Sidvyer, senaste månaden

onsdag 1 augusti 2018

Tremonti i Warszawa !!!

Stranden och jag är inte vänner och har aldrig varit på många år men så är det ju också så att man glömmer det lilla man ändå gillade med den om man inte varit där på flera år.
När det nu ändå är så varmt att man inte kan göra ett skit mer än att flämta,ja d kan man göra det nere vid havet med möjlighet till bad iaf.

 Vi stressletade en kylvästa på torsdag kväll eftersom vi inte än blivit så vuxna att vi har en sådan och hittade tillslut en på Coop efter att ha besökt 4 affärer  20 i 9 på kvällen;) Den tryckte vi full av öl,shandy spumante och lite mat sen. drog vi till stranden vid Mossby tidigt på morgonen. Marita och Rickard joinade och det blev en ganska så jävla bra dag vid stranden.



 Ser skönt ut va? Jag HATAR att sola. Det sabbar tatueringarna,är löjligt varmt och förbannat tråkigt! Detta är en sekund av min dag på stranden,alla de andra Indobrädade jag,badade eller servade folk med öl,,att sitta/ ligga stilla är ett dödsstraff. Smorde mig konstant med 50 spf och ÄNDÅ hjälpte inte det!
 Rickard har fullständigt fattat detta med spf och jag klappade takten medans han dekorerade sin fru! Jag är trots allt en förespråkare för konsten!


 Här,,här på bilden ser ni det sista friska tecknet på en ankel/skenben,,efter detta så var det så sönderbränt att Tjernobyl hade varit stolt över mig! Nä varför smörja där? Enda stället man kan bli solbränd på är ju den delen av benet! Spumante i solen var GOTT  och tanken på att bli bränd gled lite ur mitt sinne,,,
 Efer stranden flängde vi hem,duschade och sov lite sen på cyklarna och drog till Skurup för grillkväll ! Det ser så fridfullt och svalt ut,,det var allt annat kan jag säga,för så fort vi satte ut maten på terassen ANFÖLL getingarna köttet och vi fick fly in i det lika varma köket ,men ja,det går lika bra att äta där!
 Det var ju blodssmåne sa experterna så jag och Rickard letade och letade och det var knappt vi hittade den. Inte på något sätt imponerande och vi höll oss till att testa Prosecco!!
 Lördagen passerade lugnt och stillsamt förbi för jag och kapten laddade inför något jag varit EXTREMT peppad för!! Warszawa!!
 Inte bara vilken liten tripp till Warszawa som helst utan för att se Tremonti!!! Jag har alltid älskat hans musik sen första gången jag hörde honom men med det senaste släppet A Dying Machine där plattan är bra från A till Ö  var det bara ett tillfälle för bra att  låta glida undan när vi såg att de spelade i Polen av alla ställen,ett. kort flyghopp från där vi bor! Detta var alltså vår Bröllopsresa;)
 Väl framme  strosade vi runt för att leta efter ett ställe att äta och för att kolla upp vart klubben de skulle spela på var. Hade såklart skaffat hotell i närheten så vi kunde kräla hem om det skulle bli så.
 Vi hittade ett grymmeställe på Tripadvisor som hette Aioli där vi tryckte i oss några tapas och drinkar innan det var dax att leta upp klubben. Spelningen började 19.30  så det var ganska tight mellan incheckning och event!

 Vi hittade klubben och satte oss ner på baren precis brevid för att invänta timmen då det var dax,,tyckte väl att det var lite,,folktomt när ett så stort band skulle spela och när vi väl skulle gå dit ( i god tid)  ser jag detta på dörren! Inte för att jag fattar Polska men troligen säger de att spelningen flyttats från denna klubben till proxima! Vet att jag fått ett mail  med ungefär samma  utseende men när jag försökte översätta det eller hitta en engelsk sida där det stod vad  som hände  hittade jag bara att de gjorde extra spelningar i Polen. Nå,, vi galloperade in i en taxi och kom i god tid till spelningen. En drink beställdes i baren,jag placerade Kapten där (som inte vill med längst fram) och armbågade mig framåt med god och vänlig hjälp från diverse Polska killar! Kom tillslut så pass nära att jag kunde UKTA bandmedlemmarna och nöjde mig där!

 Att det var ca 29 grader UTE  och säkert 35 inne på klubben kändes,, jag är som sagt extremt kass på att svettas men tillockmed jag började kännas smått fuktig överallt. Inklämd bland entusiaster är det dock inga problem och jag stod så länge jag kände att min kropp klarade det!     Hade ett litet moment med basisten som flirtade hej vilt från scenen och det visar sig vara jävligt användbart då han tvingade folk att flytta på sig så jag kunde få vatten av honom. JÄVLIGT användbart kan ag säga för utan det hade jag varit en torr avsvimmat fläck på golvet.
 Stod ca halva konserten sen klarade jag inte mer och gav upp för att se resten i baren med min man!  Spelningen var grym,synd bara att ljudet var RÖV,,kunde knappt höra Mark Tremonti när han sjöng även om det blev bättre längre fram i spelningen. Det behövdes inte,alla på plats kunde alla texter,,denna kvällen var ren kärlek! Om man dessutom köpte Merch så fick man det signerat efter spelningen. Otroligt ödmjukt av dem att GARANTERA att alla får allt signat ,de stannade kvar så länge det bara behövdes  lät de oss veta. Jag och Kapten  gav upp då de flyttade och skällde på kön 5 gånger för att folk tydligen stod på fel ställe. Hade underlättat att veta VART kön började,,
 Vi gick de 3 kilometrarna hem i den extremt varma kvällen och insåg att vi var vrålhungriga så vi satte oss på ett ställe som dök upp på vägen och tog en av de bättre kötträtterna jag fått på länge!

Kl 20 i 12 dagen efter skulle vi flyga hem och ja,, hade inget viktigare att göra den dagen men fy fy fan vilken helvetesnatt vi hade på rummet. Det var svinvarmt ute och hotellrummet hade NOLL ac så där var ca 35 garder där med plus att golvvärmen inne på dass inte gick att stänga av så den effektivt väärmde rummet ännu mer. INGEN ventilation alls så man fick alltså öppna balkongdörren och på så sett få Warszawas stökigaste motorväg INNE i rummet. Även med öronpluggar som brukar ta bort allt gick det inte,,jag var sömnlös till kl 5.00 sen öppnade jag rumsdörren med för att få någon som helst luft och då fick jag 3 timmars tvivelaktig sömn. Det enda som hotellet hade att erbjuda i form av bra var frukosten,en jättefin frukost  med MASSA att välja mellan! Kostar men det kan det vara värt.
 När  vi checka ut var det inte någon som helst fråga om vi trivts och  ett kort snäsigt "beställde ni fläkt?" sen sket vi i det,,aldrig mer Metropol Hotel i Warszawa.







Inga kommentarer: