Sidvyer, senaste månaden

söndag 31 maj 2015

Humöret och bilen,,vi är tydligen ett.

Frustration
Jag har fortfarande inte fått tillbaka min bil. Jag hade den i en dag och insåg att vad än firman som hade den gjort så hade det inte hjälpt ett skit. Den går som en påse skridskor och motorlampan blinkar  hela tiden. Jag lämnade in det till en annan firma i torsdags kväll innan vi åkte till prag..en vecka och en helg senare har ännu inget gjorts,,, Jag fattar inte varför det tar så idiotiskt lång tid denna gången?   6 april gick den sönder,,,vi börjar närma oss 6 juni snart. 2 jävla månader för att plana en topp och få den att gå ok,allt detta EFTER att den servats.
 Sen är jag inte förvånad,,Jag verkar påverka mina maskiner med mitt humör. När jag kämpade med garantiärendena på lasern brakade allt ihopa på minin,allt garantiärenden. När jag sket i lasern och gav upp slutade bilen krångla.
Nu var jag nervös för operation och 2 dagar innan gick toppapackningen på bilen så att den behövde opereras;) På det går jag och oroar mig/ tänker mycket på att saker står stilla och tar alldeles för mycket tid i huset,,då tar det tid med bilen,,
Men att stänga NER ALLT DETTA!!! Det har jag inte greppat hur man ska göra än;)

Konstkväll 2015!

Det har gått ett helt år sedan sist och det var dax för en konstkväll igen! Först äts det lite kyllingasallad och spenatpaj som Maritza hade med sig,och när man inte har salladsbestick improviserar man,för nnitrilhandskar har jag så jag kan gödsla med!
Börjar med att  ursäkta för de suddiga bilderna,något har ändrats på kameran och det såg jag inte igår.

Det går till som så att man tager med egen hatt,sen får man i blindo välja en lapp där ett exempelkonstverk  med konstnärens namn och livstid står utskrivet ,och detta ska man då ta som inspiration,eller kopiera,vilket man vill! Efter det får man även välja ut en mustasch i blindo,där EN är mindre PK. Lisa lyckades få en säker grå väldigt passande!
 Och ja,,vera fick den mindre PK;)


Sen delas canvas och vin ut,färger hälls upp och  tystnaden sänker sig över studion. I vanliga falla är det ett jävla kacklande på oss,men koncentrationen är enorm!
Igår kom jag fram till att jag nog kan skita i att måla på dessa dagar och bara hälla upp färger,peka tipsa och peppa,det var riktigt roligt att bara leda,inte måla;)
Mitt glas fick sig en omgång,,,ja såklart ska vi snart släppa en serie med dessa,sånt gör man ju oavsett hur gräsligt det ser ut.
Det spioneras och kollas över mustach hos vissa
Stundens allvar överväldigar,,DÅM DÅM DÅÅÅÅÅM!!!
Vera  Fick franz Marc och jag blev VÄLDIGT imponerad av hur hon hanterade detta!
Chatis fick Edvard Munch och klämde in ett litet skri med;)

Maritza fick Van Gogh och gjorde ett riktigt bra jobb med detta!


Jag fick Picasso och  kladdade mest eftersom jag hjälpte de andra att hälla upp färg med mera,men lyckades ändå fylla en liten svart canvas,aldrig testat att måla på svart förr.

Lisa fick Chagall och tyckte först  det var en fisk,,jag vill nog säga en papegoja,men konst är tolkningsbart;) Även Lisa gjorde väldigt  bra ifrån sig!

Chris fick Kandinsky och mös loss med lite former och grafiska streck:)

En riktigt bra samling får jag lov att säga!!
Efter att vi målat färdigt gick vi liksom unisont över på Chatis gips,och lät vår fantasi flöda ,,vissa mer än andra;)
En riktigt härlig kväll med bara asgarv och mycket kreativitet. Älskar att se hur folk som aldrig målar faktiskt har det i sig bara de vill,,,
Tack ladies:) <3



lördag 30 maj 2015

Tattoos och mer håravfall!

Ja en massa jobb har det blivit mellan turerna,och Pia som kommer lååång långt uppe från norra sverige fick äntligen sin rygg fixad och påbyggd. Att hon skickade ett helt kuvert med FOTOGRAFIER av bilder på datorn gjorde att jag bara inte kunde säga nej till detta jobbet;) Alla sätt är bra utom de dåliga!
Kajsa ville ha e slända/fjäril på baksida arm precis ovanför armbågen,och så blev det! Kajsa är här vansinnesbrun  så färgerna blir lite softare :)

Sen kom Jan in för fortsättning på den grafiska armen och ett grafiskt porträtt av sin mamma. Ett hysteriskt roligt projekt för min del:)
Sen har vi fint folk från Norge som dök upp och fick sin makeuptattoo. Jag fick lära mig en massa roliga norska ord och olikheter våra land emellan. Tror Norge behöver få sig ett besök!


 Sen hoppar vi till lite hårförlust. Jag tappar långt över 100 hårstrå per dag just nu och har faktiskt helt släppt paniken över det,jag orkar  helt enkelt inte noja mer. Det verkar dock som om en hel del babyår har börjat visa sig,men det kan lika gärna vara inbillning,vi får se helt enkelt!

Provsvaren från Nova kom och jag har finfina värden på allt,så sköldkörteln ska det tydligen inte vara. Ett annat brev från Nova avslöjade en massa i min lever de inte riktigt kan räta ut och nya prover ska tas om 3 månader. Med all säkerhet en godartad massa,men det kan vara den jag känner av lite då och då. 
Har pausat lite från hårbehandlingen och får rannsaka mig rejält för att se om jag vill dit igen,lite mer info om det kommer när jag redat ut mina tvivel. 
NU kan sommaren komma,,är rätt trött på att frysa precis som alla ni andra:)

måndag 25 maj 2015

Prag 2015,, ladies way!




 En extremt tidig morgon i Maj var det så att 3 kvinns bestämde sig för att Prag hade väntat länge nog,och vi mötte soluppgången på bron på väg till Kastrup när Kapten dumpade 3 babblande pärlhöns på flygplatsen


 Det är inte bara destinationen som är det roliga på våra resor,utan vartenda stopp har sin charm,som tex just flygplatsen och alla dess affärer! Tror fanimig vi hade kunnat ha skoj i Trelleborg tillockmed.

 Vera som är gruppens överhuvud(längst  går först)  bestämde att 5.00 på morgonen var för tidigt för vin och det blev istället en svart kaffe och en croissant för att vakna lite. Nä,,vi behöver inte vin för att se retarderade ut tydligen. Den rävfärgade skapelsen i mitten är fan jag:/
 Bondaction i rulltrappan,,,ja tillockmed rulltrappor är spännande när man kommer från lannet!
 Fast forward genom flygplatsen i Prag och taxiresan som aldrig tog slut på vägen in till stan,vi dök upp lagom till morgonkaffet och SOLEN i Prag!! Som vanligt bjöd staden på perfekt väder och ett stopp på Paul för att äta innan vi skulle äta var ett måste;) Skulle förstått att de dubbla kaffeintagen var en inverterad varning för att det inte skulle bli så mycket kaffe resten av helgen;)
Vi hade bokat bord på Imperial för lunch,och nu är det så illa att servitörerna snart kallar oss vid förnamn,de känner igen oss väl vid detta laget. Det var en HÖG jävla arrangemang i staden just denna helgen,bland annat DefLepard spelning,cross EM,nåt cheerleadingevent för små ungar ,ölfestival och tatueringsmässa så alla hotell var råbokade och priserna magiskt höga. Vi lyckades ändå knipa ett rum för 3 alldeles intill Imperial,och Vera hade varit så förutseende att be om ett rum bort från gatan,,,inte ville man bli väckt av de ständiga spårvagnarna,,, vi återkommer till detta!

 Aaaaand que wine!
 Som vanligt har Imperial helt magisk mat,och jag testade en ny maträttpå deras veckomeny,gnocci med rödbetor och  ost,,det var så jävla bra att jag vill kalla det helgens bästa mål mat!

 Solen stekte när vi gav oss ut på shoppingtur. Vi satsade genast på den lilla lilla obscent billiga affären vi hittade i September  ,och som vanligt hittade vi hur många bra par skor som helst till inga pengar!
 Det placeras ut lite svåra konstverk överallt i Prag med jämna mellanrum,och denna  så så PK donnan var vi också tvungna att antasta,,,det är nästan lite för givet. Bilden är en lite ödesmättad hyllning till min hysterektomi och sorgen efter detta,,,,or NOT! Notera fullträffen på magen av en jävligt skilda fågel med ett rövsikte bättre än  svenskaskidskyttelaget tillsammans!!
 Sen besökte vi såklart cafe de Paris och fyllde på sockerlagret,,,ja jag är anal med platserna jag älskar och återkommer om och om igen till samma,,men varför inte,man vet aldrig när de försvinner. Prag är i väldig rörelse just nu och vi noterade säkert 40 nya ställen som ersatt lite mer tvivelaktiga skäckiga ställen. Kommersen tar över och riktigt bra nya ställen öppnar upp på prime läge överallt. En annan grej jag noterade är att klottrande har dragit igång med massiv ökning till min stora förtvivlan. Enormt vackra gamla byggnader är nu helt nerkletade av dessa idioterna,och staden ser genast skitigare ut,,Har aldrig kunnat se en enda vacker egenskap hos klotter,det är bara ett egoistiskt förstörelsebeteende som sabbar så jävla mycket.
 Vi drog en repa på Provocateur såklart och deras nya parfymer luktade till allas våran förvåning inte alls tant mer! 2 stycken nya dofter som både Vera och Maritha handlade,och jag har redan gjort stark gång på det lilla provet jag fick med mig hem!
Som vanligt blir du kungligt påpassad när du handlar och det bjuds på prosecco,,ett jävligt bra tricks,för nog fan handlar man;)   
 Sen höjdpunkten! Americky Bar som numera har ny ägare och det märktes. Drinkarna var inte alls som de var när Monica jobbade där,men de dög ändå alldeles utmärkt och det är ändå stämningen man mest är ute efter.
Mitt i samplandet av drinkar kom en man med en telefon,,,till mig??  Jag svarade lite nervöst och tänkte att nu har katten sprängts eller Sverige gått under,men det var bara Monika som ville berätta att jag fick ett VIP kort till Municipal Hall där jag får skitbra rabatter på drinkar och mat mm! Detta kan vara höjdpunkten på alla pragresor,nästa år ÄGER jag skiten!!! Hahahahahaha
 Ja,,så var det då Veras val av rum. Vi checkade in och noterade lite glatt att de bygger nytt på bakgården! Kl 17.00 gav de sista byggarna upp och vi hejade på dem glatt,,tur att det är helg!
Ikke.
Kl 7.00 började de padda ,armera,gjuta svetsa och allt annat skoj som säkerligen för liv! Lördag som söndag jobbade de på och förde ett HELVETES liv! Fönstrens var jättebra isolerad,,ventilationen not so much,så om vi inte ville dö kvävningsdöden med 3 kvinns på rummet var fönstret TVUNGET att vara öppet! Hence no sleep.
Skit i det,,vi passade på att beatboxa lite för att dränka byggljuden!
SWAG
Hotellet hette the Atlantic och vi kan INTE Rekommendera det. Vattnet luktade så illa att vi alla 3 reagerade,men luktade liksom ruttet när man duschat,de låtsades vara väldigt serviceinriktade men det föll liksom platt när de inte egentligen kunde hjälpa till med något som toapapper eller ens rena glas eller handdukar efter städningen. Att de hade tredje världskriget på bakgården var inget de berättade heller.

 Vi passade på att äta på Franchouska restaurangen,lite överprisat men ack så jävla vackert,och maten är faktiskt toppen.


Efter det tog vi oss över bron till Thaimassagen,även detta ett fast inslag i var Pragresa. Testa det om ni har chansen,det ÄR verkligen värt det.

 Utsikten från Pragbron i den ljumma försommarnatten besvek inte denna gången heller.
 Dagen efter var det väl jag som mådde sådär,för mycket vin och för lite sömn gjorde att lördagmorgon blev en lite slö shoppingmorgon ,med vinstart på Café Café.  BLOGGMIN!
Lunchen intogs på Kolkovna som fortfarande levererar perfekt mat,och har ännu ett år i rad fått Michelin rekommended på fönstret. Kolla efter de runda röda klisterlapparna på restaurangernas dörrar eller fönster,oavsett hur oansenligt stället kanske är så kan de ha vansinnigt bra mat.


 Hånglade upp en papegoja på den fortsatta shoppingturen,like it aint no thing
På kvällen hade jag reserverat bord på Le Terroir,en lite finare restaurang med en enorm vinkällare. Med viner från 50-talet på priser upp till 350000 kändes det som om de hade koll på läget. Innan vi gick dit tyckte Maritha och Vera att vi skulle balansera ut det enormt fina med något enormt sunkigt och köpte en liter rosé på varuhuset för 7 kronor som vi så grannt fick servera i tandbortsglas samtidigt som vi höll koll på byggandets framskridande.
Vi hade även allsång på svansen där jag dövtolkar och Vera gör ljudeffekterna i bakgrunden och vi t testar nya frillor på Maritha.

Om man vill höra expertutlåtande kan man följa Veras iakttagelser i denna lilla kortfilmen.
Bo snackar bygge
 Så var det dax för finrestaurangen,och det var verkligen väldigt fint i  lokalerna,tror vi satt 2-3 trappor ner vilket också kändes och luktades. Det var en unken lite möglig doft  som härskade,men efter att ha suttit där några minuter glömmer du det.

 Maten var verkligen bra MEN,,inte minnesvärd. Jag minns vinerna desdå bättre,en mängd tjeckiska viner som var oerhört bra och som var goda bara för sig,även om maten liksom var god till. Det gifte sig inte som det bör,men om man inte är så petig på det området tycker jag ni ska testa. Oklanderlig service även om servitören som svettades  pärlor bara för han skulle tala engelska doppade sin slips i min olivolja 3 gånger;)







Efter en underbar middag med många tunga tunga samtal gav vi oss på jakt efter vart festen var. Ja,VI gjorde det. Blev lite förvånad själv,men vad gör man inte en varm sommarkväll en lördag mitt i Prag? Jo MOJITOS och filmande!


 Jag FÖRSÖKTE även ta en snygg seriös bild,och jag trodde jag lyckats tills jag ser dem i full storlek,,,här har vi Tynkyrkan då då,,,
 Kärleken låg tät i luften när vi vandrade längs Paryschka. Jag googlade snabbt upp cocktailbarer i Prag och eftersom Hemingway hade fullt begav vi oss till Bugsys,ett ajsing bajsing så snyggt ställe där jag nog aldrig vågat gå in om vi inte haft ett par Mojitos i kassen,men nu jävlar bara armbågade jag mig igenom flockar av nyrika ryssar och vi  fick oss en hög skitbra drinkar!



 Sen ger vi oss ut för att antasta statyer,och det är liksom inte svårt att hitta offer om man säger så,de verkar besitta samma sorts humor som vi gör. Vi tar tacksamt emot detta och  testar alla möjliga olika sätt att umgås med konsten i natten.


Ja,,även vi kan hitta fel ibland.

 Så stapplade vi vidare i de mindre gränderna,och hittade lite olika barer,bland annat en GIGANTISK Buddah Bar! Hade ingen aning om att den fanns i Prag,men här var den alltså,och vad gör man inte här om dricker,,,the. Jag tutade i Vera och Maritha the medans jag fick en Oh My dog som jag sket i,,den smakade faktiskt hund.

 Sjukt snyggt ställe,ett ställe jag kommer att testa maten på nästa tillfälle!
 Så,,efter the och lite sång Wonderful Wörld och lite ledsagande av Maritha (Maritha lyckades mycket tidigare fastna med klacken mellan de gigantiska gatstenarna i Prag,precis på stans snabbaste övergångsställe,,så vi ledde henne runt  resten av kvällen rädda för att hon skulle  råka ut igen,lilla liten! Prag är inte höga klackars stad)var det nattamaud på kebaberian.  En riktigt riktigt magisk kebab får jag lov att säga,och vi var relativt lyriska när vi gick och lade oss.
 Morgonen efter var vi INTE lyriska. Jag mådde hysteriskt illa direkt på kvällen och fick lätta lite på kebaben innan jag somnade ,och när Maritha vaknade var hon superkass. Jag mådde riktigt toppen och gjorde fukostmatsalen ensam då  Vera också mådde pyton.

 Vi gav oss ut med en blek Maritha,men efter en banan och en halv kaffe var hon tvungen att lägga sig på hotellet igen,darrandes som ett asplöv och brutaldålig. Både jag och Vera var lite förvånade ,,så jävla illa var det inte kvällen innan,vi var glada men inte brutalordnade,,,nå jag och Vera gjorde Prag vidare genom att bara gå runt och strosa och kolla i springor;)




 Uppe vid Pragborgen lite i bakgatorna där hittade vi en undangömd liten restaurang som hette U Labuti,och de hade den mest magiska lilla pastalunchen på länge! Kan varmt rekommendera detta,och billigt var det med eftersom det ligger lite undangömt.


 Vi hittade såklart byggnadsverk vi kunde defilera också,inte bara statyer och konst vi ger oss på.

 Vi hittade även den gräsliga jävla John Lennon väggen.
 Det enda som förtar gräsligheten av väggen är mina pråmar till ballerinaskor,men fötterna måste få vila lite från olika skor.
 Lite öl och apfelstrudel på det söta lilla fiket bakom Hotell Kampa Garden,alltid lika lummigt  och mysigt att sitta och kolla på vattenhjulet där.

 I all stillhet över Vera på sina Uri Geller skills,,framgångsrikt får jag tillägga.
 Så gick vi förbi ett konstmuseum och vi kunde bara inte motstå lockelsen att ge oss på mer offentlig konst! Acidofilus som fått stock var en klar storfavorit!
 Kvinna i Nöd fick smaka!
 Vid detta laget hade Maritha lyckats resa sig och joinade oss på vår konstresa.
 En halv pizza på Wenchelas square,och lite slöeshopping sen drog vi oss tillbaka mot hotellet,ingen var riktigt i stöt!


 En sista fika vid municipal och folktittande. Vid detta laget började jag känna mig darrig i knäna och lite off. Sängen vrålade efter mig och klockan var bara åtta. Vi gick till hotellet och powernappade och jag FLÖG upp 30 minuter senare VÅLDSillamående och med hög feber. Hade fått stora finnar i huvudet och mådde så kass att jag undrade om jag ens skulle kunna packa inför tidig morgondag. Halsen var tjock som fan och jag tackade gudarna för läckerolen jag råkat ta med.  Maritha och Vera fick gå ut och äta kvällsmat ensamma,jag kunde inte ens tänka på mat. De åt på ca 35 minuter och kom hem och somnade sjukt tidigt. Vi började inse att Marithas brutalbakfylla inte var en brutalbakfylla utan vi hade helt enkelt blivit smittade av något ELLER matförgiftade ! Vi mådde allihopa illa hela vägen hem och jag tror inte att det blir fler kebaber på det stället  NÅGONSIN om jag ska vara ärlig.
 Så en kort intensiv helg i Prag är till ända igen,och jag tror jag hellre återkommer till hösten när inte alla andra hade samma idé som vi,även om det är mysigt när allt är framdukat och öppet överallt,men att trängas  är inte någon av våras melodier. Prag till hösten tror jag det får bli minus  kebabförgiftning;)