Sidvyer, senaste månaden

torsdag 7 september 2023

Prag/ Baksmällan 2023 resan ingen minns eller kan glömma!

Jo alltså,,,jag ville så gärna till Prag att jag spontanbokade tidigt i  somras på ren aggression och då kläckte min Hamster av sig att de gärna kunde hänga på till Prag igen trots att Maritza varit där nyss med sin dotter och mor. Jaha tänkte jag,,jag säger inget till Kapten så överraskar vi honom genom att svänga in om Skurup och hämta upp Nilssons när dagen D väl kommer. Det var inte megasvårt att hålla denna hemligheten eftersom jag knappt hunnit tänka på Prag och det rullade på fint när vi vaknade 3.30 en fredag morgon. Jag kom iväg fem minuter efter att jag skulle men vi hade goa mått tyckte vi. Väl i skurup står ett redan färdigt par och väntar och vi kastar oss in i rymdskeppet och flyger mot Köpenhamn! Det hällregnade och var allmänt otrevligt och Maritza körde nästan lagligt så det gick inte så snabbt som vi hade trott och väl framme vid bron läser jag och Rickard "Bron avstängd"!!!! Vad i hela helvete?? Snabbt googlar jag att bron varit avstängd men skulle öppna kl 5 sen kunde det uppstå kö när körfälten öppnades upp,,4.55 var hon. Mycket riktiogt,det uppstod kö men bara i 4 minuter sen rullade det på tack gode god. Vi började bli nervösa eftersom väskan ska checkas in en timme innan avgång,,
Parkeringen längst ut var det och shuttelbuss till flygplatsen,,, vi missade precis den som stod och det KAN ha varit den längsta väntan ever när vi nervöst glodde på soluppgången och klockan. Vi klarade inchek  med en minut till godo,,,lätt;)
 Väl inne på flygplatsen ska vi då till M Ikellers för " marita hade en värdecheck där,," Din lilla lögnare,,, DÄR står för fan Lisa och Alex!!!! Tänk att jag sällan blir så överraskad men detta tog priset!! Resan värmde upp ,,,,

 Väl på planet efter en snabb prosecco försökte jag sova men det gick bara inte,det hade varit ful sula hela dagen. Andra hade inte det problemet


 Vi kommer ner galant och efter den vildaste taxiresan i Mannaminna hittar vi våra vars ett hotell!  Jag och Kapten får ett FINT rum på Archibald denna gången och Lisa och Marita en bit bort på andra sidan brofästet vars ett olikt hotell.



 När vi väntade på Hamster med Make passade jag på att köpa ett par långhylsor till pågarna så de inte tappade momentum,,vi hade en 


När alla dumpat sina väskor ger vi oss sakta av mot Imperial där alla äventyr i Prag börjar!

Väl där kan man slappna av,,nu är man hemma,framme,,där. 
Jag måste dock säga att något har ändrats. Det som förr kändes som re n lyx är borta,,matsalen var  knappt halvfull vid 12 och maten,,,de har skurit ner på lyxen liksom. Priserna har skjutit i höjden och det var inte samma sak att sitta där denna gången.




 Det hindrade inte oss från att sitta där dock och vi körde på som om det inte fanns en morgondag! 


 Rickard beställde manliga drinkar och Kapten gick på en Long Island Iced tea,,,en av multipla denna semestern skulle det visa sig.








 Efter en ganska lång lunch satte vi av mot hotellen som nästan hade rummen färdiga. Vi tog ett stopp på en ganska värdelös uteservering bakom hotellet  sen kunde vi checka in på hotellet där gjorde vi oss hemmastadda och  tog en powernap,ett bad och sen på brännet igen!



 Efter det besökte vi vårt gamla favorithak Cafe Paris som nu inte mera finns utan det heter något annat men det kvittar där är underskönt där ändå och bubblet smakar bra! 




 Vi skulle egentligen ta en drink på Tretters Americky men de har plötsligt bestämt sig för att öppna kl 19.00 en fredag,,, se där. Vi drog direkt till kvällens matställe ,ett nytt ställe som hette Amaro,,







 Det var väl helt ok men även här chockade priserna oss. Det var inget jag skulle gå tillbaka till men brödet som serverades innan var tydligen galet gott för det fick beställas in extra och smöret till brödet  var ett ljus gjort på oxtalg så när det smälte hällde man det på brödet. Folket var som galna! Själv LCHF:ar jag mig så jag fick nöja mig med att se på.

 Efter det gav vi oss till Tretters igen för där satt Farbror Per med sina mansgamar och väntade på oss för en drink och ett hej! Helt underbart och vi traggade på gott tills alla var helt slut och drog hem! 




 Morgonen efter vaknade jag till vad jag trodde var himmelriket,,en loppis nere på vår gata! Kastade på mig kläderna och sprang ner,,, men nej,,det var en kurkor och keramik marknad,,yey. Jag gick till supermarketen istället för lite proviant åt Kapten och det var UNDERBART Väder!



 Kl 10 vid brofästet samlades vi och  jag noterade att de hade en ölpump på krukmarknaden,,,ja Tjeckerna kan marknader.



 Jag och Lisa fixade varsin vänteöl åt våra Gamar i väntan på Nilssons ,sen var vi på G igen!  
Här börjar det.
Jag föreslog att vi skulle gå till den nya väsk och skoaffären vi hittade sist och sen Pylones och allmän shopping. Kapten hade sagt att han gärna hade gått till Hooters idag och jag tyckte kanske inte det var något för oss. Inget jag kan äta eller dricka där ,så vi föreslog att vi sätter Gamarna där och shoppar ,sen strålar vi samman när vi tycker det passar! Jajamän ,boneless wings och öl stod på deras schema,,en lätt match kunde man tycka. Jaja,,,



 Efter vi hade shoppat lite lätt satte vi oss på Cafe Cafe som inte ändrats ett skit (very good) och tog en lunch ,eller snarare frukost. Där börjar de inte servera  lunch förrän 13,,
Vi klarade oss ändå och strax sade Kapten att de kom till oss. Fint ,vi fixade fram ett  bord för 6 istället och väntade in!


 VI satt undertiden och spanade på deras läckra bakverk,,,








Så anlände killarna ,goa och glada och jag undrade hur vingarna smakat,,,nä, de hade inte ätit!! VA?? Det var ju större anledningen till att de skulle dit och man KAN inte dricka öl på tom mage(en diskussion vi haft otaliga gånger ,men som inte går in) 
 Jamen då smög det fram att de ev tänkt gå dit igen och ta lunch för nu var de hungriga,,,



Under tiden beställde de in lite drinkar ,här en pepparkaksdrink som det var het diskussion om,,,och en long island iced tea såklart.



Här blir det så lite radiotystnad mellan oss. Vi shoppar och myser, de myser och myser. 


 Sen börjar de riktiga beställningarna  tydligen. Detta är bilder vi har plockat ihopa efteråt från snapstories. Detta är en bucket long island iced tea. Kommer att sluta bra.



Undertiden som vi gjorde vårt gjorde Hell moppers en tur på permobilerna i Prag! 


Vi tog oss långsamt hem i den underbara luften  och tog lite vackra foton vid floden,,,




 Efter det satte vi oss helt sonika vid flodkanten bakom hotellet med lilla högtalaren och bara kollade på folk,floden och livet,,det var underbart! 

 Vi försökte få lite svar från killarna om de ville joina oss men de hade feeling vid Hooters så jag sade åt dem att stanna kvar,,har man feeling så har man men ÄT! Jajamän ,en andra omgång boneless var på väg in! Jaja tänkte vi, det är bättre än inget! Själv ville vi ha lite tjeckisk mat så vi drog upp till Beseda  Club där det faktiskt fanns bord och kyparen var SNÄLL??!! Något har ändrats där med ,men denna gången till det bättre! 



 Efter det drog vi till Hemingways för en liten drink,,det är inte favoritstället men det fick duga, vi hittade helt enkelt inget annat som var närmre och vi var trötta i fötterna. 

 Här testade jag att ge dem en utmaning ,jag kan ju bara dricka ren sprit eller torra viner så en sockerfri drink,,,nej de hade inget annat än skinny bitch och det har jag hört talas om och tyckt att det låter så så vidrigt. Jag fick vika mig och ta det ,dvs vodka och sodavatten med lime. Det var jävligt ok!!Nu är jag skinny Bitch for life! 


 Vi träffade på FarbrorGamarna en kort stund där men då var de redan så spritade att de kom fes och försvann efter en liten dricka. Vi tyckte att kvällen inte var över så vi bjöd med dem till Bugseys men de avvek och vi drog vidare. Fötterna mirakulöst utvilade vid detta laget! 

 Vi undrade lite hur det gick för killarna och fick en bild,,,
Okej,,,

 När vi sitter på Bugseys har vi bara precis fått in våra drinkar,Marita kläcker av sig att det är Emmas födelsedag imorgon och jag går ut för att ringa hennes hotell för att be dem fixa en födelsepresent från oss. Väl inne igen har Hamstern fått lite underliga kryptiska meddelanden och lisa med. Killarna är nu på väg  från Hooters (kl 22.00 ca)och de är så dragna att Alex har lämnat dem ,skitförbannad, Fredrik säger att han pratar djupt med Rickard och Rickard skickar svår förstådda mess till Maritza,,svårförstådda då de är gravt felstavade.  
Vi inser att det nog är dax att dra sig till hotellet och fånga upp dem,,något är på  G ,det tar en hel del att reta upp Alex så mycket att han quote :ragequittar killarna. Fredrik blir inte ofta Dr.Phil och Rickard tappar sällan kontrollen,,
 Osten på Bugseys var ändå inte något att hänga i klykan.

 Vi drar oss hemåt så sakta, förväntar oss att liksom möta upp med dem vid bron men när vi är hemma finns inget tecken av dem . Lisa sa att vi kan lika gärna beställa in en flaska bubbel och vänta på dem utanför vårt hotell,,och ma säger inte emot Lady Teske.

 Efter 30 minuter börjar vi undra var de verkligen är,,, de borde varit här för länge sedan. Får ett mess att vi närmar oss,,

Rickard svarar inte,,han är upptagen med att mecka bilar vid detta laget.

 Fredrik svarar inte ,han är upptagen med att mecka Rickard,,,

 Tillslut får vi en bild på andra sidan brofästet ,då tar det max tio minuter över,,
40 minuter senare dyker dem upp! Glada i hågen och så svårt spritade att vi bara häpnar och garvar! 

 Sen börjar vi plussa ihopa lite bilder,,, en bucket innehåller 8 long island iced tea,,

 Men så har de även shottat Jäger,,och absinth. När vi kollar kvittot står det ytterligare 13 long island iced tea, en bucket öl och några margueritas,,och öl,,detta är bara det ena kvittot,,,
De har även stannat på ett snabbköp och handlat varsin stella på vägen hem(givet man behöver ju en sängfösare) och av allt annat en påse Quaxi,,


När jag frågar Fredrik vad fan som hänt vad har de gjort och vad TOG så lång tid visar det sig att någon (nämner inga specifika namn här ) tyckte det var en bra ide att stanna framför polishuset och sumpa polisbilar!!!!!!!! medans man proklamerar att man är anarkist,,,
Baksmällan Prague edition,,,nästa gång tvingar vi dem att ha varsin Go_Pro! 
 Morgonen efter var vi tre ugglor helt säkra på att det skulle bli en Gamlös dag och att vi fick roa oss bäst själva men IKKE!Jag är mäkta imponerad att min make steg upp och lyckligt påbörjade dagen. Det kan ha och göra med att öl är hans frukost och att han inte hann bli bakfull ens. (Kan tillägga att det tagit tre dagar för honom att återhämta sig här hemma)
 Vi tänkte ge oss ut lite planlöst och bara mysa vid floden och så blev det ,åter igen med högtalare och reseglas i högsta hugg.





Bara kolla på min make, vilket njutaransikte han ligger inne med. Faktum är att det var svårt att vara annat än glad, solen sken och det var helt perfekt värme i staden och vattnet erbjöd massa goa utsikter.

 Givet att vi gick ner och besudlade Harmoni munken vid stranden ,han tar alltid tacksamt emot våra besök. 

När Maritza var här sist hittade hon bävrar i floden och vi har alltid trott att det var hallisar men IKKE!! Plötsligt kom det en liten en simmandes förbi oss och minsann! Det är inte bävrar utan Bisam Råttor eller småbäver ,men fasen så gulliga de är! Vi bestämde oss för att ta paddelbåtar och köpa morötter som de kunde snaska på !


 På en av öarna i floden gick vi ner för att se bävrarna lite närmre och tänka sig ,där stod en hippievan full av proviant! 



 Det var även här vi testade lite lucköppning med pågarna och det som sades här stannar här men de räknade själva ihopa sina kvitton lite skräckslaget och insåg att de hade en nära delerium upplevelse dagen innan;) 
Vi räknade till bara EN av sittningarna där så hade dessa tre enbart i Long island fått i sig 21 st ,,det är bara just de drinkarna ena sittningen på hooters,,,för er som inte vet vad en long island är så är det 10 cl ren sprit,en skväll lime och en skvätt coca cola,,

Vi fick indeed se lite bäver med och nu blev begäret att ta sig ut på trampebåt till dem ännu större! 

Ett kort stopp för shopping för töserna medans jag provianterade männen med lite öl så de inte slaknade innan lunch.

 Lunchen fick bli på tonys cafe som cafe paris numera heter. De är underbart vänliga där och vi kommer så gärna hit men fasen så äckligt dyrt numera. Vi får nog hitta ett nytt Prag där man känner sig någotsånär rik.


 Efter det  hörde vi att Rickard återuppstått från de döda och var på väg mot oss för att joina oss i trampebåtarna! Helt jävla otroligt, men vi tog tacksamt emot denna nyheten och high fivade honom när vi möttes. Jävla hjälte han är! Vi inhandlade ett paket kex och lite proviant för båtarna och gav oss ner till den mer festliga sidan där de INTE har svanar man trampar runt i,,
 Jag läste noga instruktionerna på lappen vid kassan,,

 Sen hoppade vi i och satte av mot,,,


Barbåten,, hur tänker dem där?? Vilken genialisk uppfinning detta! Där ute hade de tillockmed skinny bitch så jag var übernöjd!! 




Med högtalaren på fullaste rocknroll gav vi oss ut för att jaga fatt en bäver vi kunde tvångsmata med kex! 

 Vi hittade dem och vi har en massa filmer på när de äter rätt ur handen på oss och man får klappa lite,,en underbar upplevelse!! 




 Vi hittade små babybävrar med!! Hjärtat smälte! Hårt övervakade av pappa och farfar bäver var dem så vi närmade oss inte;) 

 Efter en timme insåg vi att det räcker inte,vi behöver en till så vi betalde för ytterligare en och gav oss ut till barbåten,sen bara förankrade vi med gamarna och flöt i soldiset,,,ett livsögonblick kan jag säga! 
Det var dax för lite mat och dricka efter det så vi satte oss åter på den lilla mellan ön på uteserveringen som blickar över Operan och beställde in mat och drinkar,,,vissa hade inte fått nog!




Marita råkade slå på detta filtret ute på flodbåten och när semestern blivit lång och man är glad i själen men inte riktigt orkar visa det är det ju PERFEKT!!! Rickard mådde illa av det,,


Kapten hittade ett som troligen speglade hans själsliga mående efter gårdagen ganska så väl,,,




 Efter det  begav vi oss mot hotellet  och passade på att besudla bebisarna som de flyttat på några hundra meter!!  
 Tant har blivit gammal och behövde hjälp upp på ryggen denna gången, dels för de höga klackarna och dels för att mina byxor är mer som en halkig putselase än byxor. Lord Teske bistod!


 Vi bestämde oss för att åter besöka flodkanten bakom hotellet. Det var förbannat mysigt och billigare än något annat alternativ så vi provianterade hos närmsta mini market och satte oss för att invänta kvällen. Rickard öppnade en lucka när vi gav honom sin Quaxi,,han sken upp lite och sa att jo, det var nog han som handlat dem för han gillar de  tvåfärgade godisarna. Jag skrattar på mig av detta,,man är så radar styrd av fyllet att man knappt hittar hem men quaxi,,DET behöver man!






Jag och Kapten skulle upp okristligt tidigt (3.30) så vi tänkte att en tidig kväll nog var ett måste men när väl kvällen kom var jag inte redo att lämna vännerna! Morgondagen be damned, jag lever bara en gång och dessa tre dagarna har varit magiska! Vi drog oss tvärs över gatan från vårt hotell och beställde in en flaska bubbel till !Kapten drog sig tillbaka för han hade fått nog påstod han. När jag sen kom upp på rummet för att jag skulle vara ansvarsfull låg han lite ledsen i sängen och ångrade sig. Jag vrålade på honom kläderna igen och vi återjionade gruppen för en sista sista öl. Kvällen var så underbar och stämningen total. Minne för livet.


det var inga problem att susa upp 3.30 och stå i givakt i lobbyn på hotellet 3.55 när vår taxi skulle vara där 4.00,,jag hade förbeställt via hotellet såklart ,så tidigt är det ett måste, och vi hade ändå satt tiden ganska snävt för ingen är ute och kör kl 4.00 på morgonen  så turen till flygplatsen tar ändå inte så lång tid. 6.05 skulle vi flyga med ryanair och de är ganska specifika på att man är där en viss tid innan annars kan man bli nekad ombordstigning så när vår taxi inte är där 4.15 och jag åter igen frågar receptionen vad som händer visar det sig att de faktiskt glömt att beställa den. 4.18 står det en taxi redo att köra in oss och vi kom i ganska god tid in ändå så allt lugnt och fint och jag kunde sluta vara manisk efter security var avklarat.
Flyget gick i perfekt tid, vi sov hela vägen för det är ryanair, inget där att se och sen fick vi vår väska sekunden vi kom fram till bagagebandet,g år ner till tåget som skulle dröja en 20 minuter ändå. Det visar sig att föregående tåg var så försenat att vi tog det istället efter någon minut och exakt samma sak på Hyllie så vi hade universums flyt på väg hem! 




Jag har sagt det en gång innan men nu är jag ännu mer säker på det,,jag tror vi får vara färdiga med Prag ett tag. Det är inte längre det outforskade lilla stället det var när jag kom dit 20 ggr sedan,,Allt ändrar sig i rasande fart och de små smultronställena vi hittat förr finns inte kvar från år till år. NU har hela jävla Prag fyllts med Cannabis affärer istället för smäckiga tursitshoppar och man tröttnar på ytligheten. Priserna har skjutit i höjden och det kombinerat med att vår krona är så kas gör att detta som var en väldigt billig semester numera är ruskigt dyr. Dax att hitta en ny liten stad vi kan utforska och hitta nya moments i,de finns, man ska bara våga.
 Ett stort tack till älskade fåglar, ugglor som gamar för att ni förgyller mina dagar så våldsamt mycket ,utan er hade detta varit en fin semester ,men nu blev det ett livsögonblick, en resa man inte kan glömma så länge man lever.
Ren kärlek.

































 





Inga kommentarer: