Sidvyer, senaste månaden

torsdag 16 februari 2023

Blandade småhopp i Januari 2023!

Har det då inte hänt ngt på sistone ? Det KÄNNS inte så men faktum är att det inte varit många tysta ögonblick ens dessa två grå månader! Det började med ett icke firande till nyår hemma hos Boel och Christoffer. En helt vanlig lördag med lite god mat (mycket god mat)  och en DRÖS vuxna till halvvuxna barn och massa gott tragg.



 Kapten fick en fin present av Christoffer och vi fick njuta av alla familjernas  matlagningskonst,bland annat en mojito cheesecake som Inez och Ida gjort! 

 Enligt dem misslyckades den så de gjorde en nödkladdkaka utöver det men jag gillade verkligen cheesecaken! 

Det var nog det glåmigaste  nyåret på länge med extra blött regn och dimma så vi såg knappt de egna sällskapets raketer änmindre någon annans så där stod vi och lyssnade på oljudet plask blöta,sen gick vi hem! Ganska strax efter det fick vi sjuts hem av oscar och sen var icke nyår 2023 över! 

Den 8:e var det dax för Lisas julklapp till oss och vi satsar ju oftast på otippade ställen så denna gången blev det Halmstad .Vädret var HEMSKA med hällande regn ömsom snö och vägbanan var så vattensjuk att Maritza nästan satte oss i träsket i 130 km i timmen. Efter några väl valda hamsterkommandon gick det betydligt lugnare och vi nådde Halmstad helskinnade men besudlade. 


Väl på hotellrummet på Hotell Mårtenson  installerade vi oss,fyllde drinkvagnen och kittade upp oss för en lugn helg med bara häng! 


 Vi var hungriga och beslutade att hotellets egen Bistro fick bli skitbra eftersom det fortfarande inte var ens i närheten av roligt väder ute och det visar sig vara en hit! 

Franz bistro levererade en toppen råbiff med pommes och en välkyld Cava,,allt man kan begära! Personalen på stället är så chilla tt jag helt oprovocerat fick en rundvandring i lokalerna inklusive köket  för eventuella jobbäventyr;) 



 Ja,,det blev ju några glas cava där då och på vägen upp ville vi demonstrera den branta uppförsbacken utanför vårt rum! ,,,det v ar mycket värre i verkligheten än det ser ut på bild,,,seriöst! 


 Väl på rummet var det så dax att blanda drinkar ,eftersom det stod en drinkvagn på rummet med alla tillbehör! Jag fick dessutom en contreu och marita en citronvodka i julklapp av Lisa,som en komplettering till rummet så cosmopolitans it is!! 


Efter det skulle vi så ut och äta middag på stan och detvar fanimig inte roligare väder då så vi sneddade tvärs över gatan och rätt in på Il Grillo , den sämsta restaurangen vi kunde hitta tyvärr så den recencerar vi inte här.



 Vi hade iaf roligt med rekvisitan ,,,det var något. 




 Etersom restaurangen var så in i helvetes dålig tog vi efterrätt på hotellet som plötsligt förvandlats till ett jäkligt sjusst nattklubbs/barhäng och vi hängde såklart på! 




Där satt vi sen och lev något dretfulla eftersom bartendern verkligen kunde sin grej! 





 Ja,det är hårt arbete att dricka så och mina knogar behövde en liten nedkylning inför rond 2! 

 Marita hade känningar och skrev sitt vita arkiv med måttlig framgång,,,

 Lagom till halv 12 tyckte vi alla att bartendern snurrade för mycket och drog oss tillbaka till vårt rum för en go natts sömn och en fantastisk loppisrunda dagen efter !  Om jag ska säga en pytteliten negativ sak om hotel Mårtenson ,för det fanns knappt någon alls var väl tt frukosten var framdukad några gånger för mycket så alla grönsaker och frukt var intorkade och lite slemmiga,,men det nygräddade brödet och kaffet dög så bra så bra så,så hit kommer vi med glädje igen närsomhelst!! 





Det var en såndär toppenrunda för oss på vägen hem oh tillokmed Lisa joinade  in i loppandet! STORT tak för den julklappen Lisa,den var helt magisk! 

 Jag upptäckte att jag hade studentrabatt på Malmö Opera och bestämde mig för att se nötknäpparen och spontan bjöd med finaste Anna att se den med mig en grå söndag i Januari  så off we went! 
En helt magisk liten balett som jag gärna ser igen,lite som en nyårs/jultradition! 


Helgen efter det blev det en spontanare hos Cathis  med temat nyårsbling ! 

 Det var lugnt och fint i början,,,,




 Det v ar sushi och lite babbel,,,sen gjorde jag saffrans margeritas och sen,,,ja sen gick det på röven! 




 Tycker völ att jag kan låta bilderna tala lite för sig själv men som en fotnot kan jag berätta att jag i ren panik ringde Kapten för sjuts vid 22.30 edan och när jag kom hem var jag helt förtvivlad över mitt idiotiska stadie(gillar inte att bli för full) så jag skulle göra hushållsrelaterade uppgifter för attbevisa för mig själv att jag inte var helt åt helvete. När jag matade Liten reste jag mig så upp i i-balken till vår trappa och skaffade mig en sådan hjärnskakning att söndagen  flög förbi i en enda dimma av huvudvärk förvirring och sömn. Jävla tequila.


 Ytterligare en helg senare var det bjudning hemma hos Emma och vio tar ALLA tillfällen att få lov att bo på Humbla så så blev det även denna gången! 


 Denna gången hade vi med oss lite snacks och pastasallad så vi inte skulle bli så förbannat skitansiktade som vi nästan ALLTID blir när vi  bor här,,, det hjälpte inte.





 Efter en härlig middag blev det saffransglass med pepparkaka som Emma gjort och jag börjar ana att det kanske inte är spriten utan SAFFRAN som får mig att fullständigt vända ut och in på mig själva? ,,eller nä,,,







 En helt fantastisk kväll i Sölvesborg som vanligt oh jag tackar värdparet för den snygga bakfyllan!! Snart gör vi det igen;) 




 





 

Inga kommentarer: