Sidvyer, senaste månaden

torsdag 8 oktober 2020

hälsostatus.

 Efter att ha  låååångsamt långsamt sänkt mitt Liothyronin till halv dos utan att känna några negativa effekter av det (som jag gjorde när jag  tok kapade det över en natt) ligger jag nu på 10 microgram lio och 40 microgram levaxin. Noll ont i rygg/lever ,noll trötthet ,noll vattenretention,ser mycket bättre igen. Negativt? totalt hjälplös av smärta på morgonen . Vänster pekfinger är tokstelt ,stenhårt svullet  och smärtan är obeskrivlig. Höger långfinger lite mindre hemskt men angripet och ej böjbart på morgon och kväll. Foten ska vi inte prata om och nu har höger axel blivit angripen med. Smärtan är konstant och gör en spyfärdig liksom, dels för att man inte KAN låta bli att råka komma åt rödglödgade leder eller böja dem när andra fingrar  böjs och foten är ju jävligt svår att undvika gå på. Lever jag på Ipren går det väldigt bra ett tag men sen verkar kroppen vänja sig och det är bara att lägga av . Ett par dagar i total ångest, sen kan man börja igen och så fortsätter man så. Vissa dagar är det ett heltidsjobb att bara ta sig genom det rigorösa städschemat jag har i studion.

 Konstigt nog är allt borta efter 6-7 timmars tatuerande och på kvällen tycker jag att allt är toppen,,tills jag sätter mig stilla och ska rita och sen rör på mig,,då har allt samlat sig igen. Ännu en grej som är jävligt underlig är att när jag ätit händer det ngt med svullnaden. Den går ner,,,man känner riktigt hur det enorma trycket som byggs upp inuti fingrarna bara lättar och det kan liknas vid en fot som vaknar efter att ha sovit,,nä jag vet,it makes no sense. 

Detta ,har jag bestämt, är en övergående grej innan kroppen fått ordning på kalciumet som lagras ut i vävnader och orsakar detta. Så måste det vara. Håret har börjat falla igen, inte så hemskt som förr men det var en markant skillnad så fort jag höjde Levaxinet från knappt 10 hår om dagen till tussar. 

För första gången på länge skiter jag ganska mycket i det. Ska jag få ett bryt var gång detta händer blir jag  ju mupp och det har jag inte tid med. Hår är hår och jag börjar inse varför äldre kvinnor har kort frisyr,,det ändrar kvalitet med hormoner och ålder och det är bara till att karpa detta istället för att streta emot:) Inte med det sagt att jag ska försöka hitta en lösning på vad som orsakar detta. 

Kämpar på!


Inga kommentarer: