Sidvyer, senaste månaden

söndag 26 maj 2024

RageYoga med champagne och Indianminigolf

Jo,,det är skittråkigt att vara svensk i dessa tider då kronan står som en medelålders baguette och allt är svindyrt. Vad göra då? Jo då finner man utmaningar i att hitta på den mest budgeterade otippade helgen man  bara kan! Jag har i hemlighet byggt upp ett ganska gediget Yoga schema som jag tänkte utsätta min Lady och Hamster för och i två månaders tid övat på detta dagligen. Att det kallas rageYoga är för att detta görs till dödsmetall,hårt skoningslöst och fruktansvärt jobbigt! Det ska inte slappnas av någonstans alls utan man  håller stumt i 45 minuter tills man vill spy,obscena gester och utrop uppmanas glatt,sen dricker man champagne,,,frågor på det? 
Töserna hade noll aning om vart vi skulle ,de hade bara fått lite random order om att ta med sig Yogamatta ,träningskläder UTAN hål i grenen och övernattnings grejer. Ej heller smink skulle de ha på sig och inga reseglas,,det var här de började svettas rejält och bävade för att denna helgen skulle bli alkoholfri på riktigt? 
Kommer aldrig att hända. Lördag morgon peppade jag på rejält och väntade in hamstern  för att sen åka in och hämta Lisa och sen iväg på dagens första hemliga möte! 
Jag rullar de 500 meterna ner för backen i Ystad till ett oansenligt lägenhetshus ,släpar ner dem i källaren och inväntar vad de skulle tro var en knarklangare,,det sket sig ju rejält när det visar sig att Patrik,massören,är barndomsvän till Marita och de två börjar asgarva när de ser varandra! Jaja,överraskade blev dem iaf och de fick varsin 30 minuters galen idrottsmassage  för att de skulle vara extra uppvärmda och böjliga när vi väl kom till yoga passet!! 




Patrik hade gjort så så fint till oss men vi fick ta med oss denna flaskan eftersom vad jag tänkte utsätta dem för kräver yttersta koncentration och balans;)  Var inte oroliga,,inga flaskor Cava har blivit illa behandlade i denna berättelsen.


Efter  det styrdes ett fulltankat nyvaxat Anus mot Löderups Strandbad och  sommarstugan jag så snällt fick låna av min syster! Stort tack för det systers!!

Där hade jag förberett  lite grönsaks stavar och dippa och lite nötter för energi sen jävlar,,sen vevades grammofonen igång och dödsmetallen  brölade igång oss.Där fick så töserna genomgå den värsta omgången yoga jag kunde tänka mig att utsätta dem för och de slutförde med bravur! mången muskelfäste och sena skriker av smärta idag kan jag säga,,smärta och lite bakfylla vill jag även påstå.





 Efter det var det REN och skär champagne till oss alla och resten av dagen kunde börja!




 Vädret som hade utlovats bli toppenfint visade sig från sin sämsta sida när vi kom dit men ändrades till eftermiddagen tack och lov till det bättre och solen  kom fram! 








Vi slappade i solen med lite snacks och mycket bubbel och  om vi någonsin var oroliga för att vinet skulle ta slut kunde vi konstatera att det troligen  inte kommer att hända ,inte ens om vi får 70 gäster,, 14 flaskor bubbel 6 liter vin och en bar alldeles i anslutning till stugan,,, we are good,,we are good.
Resten av dagen var det såklart yoga tema på det mesta vi gjorde och att sträcka sig efter sellerin blev plötsligt så mycket graciösare! 

För att inte minigolfen skulle lida under för mycket bubbeldoping tog vi det mogna beslutet att golfa innan middagen och kittade upp oss  på behörligt sätt. Indianminigolf är en uråldrig tradition ,eller kommer troligtvis att bli det efter denna omgången. Mången tysk turist kommer att skvallra om hur det går till här nere i Strandbaden där vi minoritetsgolfar som om där inte fanns en morgondag.


Alltså,vi tre pep av glädje när vi såg det gamla kiosk upplägget med godis för en krona och stycksaker precis så som det ska vara!! Maritza fick feeling och köpte  en stor snusklubba,något hon ångrade lite sen då den var större än vad hon mindes dem.





 Klubban blev lite so ett spädbarn vi fick hjälpa henne att hålla när hon skulle golfa för den  var ivägen vad fan hon än skulle göra.Vissa hävdar att detta var en avgörande faktor på resultatet och jag säger IKKE,det var REN och skär talang som tog mig till förstaplats och att sen hamstern valde att göra banan med en batong i munnen,det får stå för henne.


 De första 8 hålen klarade vi utan sprit,sen inser vi att golf är ett krävande moment och jag älgar iväg för att hämta  champagnekylen. Allt gick smidigare efter detta.


 Indianskrudarna är sjukt fina,,,,när det inte blåser bakifrån! När så är fallet får man istället en retarderad filtmössa med häng på! Inte lika graciöst men förbannat roligt!

Så  fört det inte gick Zen med golfen tog vi till våra nyinlärda yoga poser,här kinatoan som den heter ,och allt gick mycket bättre efter det faktiskt. Undrar om man kan tillämpa detta i fler aspekter av livet typ när man betalar räkningar eller får roadrage?

Lisa visar sig vara en jävla virituos på bangolf och slog hole in one på hole in one och då måste man skåla vilket leder mig till slutsatsen att det är hennes fel att mitt huvud känns som en mögelsvamp idag. Golf är en bedräglig sport.


 Inte bara får man en retarderad filtmössa av vindpustarna,hela Hamstern höll på att blåsa av banan var gång det fläktade och vi fick stå på pass för att hon inte skulle blåsa av 16:e hålet eller gud förbjude trilla ner i det!


 Ja och så glöm förfan inte att sniffa på handflatan och joddla,,så gör indianer. True story.





Vid 17:e hålet började det bli lite upplopps stämning. Vi kände oss säkra på vår överhöghet och att det helt enkelt inte kunde gå fel,vi skulle vinna detta. Nä,vi hade inga motståndare ,men som flock och minoritet tävlar man alltid mot något och tyskarna som följde efter oss blev i detta ärkefienden! inget nytt under solen.

Notera hur Maritza ser ut som en kakadua här,,det kommer lite kiss som jag garvar åt bilderna!



 Spelet avslutas med hedern i behåll,vi tog oss över mållinjen och förklarade tyskland slaget . inbördes vann förvånansvärt jag som är riktigt kass på golf med Lisa som stark tvåa. Maritas placering vill vi helst inte kommentera.

 Efter det lagade vi lite välbehövliga tacos och mosade i oss,fantastiskt gott och mysigt i den helt nyrenoverade stugan som numera inte alls är så trång och tråkig utan ett riktigt mys ställe! 

Den obligatoriska turen ner till bryggan gjordes ju också,inte att förglömma! Varför får jag nygifta vibbar!?



Vi konstaterade ganska snabbt att havet fortfarande är snyggast på bild och inte egentligen något man måste uppleva i verkligheten! Några obligatoriska foton sen tillbaka till trevligheterna! 






Efter det fanns det bara en sak kvar på listan,,en sittning på strandkompaniet. Det är defacto det ENDA stället man kan gå till där nere  och maten såg grym ut,vi åt inte där men om du har lite krav på drinkar och vänligt bemötande kan du hoppa detta stället. Nog om det. 
Vi valsade in som indianer och jag kom ut som cowboy,inte dåligt för en medelålders kvinna en lördagkväll i södra skåne! Nå,,historien var lite längre än så,,en cowboy kom in och såg oss tre indianer sittandes.Han tyckte att en bit av pusslet fattades och joinade oss vänligen vid bordet och så förblev det hela kvällen:) Det visar sig att Mr.Bal&Bobcat i egen hög person joinat oss och kvällen fylldes av gott snack om Saab V2:or,Indians  moppar och allsköns annat motorsnack! 

















När vi så tillsist blev utslängda från Strandkompaniet tog vi som indianer ett exekutivt beslut,det blev efterfest i stugan! Maritza flög på den übergrymma Puch Floridan som  stod och väntade på Bal och bobcat och kickade igång den sen blev det ett starkt utbyte av yogatips och country linedansande tills timman var sen och vi så skitansiktade att vi helst inte ville att en morgondag skulle komma. 

Detta var en helt underbar lördag som aldrig kommer att lämna min hjärna,inpräntat på hårddisken med hjälp av kärlek,gemenskap och champagne! Tusen tack mina älskade töser för att ni ALDRIG bangar vad jag än kastar er väg och inte en sekund klagar över det heller!!  Vi ses i Nässjö;)