Sidvyer, senaste månaden

söndag 23 juli 2017

Slaget om Ringsjön,the epic battle!

På vinter/vårkanten har vi gjort en liten tradition av att samla släktens mongon och leka av oss lite och i början av sommaren tänkte jag att det är väl dumt att inte utnyttja sommaren med till att få en sjusst lekrunda?  Som bekant härstammar jag från Fulltofta,och just Fulltofta Ringsjöstrand har varit  föremålet för många långa kvällar med fylle och moppar när jag var 15  men aldrig att jag ens varit där nere när jag är VUXEN?? Så jag tog ett enväldigt beslut att det skulle hållas ett slaget om Ringsjön! 
När jag hörde till om folk kunde mm var gårdagens datum det mest tillgängliga,,sen liksom dog det ut lite kring detta. Det var månader kvar och mycket annat att stå i innan ,och om sanningen ska fram så tappade jag peppet,,fram tills TVÅ dagar innan det brakade loss! Då jäklar satte jag igång förberedelserna på allvar då plötsligt unfet åter infann sig. Med Urcellen Ellens hjälp rekade vi stranden och parkeringen OCH fäladen  för diverse lekar! Det var betydligt mindre nere vid sjön än vad mina 15 åriga minnen berättade för mig ,och först var jag osäker på om detta ens skulle gå,men man anpassar vad man har och med Elins ypperligt positiva attityd kändes det som om allt skulle kunna gå!
,dagen D kunde infinna sig!
Tvingade ner Kapten i lite metrosexuella byxor jag hittat och farens gamla Jofama jacka som inte fått se dagsljuset på 40-50 år ca. Själv blev det utsvängt med morens fårskinnsjacka och psykadeliska  brillor!
 Vi drog ner lite innan 12 för att fixa med tipsrunda och diverse logistik såsom mat  och leksaker. Det hade varit förvånansvärt dött på facebookgruppen  och jag var lite oklar hur många som peppade inför detta och hur många som ville komma,och det kom lite som en jävligt glad överaskning när nästan ALLA kom,utklädda och peppade till tänderna!! Kan inte annat än att älska detta gänget som alltid bara ger och ger!!

 Vi skulle starta kl 12 på Fulltofta gårdsbryggeri med en ölprovning ,men först poserar man lite vid Puchen,,det är sen gammalt. Hippies flockades kring Puchen  som asiater till märkesaffärer i reatider!!
  Farbror Pär och blicken! Hade jag kunnat photoshopa hade här varit en solkar discokula i bakgrunden!!
 Vi cyklade i någotsånär samlad tropp (att hålla ihopa detta gänget är ungefär lika lätt som att valla  ett  partydrogat demensboende!!)upp till bryggeriet för att starta dagen och jag kan inte säga detta tillräckligt med gånger men FASEN vilket väder vi fick!! Dagen innan hällregn och när jag sitter här och skriver häller det igen,,Lördagen bjöd bara på kärlek i alla former,inklusive vädret <3

Uppe vid bryggeriet väntade anders och Agneta på oss med ölen i högsta beredskap!!
 För att ha cyklat i 1,5 km uppförsbacke iklädd ett urfår ser jag förvånansvärt samlad ut här.

 Månsa anslöt som sista medlem i en meged stylish varian av James Dean. Tänker att cyckelvagnen utav ren nöd ersatt  Porchen(däri låg vårt grillkol) ,men  fan om inte mannen i Loafers och tubsockar bär upp den som en hel lyxbil!!
 Alltså det är grejdegrannt!!!
 Jag kunde inte låta bli att köra lite  bilder genom ett filter,för så här ser bilderna ut som Farmor visat oss från dentidentalet när faktiskt Hon och Harry  var i denna åldern. Det är lite som att cirkeln sluts med denna maskeraden,vår tid,vår hyllning till det de gav oss <3

 Ölprovningen startade med den allra första batchen av Halv 7 ,en folköl som snart ska ut på hyllorna och attans vad bra den  var! Förbannat skoj att få vara de första som testar  ,och Anders kan lita på att denna tespanelen är  den ärligaste han kan få;)  Larsa var väl sådär nöjd med att den första ölen var en lättare  variant. Anders  hade troligen mer en baktanke med att starta oss på den lättare  då det redan var hönsgård i särklassen och något svårt att göra sig hörd;)

 Work it baby,WORK IT!!
 Vill bara slå ett slag för hur vackert där är på bryggeriet och att deras Jazzkvällar  troligen är något av det mer  magiska slaget ,så hoppa in på hemsida el Facebook för  att ta del av deras grymma evenemang:)
 Jag hade fixat Oliver och korv  som serverades till 5 grymma ölar som Anders  själv brygger och berättar om. Man inser efter denna dagen vilket fantastiskt jobb som läggs ner på denna drycken,hur mycket kunskap och kärlek som man ändå måste ha för detta yrket  och hur förbannat bra Anders och Agneta är på det.
Kusin Frida får snällt hålla sig till de alkoholfria varianterna då hon är ALLDELES gravid! 
 En rätt sjuk överraskning var att Anders hade satt igång en batch Kottakrig!! Gjorde etiketten mest på skoj,och plötsligt var det inte bara ett skämt mer utan en helt riktig kottig öl med smak av krig och ära och  skog! och KRIG!!!  Denna KAN  vara anledningen till att folk gick så all in på dagens tävlingar  lite senare,jag tycker nog att det luktade   lite  mer prestige  än vanligt i vinsten!??
 Ganska lagom till att provningen var slut började som vanligt peruker att vandra och Kapten beslöt sig för att bjuda på  en 70-tals klassiker,kameltån som gud glömde.
 Sitter lite och nynnar på Bee-Gees och fnittrar hysteriskt,samtidigt som jag mår lite illa.
 Efter provningen var det dax för Världens mest viktiga och svåraste tipsrunda och jag skickade iväg folk  i 4 lag  ner mot sjön där frågorna strösslats ut lite på vägen.
 Själv fick jag trampa på som en apa(ännu mer när Kent kör moppe!,,som såklart bara går i 30 km i timmen) för att  bjuda på  en vätskekontroll  halvvägs ner till  målet.
 Lite  Hatt sitter ALDRIG fel,och eftersom jag inte kan räkna får jag nöja mig med bilden av dem helt enkelt,,
 Christine demonstrerar hur hippies cyklar. Utsvängt ÄR en livsfara i de bästa av situationer . Kombinera det med Foppatofflor och du  får något som liknar senapsgas och våldsporr!!
 Buse glider in som en  Ung Batman/Alice Cooper! Kunde inte låta bli att nynna lite Fredagen den 13:de låtar för mig själv  och fundera på om jag skulle erbjuda mig att bättra på hans kajal,,


 Här demonstrear Larsa hur fantastiskt han matchar sin cyckel,och nä jag VET att det ser ut som han börnar,men det är alltså  min getjacka som kommer att vara med på en del foto då fluffet lever sitt egna liv!
 Detta är väl sista fotot av Kapten där han tar sig  fram för egen maskin kan jag tro,resten av kvällen blev det snålsjuts i rullebör mm.
Vissa cyklar,andra tar rullebören,,Ellen har aldrig varit som andra barn  och vi har inte hjärta att säga åt henne att det kanske inte var den bästa av färdmedel?  Hon klarar det åtminstone utan stödhjulen numera,en klen tröst.
  Detta blogginlägget kommer att innehålla en obscen mängd foto,,för att  ALLA foton blev så jävla bra! Jag blir glad ända in i själen av att se alla leenden!! ja,,se som Patrik ler.
Lars  blev nästan uttorkad av tipsrundan och jag tror att detta gänget kan sätta upp ett groggabord på 2,4 sekunder,en mellantid  som ligger LÅNGT under det Svenska nationalsnittet! Alla har vi våra superkrafter.
Pågarna flexar lite vid groggabordet innan jag satte alla i tvångsarbete. Mat skulle grillas och lekbanor monteras! 
Jag hade marinerat karré i Fulltofta öl,chili och ingefära i några dygn för att den bada dem i lite vitlöksmarinad över natten..  Till det en nypotatissallad  med senap och  äpple. Frida fixade salladen och Patrik överraskade med en melonsalsa som bara  röjde!  Ingen fattade hur hungriga de eg var men när maten kom fram var det som om blixten slagit ner  i Fulltofta och det blev ,,tyst!?? Så jävla obehagligt.
Stort tack för att folk bara tog tag i grillandet medans jag och urcellen monterade upp banor bland komockor och huggormar.
 Innan Lars  blev allt för bekväm i sin matcoma jagade vi iväg särklassen till Kofållan där lekarna skulle ta plats. Lite som en fångarna på fortet för retarder ,i kuperad terräng,,, med Reiseleiter som improviserar och bryter  hårt på polska,,dömt att bli skadat.

Här vill  jag bara passa på att påpeka något som Lars annars kommer att göra,,JA han weelar sin Crescent (som frustar och gnyr under behandlingen) JA det går att göra,NEJ jag rekommenderar inte det. Det är olkart om hjulen faktiskt blev ovala efteråt,det var suspekt svårt att få se en provtur dagen efter så jag kan inte bekräfta eller förneka. En viktig ingediens  i  Fulltoftaslaget var Provivashotsen. Likör 43 ,Mongoproviva och grädde är receptet och dessa används alltså som straff när lagen inte lyckas med sin uppgift . Kanske slog det lite fel då en behörlig del av deltagarna liksom hovrade runt brickan och trånade efter att laget skulle begå ett misstag?  Christine provsmakade ett oroväckande antal redan innan  startskottet,,ja,för att se så inte likören hade surnat eller skurit eller så.

 Första grenen var rullebörsrejs med straffshhots och TYVÄRR hade jag och Ellen varit lite för generösa med banorna och  alldeles för få shotar  delades ut. Christine uttryckte oro för att de möjligen skulle surna i solen de minuterna det tog och provsmakade igen. Hälsovårdsmyndigheterna skickar en hedersmedalj på posten för ditt ypperliga säkerhetstänk.
 Två lag tävlar alltså mot varandra genom att gå  på snitslad bana   med vrålandes deltagare i skuffen och  förbundna ögon på föraren. Nästa år ska jag satsa på öronproppar åt sistnämnda med ,jag tror min mor hördes till nästa kommun i sina försök att få Johnny att  greppa höger och vänster. Christin mappar ut banan i sitt inre,Måns  koncentrerar sig på kameran. Helene  tänker på provivashots. En ögonblicksbild av tre helt olika livsmål.

  Man KAN hävda fusk när  Lag(er) 061  använder den minsta spelaren på ett så strategiskt ställe. Ja,det är strategiskt,men Agneta är verkligen olagligt liten .Nästa år blir det blyvikter och styltor  till vissa deltagare för att jämna ut spelfältet.
 När deltävling ett var klar kunde Kapten i princip inte gå mer,men det hindrade inte honom från att vara med . Man tvingar bara lagmedlemmar (andras lagmedlemmar) att rulla runt på en i terrängen som en  Barbapappa med rabarbersvaj!!

  Deltävling nummer två var stafettrejs med pinaler mellan knäna ,släppa i hink  och sen bygga en get av dessa ingredienser! jag ÄLSKAR alla de olika stilarna folk använde sig av för att få morötter pennor och tandpetare från punkt A till spann B! Ellen Kör på "utedasset" medans mamma Helene "osynliga rullebören"
 Min egen mor använder sig av den gamla beprövade "B-52 bombaren" ,stilen och liksom skrämmer de andra lagen till oordning genom att plötsligt skutta fram med en morot mellan knäna och ett demoniskt leende på läpparna!  Grym taktik!
  Piffigast get får 5 poäng,snabbast get får 5 poäng och alla lagen körde på olika taktiker,något som faktiskt gagnade Lag(er) 061 som tog en bra stund på sig att bygga sin bergsget och sedemera bli sist färdiga,men så vann den också piffigast get!
På något sätt faller liksom det piffiga bort här på bild ser jag men ojojoj vilken praktget det faktiskt var ! Skalder kommer att skrivas om den,vägar döpas efter den.
 En annan rätt piffig get  var mer som en hybrid av en tvestjärt och ett Concord ,men budskapet gick fram,,för att det skrivits på själva lemmarna vad det var.
 Här har vi en vänligt sinnad luden dinosaur ,inte riktigt så piffig som vinnaren ,men med en klar personlig charm .
 Och här har vi en påse skridskor med brillor ,och när man tog av otillåten  rekvisita kunde jag mest idientifiera den som "pågapitt i snö" och motiverade därför  min bedömning att detta icke var en fullgod get med just det!

 Deltävling tre var den klassiska kortleken där hand mot höft eller liknande skrivs på kort och ges till laget som ska försöka hålla så många de bara kan till ett trillar till marken. Detta ser ju mer ut som en färglad återskapning av "den döende dandyn"   men jag försökrar er att de leker på blodigt allvar!
 Vad detta ser ut som vill jag inte beskriva på en god sund familjeblogg  men vi kan säga att Banjo är ett uppskattat instrument i vår släkt.
 Det  började bli trång i bören då fler och fler föll under lien,,


  Deltävling nummer 4 var så en kubbtournering  och egentligen skulle vi ha mongoglasögon ,men min hjärna hade inte riktigt tänkt till och vi hade  ett glasöga för lite. Farbror Godis aka Pär föll hårt för Dahn-Olas  riktigt grymma seriemördarbrillor!
 Sminkglasögonen var ett uppskattat inslag i serien,,
 Och så även gåbbaglasögonen  som höll ca 3,4 promille!!


 Efter att kubben spelats var det paus och tillbaka till grillplats  för kaffe och tårta som Mona och Claes ordnat så fint,och så fick jag en jättefin present från alla <3<3<3<3 stort tack för dessa fina viner och delikatesser !!!!!

 Efter kaffet var det så dax för den avgörande striden mellan de två lagen som samlat mest poäng!  HÄR kom mongoglasögonen väl till pass och vi kan ha bevittnat den längsta matchen med de sämsta kasten ever här,2017 ,Fulltofta,världen!!


  Det stora,fantastiska och monstruöst ärefyllda förstapriset av ett kilo godis delades ut till The Last Navigators  för en hård och fläckvis rättvis kamp !!
  Notera att årets Mästerkotte Claes är i vinnande laget igen ,,skräll.
 Även ett pris för bästa utklädnad  skulle delas ut och det bestod av en flaska Carl-Otto  och ett Hubba Bubba. Frågor på det ?
 Med motiveringen "han ser ju inte ens ut att ha klätt ut sig!!" vann  Borgmäster detta grymma pris som jag så så tror han sitter och tuggar och dricker  idag!

 Efter det var de fri hopp och lek ,,  Linus roade sig med att smyga upp lite lätt bakom folk och skägga dem i örat när de minst anade det,,
 Ja,nä,,här vet inte längre Kapten vad som är upp eller ner MEN EN GROGG KAN HAN FANTAMAJ NAVIGERA TILL!! Jag ska inte gny,det straffar sig lite självt liksom,även om denne fick ta en rätt stor del av straffet med när jag försökte curla hem honom 3 km mitt i natten i begmörker ,då i form av en  helt punkterad Barbapappa. Inte lätt men jag fick motion iaf.
 Här slutar bilderna att  dokumentera ,men efter nattamaten som Ellen så generöst fixat  började folk trilla av och snart var det bara en liten trogen skara som satt kvar och sög på de sista provivashotsen och lyssnade på Storkar och grodor i den sammetslena sommarnatten. 
Jag kan inte med några ord beskriva hur tacksam jag är för denna kvällen,för min släkt och för dessa personerna som bara ger och ger vad man än slänger i deras väg. Det är få förunnat och jag VET hur priviligierad jag faktiskt är. Ren kärlek till er mina vänner!!!!!

Inga kommentarer: