Sidvyer, senaste månaden

söndag 23 augusti 2015

Huset och ansiktslyftet!

Nu är det dax för en liten uppdatering av huset och vad som händer där! I fredags fick jag ett meddelande av Kapten om han fick gräva upp lite buskar?
Vad säger man till en Kapten som varit magsjuk i 2 veckor när han står mefd valpögon och grävare i högsta hugg?
Kör så det ryker.
Vi har länge tänkt spara buskarna  och bara klippa ner dem för att slippa Österlenvindarna på hösten,men  när vi började klippa insåg man att det var ca 5 meter tjocka  och omöjliga att tränga genom med allt annat än en grävare. 
När jag körde ut på Kaptens anmodan  för att kolla hur det blev  blev jag helt  tagen!
Hela husets karaktär ändrade sig  och jag kände den muggiga doften som hängde i ALLT när vi köpte huset,för första gången blåstes bort och  lilla huset på prärien  kunde andas!!
Med en utsikt som denna ska man inte ha  buskar som skymmer,och nu kan vi se till grannarna och vise versa,det känns tryggt och riktigt roligt!!

Lammfest i kryddträdgård 2015

Jag fick sydpå ett event i Österlenkryddors broschyr  de ger med en när du handlar kryddor, och helgrillat lamm lät så satans gott att jag hörde med möllegänget om de ville med. Vi blev tillslut 7 pers som 16.30 infann oss utanför Köpingebro på Österlenkryddor.
Där stod en stor Gotlänning med en SVABB av grillolja och glace och grillade lamm ,helt som sig bör!
I 350 kr ingick en mojito med deras egen mynta från trädgården,och detta såg vi alla fram emot.
Tyvärr  glömdes sockerlagen,limen och moddlandet av myntan som ger mojiton hela sin smak,så det smakade Bacardi och vatten:/ Kunde inte dricka min och bestämde mig för att jag blev kvällens chaufför:)
 Tobbe fixade biffen för oss alla dock;)
 I spänd förväntan satt vi och smygblängde på hela jippot. Det hette att  man åt vid 18 tiden och efter det var det dans i tältet utanför tills klockan 01.00!! Hahahah pensionärsligan reagerade allihopa med "ahh där är en dag imorgon också!" och bestämde sig för att hoppa hela sektionen med dans i tält till tonerna av DJ Maffe;)

 Väl inne i lokalen som är riktigt mysig satte vi oss vi ett bord och får syn på snapsvisor,,? Eventet presenterades av ägarinnan och då fick vi veta att detta är första året detta har gått över från en privat fest de har var år till att detta året göra det kommersiellt ,och det kunde förklara känslan av att ha hamnat på någons 60-årsfest där man inte känner en själ;) De erkände att det var möjligen lite amatörmässigt,men sålänge man arrangerar med själ  kan de mesta misstagen rättas till nästa år!
 Ja,vi känner oss lite vilsekomna,, Maten var en vandrande buffé  i all enkelhet ute på verandan med lite olika sorters såser med spännande kryddor från trädgården ,wokade grönsaker ,bröd ,sallad,potatisgratäng och såklart lamm. Lammet sparades det minsann inte på ,och det var grymt gott,allt jag hoppats på ,och efter att ha frågat efter salt (något som var förvånansvärt svårt att hitta i en kryddträdgård;))var resten också komplett.
Vin och öl får man köpa i den lilla provisoriska baren,och om jag ska gnälla lite så kanske det hade varit roligare med flasköl istället för 5,2or på burk,och kalla då;) Vinet och champagnen var där då inget fel på och maten var som sagt underbar. Efterrätten  var en liten rawfood kaka  med kokos och dragon(?) som var magiskt  god och på det en lavendelpannacotta  med kaffe.

 Allt som allt så kanske 350 kr  var lite väl för en privat fest  där inte ett glas vin till maten ingick men  lammet var perfekt och det var rätt roligt att ha gjort det,en upplevelse utöver våra normala(?) restaurangbesök.

lördag 22 augusti 2015

Tävlingsbidrag batch 3:)

Stina 10,isbjörn som nyss gått förbi en  snigelpicknick!
Bea 12 år,en grön höna ,,ja varför ite,jag hade mer än gärna ägt en!! 
 Emilia  3 år har gjort en snigel som klättrar på stege!
Och bror Kaspian 5 år har gjort snigel på skateboard!
Sen har Amylon inkommigt med ett bidrag till,då efter lång eftertanke han insåg att första bidraget liksom hastades in och att ett nytt mer genomtänkt förtjänades att skickas in. Eftersom tävlingen handlar om kreativitet så får alla barnen skicka in flera bidrag om de vill,jag ÄLSKAR att se dem och läsa de små historierna bakom!
 Historien bakom denna är som följer:
Krigarsniglar med olika vapen och egenskaper. Högst upp i mitten finner vi den omtalade Mördarsnigeln, till ett pris av endast 80 diamanter. 🐌


onsdag 19 augusti 2015

Tattooooos!

Jag ligger lite bakom med bloggandet om tatueringar och så kan vi inte ha det! Det har varit en rörig tid med absolut mest avbokningar ever. Försöker boka på folk och vissa tackar ja för att sen dagen efter säga nej igen,,antar att det är ekonomin efter denna sommarens skitväder. Oavsett så är jag megatacksam för de kunder som väl dyker upp och de koncentrera vi oss på idag:) 
En fjärilsvinge med piff inspirerad av Fulltofta ölens etikett:)
 Sen fick jag göra riktigt roligt frihandande på  Sanna för att hennes nya watercolourtattoo skulle passa in med texten hon redan hade. Älskar att få frihanda för att det ska passa precis på just den kundens kropp.
 Sen  kom Mia ner för att få sin jugend dam färdig,och det GÅR bara inte att få ett ok foto på hennes lår utan att det ska lysa upp  och blänka,men ser ni henne får ni be henne dra upp kjolen;)
 För något år sedan gjorde jag Alma  den lilla mopsen på hennes ägare,och  nu var det dax att bygga p åhenne. Solbrändare än de flesta afrikaner hade Alma blivit något fejdad tyvärr trots att ägarinnan använt 50 spf på henne(verkar inte ha funkat ett dugg). Det var riktigt knivigt att göra  blommor på den huden,men det lyckades och de kommer förhoppningsvis att slippa den hänsynslösa solen i framtiden;)

 Sara har länge velat bygga på och fixa till en tatuering som hon haft  som inte riktigt bli som hon ville.
 Lite mer färg och snirkel var boten för detta:)
Nettan hade en lite tråkig armlänk som hon ville piffa och så gör vi! 
Bygger på den med lite blommor och piff,en ganska kort men intensiv sittning då Nettan har svår MS och inte klarar av så långa sittningar,men IKKE att hon låter det hindra henne från något alls;)
 Och till sist fick Catyas ollonborre sällskap av lite tistlar  och grönska!



måndag 17 augusti 2015

En underbar kavalkad av tävlingsbidrag:)


Söndagen var tydligen en bra dag att tävla och det damp in många fina tävlingsbidrag! 
Kasper 5 skickar en reparatörsnigel  som lagar sitt eget skal!

Othilia fick in alla elementen i teckningen och den behöver ju ingen berättelse där ser man en svettig isbjörn som postar sig till nordpolen med sina polare hönan och snigel!
Amion har ingen berättelse men visst är snigeln ute på söndagstur i sin finaste outfit!
Amanda 10 år har även hon fått in alla 3 elementen i bilden och VAD jag gillar hönan!!
Oliver 3,5 sniglar som äter fiskar! Såklart,frågor på det?
Milla 2,5 Höna springa fort,ja det ser man ju,,fotstegen och en hona i fart,,givet!
 Och Melvins isbjörnen som är en potentiell superhjälte,,ja attans om han inte har rätt!

söndag 16 augusti 2015

Fler tävlingsbidrag!

Då har vi 3 nya fantastiska tävlingsbidrag  inne och det är tre stycken 7-åringar som  har ritat sniglar allihopa! Helt underbara! 
Sams snigel här äter lördagsgodis,viktigt att de också har helgmys,,,

 Sen har vi  Lovisa 7 år som har ritat klättrande sniglar i regnet och åskan som sagt o sånna grajjår;)  Väldigt genomarbetad teckning!
 Och Elli 7 år har också ritat en snigel,för de var coolast att rita! Ingen som säger emot det nä!

fredag 14 augusti 2015

Tävling med de först 2 bidragen!!

Då var det dax att tävla igen men denna gången är det era små som ska prestera! Be ert barn att rita en teckning som ska innehålla en av 2 ingredienser:
Isbjörn 
Snigel
Höna
Tävlingen avgörs här den 12 september och man kan då vinna de 2 muggarna på bilden MED innehåll:)!
Fick frågan vad som anses som barn och jag tycker väl 12 är barn,sen blir det tonåring.
Man skickar in bidraget via facebook(på ett pm där då) eller på stina_nyman@tele2.se!



 De 2 första bidragen är inne och  de kommer från syskonen Fanny 7 år och Amanda 5 !!
UNDERBARA!!!


torsdag 13 augusti 2015

Mer roliga fenomen.

Jahapp,så är vi där igen,fenomenet som ingen tror på.
Springer och pinkar som en galning igen,något jag trodde skulle gå över efter OP enbart för att det var ont om plats. Så var icke fallet.

4 gånger inatt,illa tvunget,vaknar och kissarr,tar en halv kaffe och kör till träningen,där jag får dra en omgång till innan jag startar. Dricker max 2-3 dl på träningen (är aldrig törstig)  och har fortsatt springa hela dagen.  Eftersom läkare inte tror på mig mäter jag mängd,och det är  allt mellan 2dl-3,5 dl var gång,dvs inga inbillningskissar.
Har nu en magisk huvudvärk och svårt att fokusera blicken. Dricker såklart lite vatten nu för att mildra huvudvärken,men det går bara rätt igenom.
Men jag inbillar mig helt klart,,givet.

130 hårstrå idag och jag hoppas att den låga trenden håller i sig ,,vill ner till  mitt gamla normala vilket borde varit max 50 om dagen,men man får vara glad för det lilla.
Gnäll gnäll gnäll gnäll,,kärringnäll.

söndag 9 augusti 2015

Håravfaller och FÖRBÄTTRING!!


Dagen har kommigt!!!!! fy fy fan vad jag har längtat efter att få skriva detta!! 
Efter att ha varit hos min ever so attenta reumatolog och fått reda på att jag har lågt Testosteron frågade jag runt och fick tipset Zink och köpte genast en burk sådant. 
Lite udda att  redan efter 2 dagar på zink kunde jag släppa lös håret och ingenting trillade av !!
Tänkte att det var ett sammanträffande men efter  att ha kört den gamla vanliga rutinen med håret uppsatt  i 2 dagar för det mesta och uppsamling efter dusch.
så,,6 juni 300+ på 2 dagar,,slutade räkna efter 300 för det var så hårt,,
9 aug 120 på 2 dagar.
Det är i sista minuten,har blivit riktigt tunnhårig bakpå huvudet och i vikarna precis som män blir när de tappar håret. Har kvar starkt hår vid luggen och tonsyren,men i övrigt är det dött och trist. 
Om en månad ska jag träffa Dr. Mats  och hoppas på lite hjälp så att detta styrs upp av sig själv.
 Tack Malin på Life,,,av hela mitt hjärta.
Håller er uppdaterade!  

lördag 8 augusti 2015

Cirque noir


Vi fortsätter starkt på Joannas arm och  det går framåt med rasande fart. Detta projektet är ett nytt spännande för mig eftersom jag inte längre gör black and gray enbart så mycket,,och så bli det inte denna gången heller;) Lite röda rosor för att upphöja  det vi redan gjort  och fortsättning på Circue noir och goth,,detta ska bli SÅ jäkla roligt att fortsätta med!!



torsdag 6 augusti 2015

En egen liten Österlenrunda med ett magiskt stopp på österlenkryddor!

Eftersom situationen i studion är oförändrad och det är råt och kallt inomhus hängde jag inte gärna kvar dagen ut trots att jag var färdig tidigare . Fukten har nu fått även väggarna i köket att bukta,och inte undra på,,det är spånskiva påslagen på ytterväggar som fäller,dvs helt vettlöst. Nu är de mjuka och bubblande och det som kommer ut luktar bara mugg och mögel. Sätts värmen igång? Nä.
 Jag har en magsjuk man hemma och ville inte dra hem för att bara sitta och glo på honom när han sover utan gick ner i hamnen för att kolla på minröjarna och skeppen som ligger där inför tattoot och någon stor övning. SJUKT awesome!!! Finland vinner any day!

 På väg till bilen hittar jag denne lille killen som nog har krockat med en vägg,,satte av honom i häcken i närheten.
 Sen drog jag ut till österlenkryddor och bara satt vid lavendelfälten för att dofta. Vansinnigt fridfullt,och har ni inte varit där tycker jag att ni bör,de har så mycket gott att man köper sig gul och blå!
 Jag inhandlade lavendelvinäger,dragonvinäger och råpressad rapsolja :) Sallad på g och jag kan sga att lavendelvinäger var ren och skär PORR på flaska!!!
 Stannade till i Kåseberga på vägen hem och handlade smörfisk och räkor ,,undviker oftast det stället eftersom det är så obehagligt smockat med turister att man inte ens vill testa att ta sig in,men idag var det lugnt och där är parkeringar ända in vid Ahls rökeri,om man bara kör vidare in genom turisterna.
 Sen kom jag hem och upptäckte att  jag fått en liten broshyr med i påsen,och blir HELT tappad av att de har en enorm mängd evenemang bland lavendeln och kryddorna,bland annat detta som  vi är spekulanter på!  Efter det kommer Malörtsnatt,man träffas 24/8 23:30 och skördar malört i fälten på Bartolomeusnatten .  Det tänds upp med marchaller i fälten och så får man snapsar och malörtens historia! Ett oförglömligt minne:)
I juli kan man även uppleva lavendelmorgon med champagne,men man kan alltid ringa och boka grupparrangemang som de kan skräddarsy,som tex örtprovning  likör eller theprovning ,ett riktigt bra tips till Svensexa eller Möhippa för de som INTE föredrar förnedringsvarianten utan mer matlagning och gott vin!  Österlenkryddor är hemsidan och 0411 550606 är telefonnummret och allt ligger strax utanför Köpingebro!