Sidvyer, senaste månaden

fredag 28 augusti 2020

hälsostatus 2.0 ,,man är en idiot.

 Man är en idiot. Jag har vetat sedan länge att jag är onödigt känslig mot det ena eller det andra i hälsokost väg men då får man vara påläst istället eller bara acceptera läget som det är. På sistone har det inte gått så jävla bra för mig dock. En förlamande trötthet har som i föregående inlägg berättat dragit över mig och det är så satans inte likt mig. Jag sover som en stock (snittar 3-4 timmars djupsömn var natt) min nattpuls ligger runt 47-52,,blir inte bättre. Jag vaknar trött ,fortsätter att vara trött hela dagen och kraschar efter 15,,inte ens mat hjälper nu och det är otroligt frustrerande. 

I början av veckan lägrade sig en hopplöshet över mig som jag inte helt är vän med,,en känsla av att livet är för tungt att bära. Inte riktigt min grej.Visst denna veckan har varit full av tyngder men det visste jag inte i måndags. 

I tisdags pratade jag av en slump med en kund som har en ovanlig sjukdom där njurarna orsakar att hon får kaliumbrist konstant och måste tillsätta det  annars infaller extrem trötthet kramper vimsighet mm. Vi skrattade åt hur lika våra tillstånd är och även att hon går på en svag dos levaxin,,,

Idag fick jag nog,,jag vaknade utmattad, virrig, mörk i sinnet och i ärlighetens namn ganska oförmögen att arbeta. Mina leder ska vi inte prata om ,händerna är numera smärtohärdar jag knappt orkar med och högerfoten fortsätter sitt liv med galet ont. 

Började bli förbannad och forskade på magnesiumbrist. Visst, symptomen stämmer men inte helt. Magnesiumbristen ledde in på kaliumbrist  och då  googlade jag vad min veckokost innehåller. Bara låg låg kalium mat(äter samma sak dag ut och dag in ) . Utöver det KNARKAR jag lakrits för att få upp blodtrycket ,men lakrits dumpar kalium i extrem mängd och man kan äta sig sjuk LÄTT på det. Check. Att jag sen häller i mig ca 4 flaskor tonic zero var vecka hjälper INTE för även om tonic innehåller Kinin i små doser är detta ändå ett vansinnigt överintag och gissa vad Kinin orsakar? Hypocalemi. Tack.

Har man magnesiumbrist brukar det gå hand i hand med kaliumbrist. 

Öste i mig en näve russin(kaliumrika) kastade ut tonicen ,nolltolerans på lakrits  och i med magnesium ,så får vi se vad som händer. Behöver inte sätta i mig kalium i pillerform för äter man inte lakritsen så ska det rätta upp sig jättesnabbt.

Jahupp,,där får man för att man är en idiot. 

Inga kommentarer: