på den?! 
Föräldrarna fattar inte ett skit eftersom den dög alldeles perfekt dagen innan.
Här fanns även rökrutan,,ja i dagens samhälle en helt ofattbar sak att ha på en skola för  sjuor till nior,att ens godkänna att barn rökte,men det gjorde dem. 
De riktigt hardcore skitcoola människorna stod här med flinta i blicken,konstant spottandes och tuggandes,,Här ute befann man sig helt enkelt inte
Hit kom man bara om man var redo att dö.
 Dörren som leder ut till gården mellan de olika flyglarna på detta rucklet.
Det kan vara ca 20 meter mellan dörrarna som mest,men här gällde det att gå lugnt med självsäkra steg,annars såg de dig,annars kanske du inte bli insläppt på andra sidan och var tvungen att gå tillbaka medans folk skrattade bakom alla fönster och dörrar,,alla kunde se på lektioner,vid skåpen,,ingen gjorde något.
Det påminner om antikens gladiatorarena där Caesar står i rökrutan med konstant tumme ner.

 Skåpen man tilldelades,,,de har byttas ut och jag vill minnas att de var mycket mindre. Mellanskåp var bäst. Skåp längst ner eller högst upp var sämst,ännu en grej man rangordnades efter. Jag hade åtminstone ett mellanskåp.
Mitt emot skåpen fanns toaletterna man aldrig använde. Säkrast var att använda dem mitt i en lektion,då stod inte alla killar utanför och antingen låste upp dörren utifrån eller stängde in någon där tills de grät.
Tjejer dassades aldrig,men killarna fick alltid vara på sin vakt.
Som vuxen kan man inte undgå att förstå den enorma förnedringen av att få sitt huvud nerkört i en skitig toastol medans dina "vänner" spolar ,med ett benhårt grepp om din nacke och paniken som bara växer..
Låt dem inte se dig gråta,,då händer det imorgon igen.
Yess,dina söner gör det även om du inte kan tro det,,eller så gör de inget åt händelsen när de ser det utav rädsla för att själv råka ut.
Det finns en anledning till att det första man gör som barn när man kommer hem är att slänga väskan och rusa på toa. 

  Har länge velat komma tillbaka hit för att förminska detta monstret i mitt huvud,men kan inte för mitt liv förmå mig att komma hit när barnen är på plats.Jag har fortfarande ingen makt över dem,det  är fortfarande flugornas herre mentaliteten i skolan.
Vem som än byggde denna platsen har inte gjort ett skit för att få den mindre fängelselik,en skitgul tegelklump med korrugerad plåt och inga somhelst upplyftande detaljer. Komplettera det med taggtrådsstängsel och allt hade stämt.