Sidvyer, senaste månaden

söndag 10 juni 2018

Sweden Rock 2018 ,,mongos on parade.

Medans jag  Marita och Lisa var i Peking  släpptes biljetterna till Srf och tack gode god för att Alex satt och kammade hem 3 st åt oss för som ni troligen vet rök alla fortare än fan ,ävend de extra 2000 endagars som släpptes. Vi säkrade en stuga som boende och  allt var boppe,,trodde vi. 
Tack vara lite knutor på  min hjärna trodde jag att vi var fulltaliga vid 5 ,men stugan är för 8 pers och 2500 kr per person bär respekt med sig ,så jag var tvungen att ragga upp tre roomies till. Inget större problem  detta året  men att bara plocka tre pers rätt ut ur luften kan vara ett vågspel som man ångrar bittert sen när man träffar personerna. 
Jag läste annonser på blocket och hittade tre norrlänningar som  ALLTID är ett säkert kort tänkte jag och slog till. Vi skulle alltså dela stuga (och jag våningssäng) med tre helt okända män och min största skräck var väl om DE skulle klara av oss,inte vise versa. 

Tobbe och Alex drog upp på tisdagen för att bottna lite så Tobbe inte gjorde om förra årets  pre mature cp fylla med påföljande likstelhet,och vi fick allihopa diverse ,,oroväckande bilder i gruppchatten under tisdagens gång, som visade att pojkarna lekte väl ihopa,så som pojkar gör (om de är lätt efterblivna och har tagit viagra/speed)
Jag gav Norrlänningarna Alex nummer och somnade med bönen på läpparna att Alex inte var för  nitad för att svara när de skulle anlända mitt i natten!
Jag vaknade till ett sms på morgonen att ja,,"pojkarna tog emot oss meed öppna armar och en jätte dildo!"

jaha,,då var nivån satt. 


Vi packade alltså in oss i min halvfigur till bil och drog upp  vid 1 tiden,preppade med en bag in box och en svart sopsäck av förväntningar  i min minuskula baklucka! (jag kör och bilden är  spegelvänd så ingen  undrar här) 
 Vi fick med oss ett specialuppdrag upp  till festivalen och vi tog detta på största allvar! Allvaret ökade då vi kom ca 4 km från festivalen och allt tog stopp. Förra året bara gled jag in  som en dröm vid exakt samma tid,detta året  höll tydligen extremt osmidig incheckning på Runessons camping upp hela trafiken. Min bils AC verkar bara funka när man kör f i 120 och  det började bli svettigt pinkenödigt och stressat i en liten liten bil! Tillslut efter en timme i bilkö kom en MC-polis och hämtade uppdraget och vi kunde andas ut,, Satt en timme till i bilkö och jag svär på att min blåsa nu ser ut som en fysboll med pyspunka!!
 Vill bara tillägga att rövhatten i bilen framför Norrmannen här kastade ut osläckta fimpar i  vägrenen,,hade långt framskridna planer på att gå fram och dra honom en jävel över munnen med vår halvfulla bag in box. Hade varit snyggt med gräsbränder  här,,
 Väl framme hälsades även vi av praktståndet  i trä och allt kändes som vanligt när vi kommer ihop oss,inget konstigt här.
Så var det då de tre wildcardsen från vidderna ,,det tog ca 2 sekunder sen funderade vi på om vi inte egentligen var släkt allihopa? De hade inte  vänt på klacken och sprungit som skrikande skoletöser när Alex och Tobbe,något picklade hälsade dem väkomna med kuken,utan snarare satt sig till rätta och eskalerat situationen! En eloge till Norrland och dessa grymma män!!!
 Jag asade med mig brädan upp till rocken för att bli av med min rastlöshet på morgnarna  och det var ett genidrag. Det var en uppskattad leksak  för alla. Vissa klarar det bättre,,andra inte  alls;)
 Det är tur att hon är gjord av  1.80 cm silkespapper så att jag kunde lägga henne ner  med värdighet ,min enda fråga är väl bara hur FAN Chris ens kan stå upp med den katastrofbalansen!!!
 Ingen fick leka utan stöd,det hade varit  sjukt osolidariskt att bryta handen såhär i startgroparna,sånt sköter man sista dagen.
(Notera dräparbilen i bakgrunden)
 Det var en kraftansträngning att dra sig till området för det var helt enkelt för trevligt på trädäcket,men banden skulle hämtas och band skulle ses. Eftersom bilkön sabbade allt missade jag onsdagens enda måste ,Cyhra, och vi kunde slappa ganska bra på vägen in.
Som ett gigantiskt körsbär på toppen fixade Emma VIP uppgradering till oss ladies och vi missade inte många tillfällen att mula det i huvudet på herrarna.
 Visst konserter i all ära,men först,,pulled pork. Har drömt våta drömmar om dessa små mirakel i papptallärkår sen förra festivalen,och av fotot att döma var mina känslor besvarade ,,se så glad den är att se mig!!

 Alltså,,hur fin är hon inte?? Tillockmed i telefon är hon sex on a stick;)

 My ladies,,älskar er till döds,vackra varelser!!!!!!!!
 Ja osså Mats då såklart!
 Jerrys glasögon kan vara det fetaste jag sett sen biggest looser medleyt jag hade för 2 år sedan,och det var de facto dessa som  gjorde att jag valde pågarna,,en man med dessa brillorna MÅSTE vara en bra man!
 Vi slog en liten titt på Quireboys  och Hardcore superstars innan vi kallade det kväll  och som vanligt var folk ,helt random människor i publiken,sjukt vänliga och härliga!

 Vi sprang såklart inom i VIP och spanade läget  och första kvällens intryck var inte riktigt rättvisande ELLER så var jag för nykter ,men när vi slog ner oss i en soffa och bara kollade på folk såg det ut som en grupp  slaganfall med polioskador som stod på dansgolvet!!?? Visst,jag ser säkert inte bättre ut när jag dansar full,men det slipper jag åtminstone se;) Det spelades riktigt jävla bra musik där inne iaf och det var svårt att slita sig när hit på hit drönades ut högre än stora scenen spelar!!De får nog hitta nya barflickor till nästa år för de kommer alla att vara dövstumma och smått traumatiserade av allt de fått se. En riktigt trevlig speling av Hardcore superstar  fick avsluta en bra kväll innan vi gick hem för att ladda inför nästa dag! Det blev ju förstås att jag och Mats löste världsoproblem i köket till kl 3.30 !!Ni kan tacka oss via mail eller vanlig snigelpost.Allt är ordnat.

 Morgondagen  medförde färskost och solsken och  fläckvisa bakfyllor,men när det är festival KAN man alltså kombinera Hummerost och GT,den perfekta återställaren.

 Chris jobbande under kukens vakfulla öga,en helt normal syn i dessa trakterna.
 Denna dagen asade vi oss lite snabbare till området för att se Dark Tranquility(har tyvärr aldrig lyssnat in mig)  och det tog nog säkert 10 minuter sen var jag svimfärdig. Värmen var brutal och det stekande solskenet knäckte mig mitt av som en döllig tops. Lisa fick ordna vatten (och öl) till mig och efter en stund rättade det till sig  igen,,jag är en lättviktare när det kommer till värme,,svimmar istället för att svettas,,rätt Greta Garbo va?
 Efter lite pulled pork klarar man av en jävla tsunami och vi var redo för In This Moment,,jag hade förväntningar och de  krossades med en jävla jättehammare och ersattes av beundran och lite avgudan,,vilken pipa,,vilken kvinna!!!!Detta var årets spelning för min del och jag kommer att undersöka det socialt korrekta i att klä sig som Maria,,
 Mitt andra stora måste var Rose Tattoo,ett band pappan har spelat för mig sen jag kan minnas och de håller som fan än idag trots åldern! Det var grymt att få skrika sig hes till Astra Walley ihopa med en helt lyrisk publik! Angry Anderson är fan fortfarande angry och har lika mycket tryck i rösten som alltid!

Efter det migrerade vi till VIP för att grunda inför Maiden. Lisa var smått hysterisk( dvs hon ler lite mer och  kramas lite,,den kvinnans equlibrium kan du INTE rucka ) över utsikterna för Maiden och vi  injecerade cava rätt in i själen för att kunna stå pall iför publiktrycket. Eftersom det är smått omöjligt att hålla ihopa  när man är så många blev det så att jag fick följa med Lisa in i mängden folk,något jag INTE behärskar så jävla bra ,men  jag lämnar inte min wingwoman innan jag ser att hon redar sig! 


 Jag stod pall i säkert en hel låt sen fick jag stressutslag i hjärnan och återvände till Vipen.  Där satt jag och tjötade med kompletta främlingar och hamnade tillockmed på efterfest i förorterna  till sena timmen och  tappade bort Lisa (nätet kunde man glömma där,det var så överbelastat att inga mess gick in el ut ,ett litet problem då det är det enda sättet att hålla reda på varandra i den enorma folkhopen) Jag fick höra sen dagen efter att Lisa klarat det alldeles utmärkt och armbågat sig allra längst fram tillockmed! DUKTIG TÖS!

 Dag tre,,på det igen,no mercy. Jag  blandade svaga Gts för att ge min kropp en lite chans iaf och för att kunna inbilla mig att jag vätskade upp mig,inte drack ner mig.
Killarna hade inte slika betänkligheter och innan klockan ens slagit 10 bjöds det på Pajala Sunrise (renat och falukorv  för alla er som inte bott i Burträsk) 
Tobbe blev så nöjd så nöjd så! 
 Det tar alltid lite tid att hitta sin dresscode för dagen och när bilden togs var inte  optimalt läge riktigt funnit än.
 Den lilla högtalaren fick slåss för sitt liv  då den brukades i alla  möjliga syften och genrer. Kan rekommendera en UE BOOM,,den står pall för allt från death core till Jack Black utan att ens hicka!

 Och plötsligt,,dök en Sköld up,som en blottare vid ett badhus med en flaska rose i släptåg och en mogen kroppsdoft . Först fick han ta sig förbi Chris som verkar hota med att kväva honom med hyllan,,
 men sen var alla vänner och  alla hade genomgående C och D kupa!
 Kuken fick såklart  trycktestas med och  jag tycker ändå att  storleken passar shortsen ganska bra.
 Vädret,,om vi nu ska prata om något så trivialt,,,vädret var fucking fab,,Strålande solsken och varmt  på dagen,svinkallt så fort det drog mot natt . Passade på att vistas i min nya bikini på min gamla bräda ,, ska starta alla dagar med bräda faktiskt,, kanske inte kombinerat med GT som här men ändå?
 Christer hälsade på och vi kräkte alla lite i mun när vi såg hans  extremt elaka solbränna !!!Hot damn,,Det var   rätt många  man såg på området som fullständigt bränt sönder sig i den galna solen och det hade varit roligt att höra antalet överhettningar som  behandlats med,det lär ha varit fler än en.

 Stone Sour var dem  som var mitt måste på fredagen och faktiskt inte mycket mer. Jag skulle glott på the Darkness med men  än en gång var det svårt att slita sig från terassen och de faschinerande groggarna som blandades.
 Corey Taylor levererade som fan,inte för att jag väntat mig något annat,men han har liksom en scennärvaro som är enorm och en god portion humor som gjorde konserten till en av årets bättre. Jag grämer mig att jag inte lyssnat in fler av låtarna bättre men jag är mer Slipknot än det mjukare Stone Sour ,dock var det grymt att sjunga med i Bother med  75% av området!!

 Turbo fixade minsann två VIPar till killarna m ed och äntligen kunde vi hänga allihopa inne på Vippen,, det blev aldrig så för vi var lika samlade som ett lämmeltåg på shrooms,men vi KUNDE iaf,,bara en sådan grej;)
 En VÅLDSportion pulled pork (ja,,varför bryta ett  vinnande koncept? )och ett übergrymt grillspett senare var vi fitta igen! Jag och Lisa Galloperade hem för att byta om till kvällsvarmt och sen tillbaka lagom till Ozzy  kl 22! Snygga som få  kollade vi på några nummer av Ozzy,sen fick jag nog av trängseln IGEN och drog mig tillbaka till VIP. Det var underhållande att sitta där och bara kolla på folk,,det finns alla dess former och färger  under vår herres VIP tält och det är dagens sanning att alla är underbara på sitt sätt.
Träffade åter på samma särlingar som dagen innan och det började kännas lite mer som hemma här! Hahah jag avslutade mina kvällar med vatten och en trög öl och blev inte ens full vilket kändes så jävla bra dagen efter,,andra var inte lika tursamma!!Eftersom hon inte vet vad hon heter nämner vi inga namn.
Sista dagen och kuken var äntligen nöjd.  Vi peppade inför Slade  Wilmer X och såklart Judas  sista dagen. Eftersom jag inte brydde mig om Judas  planerade jag att köra hem på kvällen för att få vakna i egen säng söndag morgon,,guld värt;) 
 Vädret fortsatte att ge och det var varmare än någonsin i solen ,, kuken trevs och Tobbe började hitta tillbaka till livet med grogg nr 3 fyra och fem ,,


 Christer tittade förbi med kepsen ifrån himmelriket!! Hahahahah  jag  vill också   ha!!!
Om man kisar och vill må lite illa kan man nästan tänka sig att Tobbe är naken här ,, så långt gick det konstigt nog inte ,gudarna ska veta att det fanns tillräckligt med manskärlek i huset för ett sådant event! 

 Sista dagen innebar inte alls lika mycket ångest och trötthet som förra året ,det var liksom mycket lättare att komma in i takten och njuta av dagarna. Förra året längtade jag hem efter dag två ,men med en helt preppad och fin stuga där man är  bara gänget verkar det hjälpa upp det mesta ,lite välbehövlig touch base emellanåt.
Tillockmed Lisa fick  feeling sista dagen och  verkade kunna stanna några dagar till bara man matade henne med Kracken och gingerbeer! 
 Jag hittade den här särligen IGEN och satt och babblade om livet i särlighet och allt annat under solen och missade faktiskt vartenda jädra band för att det var så soft i Vippen!! Utnyttjade solen de sista timmarna ihopa med en pepsi max för att nyktra till så passa att jag var helt grön för at köra hem.  Passade på att våldspacka och dra hem när alla andra var upptagna med Judas. På det viset slipper jag jobbiga avsked:/ Jag har lite problem med  långdragna hejdån,,vet inte varför men säger man inte hejdå antar jag att man säger "på återseende" ?


 Recap? Resultatet av årets sittning?  Ett par saker vi alla noterade :
FY FY fan vad dyrt det blivit med alkoholen på området. Hade inte reagerat så mye om de åtminstone lagt till ett par drinkar på den menyn,men en 33cl staropramen för 68 kr?? En mini flaska rose för 72 kr,, man blev bara deppad. Att sen envisas med att ta bort korken på vattenflaskan så man inte kunde bära med sig vatten i väskan i denna hettan,,osjusst. 
Att släppa på 2000 människor extra  försämrade festivalen för besökarna. Köerna var långa överallt och kvalitén på tex toaletterna dök kraftigt. Mat tältet var konstant smockat och chansen att ta skydd från solen var i det närmaste obefintlig om man inte hade VIP.

Stängda och ändrade  ingångar  gjorde det nästan kaotiskt  vid huvud entren så fort ett större band skulle gå på och vi missad ett par starter av konserter för att det gick så långsamt in. Lägg till stekande sol i den vansinneskön och det var tufft redan innan man kom in.

Jag trodde inte att jag skulle någonsin morra över en vakt som visiterar en vid ingången,men jag råkade ut för ett riktigt slem denna gången. Får väl skylla mig själv som valde bikinitop,men det bör inte vara så jävla svårt att bete sig lite mer passande oavsett klädval en jävligt varm dag.

Positivt?  Allt annat,rätt igenom super. Maten var lika bra och blandad som förra året och det nya 4 Sound tältet var  avsevärt bättre.  Geni att sätta upp lite ställen för folk att vila benen på  då marken var så torr att man såg ut som ett jävla mumintroll  om man ens försökte sätta sig ner!

 Om det blir lika stora bandsläpp nästa år  och 2000 extra pers igen kommer jag att tveka,, inte på att åka dit,men tveka på att vistas på området . Det var plågsamt att inte få samma space som förra året,ännu mer när vädret var så kvävande varmt och inget skydd fanns framför scenerna alls. Möjligen håller jag mig jävligt passivt uppe på de högsta kullarna och bara lyssnar på spelningarna därifrån,,eller så bara skiter jag i vilket och ger  mig in i smeten igen;) Vi får väl se,men dit ska jag,come hell or high water! 

Tack älskade vänner,nya som gamla för att ni gjorde detta året till ett jag kommer att minnas tills jag sätter foppatofflorna,,Tack för att ni orkar med mig,tack för att ni bjuder på er själva ända ut till slutet av det existensiella latexlakanet!!  
All kärlek till er.

Inga kommentarer: