Sidvyer, senaste månaden

måndag 25 december 2017

Nu karpar vi 2018 och ser tillbaka på 2017 ,ett smockfullt år!!


Ett år har gått,,2017 har inte varit ett vänligt år kan man säga utan att för den sakens skull tycka att det har varit helt sitt heller.  Det skulle vara året då det firades 40 hela året  men döden kom i vägen . Ganska snart efter att jag firat min 40-års med öppet hus visar det sig att Katt var dödssjuk och ett par traumatiska dagar  slutade i att vi var tvungna att  låta vår förstfödda somna in. Kan inte beskriva hur ont det gör att se dessa bilderna  fortfarande. Har svårt för att tro att hon någonsin förstod eller kommer att förlåta oss för att vi lät henne somna in  inne på djursjukhuset istället för hemma ,men allt gick så snabbt och  jag visste varken ut eller in,jag ville bara inte att hon skulle lida mer.


 Efter att ha gråtit konstant i 2 veckor (bölar som en gris nu med)  kunde jag inte hålla mig från att leta upp en ny livskamrat till oss och vi  hittar Misha som var obehagligt lik Katt  till utseendet. För att göra en lång historia kort får vi hem vårt lilla underverk och det visar sig att hon är döv,löper  trots att hon är steriliserad och allergisk med astma och till råga på allt försvinner hon och är borta i en månad. När vi hade gett upp hoppet och  lagt på ännu en sorg på Katts bortgång  får vi plötsligt tillbaka henne och man skulle kunna tro att allt skulle gå bra efter detta,,
 Det blev inte riktigt så och efter flera veckors oro och 2 akut besök i Malmö med en tapper liten katt i extremt dåligt skick   visar det sig att hon är allergisk mot fisk och efter det började livet rätta upp sig och den konstanta knuten i magen  lsa sig lite lite. Jobb konstutställningar resor och allt pågår ju fortfarande oavsett vad livet ger en för skitkakor och jag var   milt sagt nerkörd till knölarna den försommaren.
Sommaren som inte blev mycket till sommar gav mig dock många långa  härliga loppisrundor med Christine ,det enda sättet jag vet att slappna av på och sakta men säkert återvände livet .  Kan inte säga att sommaren innehöll för många underbara sommarnätter med vin och vänner men Sweden rock för första gången gav mig tillräckligt med fina minnen  som räcker hela vägen till juni 2018!!
Sommaren gav istället en del överraskningar i studion jag inte var  nöjd eller överraskad  över för den delen. Två översvämningar  och ett heimstaden som  var fantastiskt frånvarande i det hela. Källaren och allt som gjorts där nere är förstört och jag börjar seriöst att tröttna på detta stället hur underbart det än har varit  under de åren jag huserat här.


Husbygget som nääästan är klart  väntar på lite el och golv  och lister sen kan vi säga att det är färdigt inuti och att vi kan ta emot gäster som kan sova ÖVER också,,golvet ligger där hemma,bara inte på golvet där det faktiskt ska vara,, en dag ska jag hitta en lucka att faktiskt lägga golvet på rätt plats,,,
För att minnas vad som hänt på året  får jag kolla på min tidslinje och ja,,det HAR varit smockat med trevligheter som Mias och min resa till Prag! Once every 10 years får vi ihopa en helg då vi båda kan och vill ta oss ner till Prag och detta året besvek inte,,magiskt väder magiskt allt,,
 Årets Kottakrig var ju en jäkla upplevelse och det var Urcellen Ellen som höll i det så det blev allt annat än friskt! Tror aldrig jag sett min man rida häst eller bowla så mycket  på en och samma dag. Ett ganska säkert påstående är att jag nog aldrig kommer att få se just den kombon igen heller.
Precis när Katt dog och Kis kom in i vårt liv var det eg dax att ta i med hårdhandskarna för att få ihopa en konstutställning och det var inte med lite stress och ansträngning jag fick ihop det  i sista sekund. Skickade iväg Kapten till Malaga för att han skulle slippa se sitt hus invaderat av folk ,ett drag jag inte ågrar men fasen vad tufft det var utan honom  med Kis för vinden i skitkallt kasst väder. 
 Vernissagen var ett äventyr bara den ,,många fina minnen;) Många borttappade med om man dömer av bilderna.
 Ett ljuvligt sommarminne är såklart Hörby Marknad! att få göra den igen med rose i parken och godavänner var en upplevelse som få! 40 årskris? Ja,frågor på det?

Att åka upp och gästa hos Katapult Tattoo och få tatuera en gladiator gav mig så mycket mer än jag kunde tro inte bara för att jag fick träffa en av Sveriges vackraste män och prata med honom  utan för att jag fick träffa Fabbe Victor och Emilia och att de var fantastiska människor. Det låter jusom att jag tvivlar på att tatuerare kan vara trevliga och,,ja lite? Kanske är jag skadad av alla åren av mässbesökande för man förväntar sig ett visst mått av underlighet när man pratar med en anan konstnärssjäl och speciellt inom denna branchen,men mer normala onormala människor är vårt att hitta!! 

 En rätt sjuk maskerad tog pålats på Country Kårner ,,det slog loss och jag har sällan haft så roligt som den kvällen!
Vi drog på Sci-Fi mässa och fick hänga med Kim Coates,rätt underbart;) 



 Jag och Do var på Opera och såg La Gioconda och även nu i  november Lakmé,ett nöje jag ALDRIG kommer att tacka nej till! Maritha och jag ver även och såg drömmen om svansjön och även det. var så magiskt det kunde bli.
 Den sedvanliga cruisingen för året,en lugn tillställning där jag åkte hem tidigt men den ska liksom göras för att det är så jävla roligt att se alla bilarna!

 En runda till Köpenhamn med pågarna som DE styrt upp under semestern med Skölds brutna fot och hand efter MC olyckan han fick till  tidig sommar. Har uttryckligen bett honom att aldrig göra om liknande.
 En resa till Köpenhamn med Systers och Leon dr vi lärde honom hur en systemkamera funkar  och han  fick ta bilderna till nästan hela blogginläget. Det var även då jag dängde huvudet på honom och kände mig som den sämsta mostern i världen och systers bara skrattade åt mig!!
 Visst fan,,anordnade ett litet event med poledancing gocart och utmaningarnas hus  för ladies och gentlemen och jag har ALDRIG i mitt liv haft så ont som jag hade dagen efter detta!! Vansinne,,så därför beställde jag en påle som numera  är uppmonterad i mitt rum och som gör lyckliga festbesökare till instant pornstars bara de ser den!
 Jag fick dela världens resa med de finaste av vännerna till Rom där vi var med om en massa både bra och dåligt men i slutändan enbart bra för visst är det de små knutorna på tråden man minns inte när allt bara ,,,fungerar?
Hahah jag fick en underbar tvådagars spasemester med lisa och Alex och Kapten i Århus för att få se Amorphis,,och herreminjävel vilket  sjöslag för hjärnan det var!! Kan inte minnas sist jag hade en sådan mental urblåsning!! 


 Lisa och jag vannjackpot och fick Tomi Joutsens tröja,,det var lite magiskt och fick mig att känna karuseller i magen full av vrålande vikingar,,den känslan ni vet.

Jag anordnade ju slaget om ringsjön!! Herregud,vart hade jag varit utan min blogg!! ?? En episk kväll med vädret på vår sida!! det regnade som fan dagen innan och samma dagen efter men just DENNA kvällen kände vädergudarna att vi  var tillbaka i våra ungdoms fotspår ,,ett par generationers dessutom! Det var här jag vandrade med Kapten i 3 kilometer i beckmörker och där ute på de mörkaste vägarna i en ljummen sommarnatt insåg att jag VERKLIGEN älskar honom,,,annars hade jag fan lämnat honom där ute på vägen för att hitta hem. Låt oss bara nöja oss med att han var bångstyrig och treordig   och inte kvar på detta eteriska planet efter att ha groggat med Kent och Furutorp! 

 Den ende av oss alla som inte dök upp var faren och det var även här jag fick reda på att han sålt barndomhemmet,,för 2 månader sedan utan att säga till . Jag fick aldrig chansen att säga hejdå till huset man ändå spenderat 20 år av sin uppväxt i,otaliga jular och otaliga lektimmar,,allt borta  utan en chans att få rensa ut el ta adjö. Grät i sommarnatten över det som är förlorat och undrar lite vad jag gjort för att förtjäna denna radiotystnaden från min far.
 Vi fick en Liten <3 !!! En total ångestvecka att få henne men ingen av oss hade ett val,Romresan var bokad och Aaron som hade henne i sitt badrum pgr av att gamla kattan inte tyckte om henne skulle också resa bort,,så vi hade den lilla i 4 dagar sen åkte vi till Rom i  en vecka men Parick passade och det har aldrig varit ett problem så hon var i goda händer. Vi har jobbat på att få henne att bonda med Kapten för jag har Otto och Kis och det tog väl en dag eller så  sen var han snuttefilten forever och nu söker hon sig till honom när hon behöver närhet. Det är bedårande;) Kis fick dessutom bli mamma och Otto blir nu lämnad ifred av dem båda så 3 katter visade sig vara trickset istället för 2!

En midsommar afton som var den snabbaste turen vi någonsin gjort in till Tivolli med syftet att bara vara. Rosé på tåget,Pizza i Damnark,hemgång i ÖSJÄVLAREGN!! tatuera sköld på röven,cyckla hem till Sköld från Ystad ,Sköld och Kapten tävlade. Kapten rör sig snabbt ca en gång om året,Sköld tränar på cyckel,,det slutade med att Kaptenn svettades floder och sen spydde några gånger sen var han FÖRSTÖRD!! Vi hade den mest alternativa midsommaren jag haft på länge och vi fick ta taxi hem från studion då Kapten var HELT moffad av äventyret,så illa att han inte kunde cyckla en meter till!!!


 En sjukt snabb oktoberfest som jag knappt minns för det gick så fort,,jag minns Chiliclaus ,,den jävelen minns jag.  Första året Christine och Johan var med och  vi fortsätter att arbeta på att fler och fler  ska ha dirndl på sig;)
Vi hade en kort men kärnfull resa till Gdansk,en underbar resa som levererade en massa tjejsnack och drinkar ,men som lite  dimmades av att jag var sönderstressad för helloween och Peking och bokningsdag allt i ett,,såhär i efterhand vet jag inte vad det var jag stressade för men det gjorde jag none the less.
 Hahahaha jag höll på att missa den lilla detaljen att jag varit på Kinesiska jävla muren och vänt med!! Det är magiskt hur man kan glömma vissa detaljer men här har jag fotobevis på en av de mest orginella resorna på länge med underbara vänner!! En mellanlandning i Helsingfors räknas väl också va??

 Jag införskaffade en motorcykel till,,det är tänkt att jag ska bygga på denna men jag vet inte riktigt när jag skulle ha tid till det,,det SKA gå.

 Julen i år spenderade vi med Fredriks mamma den 23:dje och HELT ensamma den 24:de,, film maraton,en god öl eller 2 och bara vi,,en snabb liten klappöppning och masssssa mat,,ett alternativt sätt att fira julen men att frångå traditioner är det som gör oss medvetna om vad de betyder för en.

Såhär i min recap av året som gått inser jag hur många stora event det faktiskt får plats med i ett litet år och hur många stora personligheter jag fått lära känna.

Jag känner av förändringar som är tråkiga men oundvikliga,men även förnyelse ,nya människor i ens liv och nya horisonter som öppnas upp,nya äventyr och möjligheter. Det som är tydligt är att livet ändras varesig man vill eller ej och att det då kanske är bättre att hålla sig på "vill" sidan. Att omfamna det nya och inte sörja gammalt för mycket,det finns meningar med allt.
Jag tänker se till så gott jag kan att 2018  innehåller resor, event,kärlek och spänning,jobb och trappsteg att ta sig upp för. 
Vem vet,,vi har kanske inte så mycket tid på oss så varför skjuta på saker? 




Inga kommentarer: