Sidvyer, senaste månaden

torsdag 25 juli 2024

Warszawa och Metallica = sant

När man får en födelsedags present i form av en flygresa,,då säger man bara tack och tar emot! Det var allts ådet som hände i Februari och långt senare i Juni hade ag liksom nästan glömt bort att det var just det vi skulle göra!  Min present från Emma  hände sedemera den 4:e juli  och det var inte bara att få se Waszawa som stod på schemat utan   även att få träffa Ed och Emma OCH se Metallica!  Jag underdriver inte när jag säger att jag inte var det minsta beredd på vad vi skulle få uppleva!
 Vi tog tåget till Kastrup och jag tror det var första gången på länge som tåget faktiskt GICK,,i tid,,ish och hela vägen fram!!! Iallafall för två av oss, Emma hade den mer normala upplevelsen av förseningar inställda tåg och förseningar av förseningar. Bra igen Skånetrafiken,,man kan lita på att ni sällan går.
 Vi hittade iaf varanda och som vanligt sätter vi oss på Kuk och Ko för välbehövligt bubbel och lite mat.

 The governator utan bröd för mig ,det gör alltid susen!! 
 Ett överbokat Whizz air plan med kaos  vid incheckningen senare och vi var på väg! 




 Trots att det är en ytterst kort flygning hann Emma bli smått trött på en mamma med barn som gick fram och tillbaka med ungen. Ja ,jo ,barnet skrek inte,men hon delade istället med sig av den fullständigt nersketna blöjan och doften varenda gång hon passerade! Detta pågick i större delan av de 55 min vi var uppe i luften till Emmas stora nöje! 

 När vi sen då skulle hämta upp vår väska gick vi så långt vi kunde från bajsbomben,,,men icke,,den liksm följde efter Emma som en magnet!! Emma är nöjd.

 Väl framme checkar vi in på varsitt hotell och vi valde polonia Palace  med utsikt över det diskert kommunisktiska kultur centrat i Waszawa. Vi var lite förvånade att det fanns hotellrum kvar eftersom hela staden var full av Metallica fans,men när jag betalade rummet förstod vi varför ;) Skit samma,det var SÅ värt det och deras frukost var ypperlig!
 Som goda nyheter meddelade Ed att han  kunde komma ifrån lite tidigare och äta middag med oss och jag och Emma googlade upp bra restauranger i närheten. Jag hittade en med polskt kök som skulle vara såååå så bra i fräck miljö. 

 Det var den inte,,,de aspirerade säkert till det men det funkade inte alls. Maten var oinspirerad och bvara dålig och vi fick vänta på våra tre drinkar i 40 minuter minst innan de kom,ganska lagom till förrätterna. Min var skitäcklig trots att det skulle vara en helt enkel cosmopolitan  så jag fick hålla mig till bubbel . De glömde saker ,de var stressade och från AC.enheten i taket droppade det en så strid ström vatten att golvet var plaskblött,,,nä Zebra i kosci kan ni skippa hur högt den än står på Tripadvisor.



 Kapten och Ed gör upp stora planer att se Nascar nästa år i USA,,jag bara hejar på!!



Efter att vi väldigt besvikna gick från restaurangen letade vi upp en kick ass mixology bar som låg en flink promenad iväg. Både jag och Kapten blev rätt dåliga av maten och gick i vånda ,även om det nog var väldigt bra att få en liten promenad ,och väl framme vid stället visar det sig vara abbonerat för kvällen och vi fick ett tips på en annan bar som var toppen. Dit gick vi llite gruffande men blev INTE besvikna där! 


 För första gången ever fick jag en perfekt Ti´punch !!! Det har bara aldrig hänt och jag var lyrisk! 

 Efter det var vi alla lite sletna och Ed skulle upp  till jobb väldigt tidigt på morgonen så vi gick för att sova allah.

 Morgonen efter vaknade vi och gick till frukosten  båda två för en  gångs skull!!  Det hör inte till vanligheterna men Kapten satte i sig med gott mod denna gången!!  



 Jag upptäckte frukost bubblet till mitt stora nöje och jag tänkte att nu ska de fan få bekänna färg för de hiskliga rumspriserna,,och så blev det! Frukost mimosas är bara de bästa! 

 Efter det mötte vi upp med Emma och gjorde lite sightseeing i gamla Waszawa,det lilla som inte blivit fullständigt bombat av kriget.



 Sen hittade vi ett ställe att kissa och fyll apå vätske depåerna på! 





 Vid 14 tiden fick vi vandra tillbaka till hotellet och snabbt fixa vad som skulle fixas för att sen dra till en sushi restaurang för lite mellan lunch innan vi skulle till konserten,,det skulle bli en lååång kväll;)




 Vi rusar tillbaka till Emmas hotell för att på vägen hitta TVÅ Abarther!!! lycka!!


 En mellan dricka på hotellet innan vi sen i yttersta lyx blev upphämtade  till spelniongen.

 Väl inne på arenan(ja,vi rullade rätt in i odjurets buk) mötte Ed oss med varsitt Snakepit armband,,det skulle ses på Metallica i stil tydligen!!! 

 Vi fick följa med Ed runt för att se vart och hur han jobbade och det är i sanningen galen maskin att se!! Tornen på bilden tar upp 24 lastbilar bara dem!!!



Vi fick följa med och se allt bakom scenerna som kamera crewets massiva station,,,det är bara helt sjukt så stor denna industrin som Metallica är har blivit! Det går inte riktigt att förstå om man inte ser det med egna ögon.
 När backstage vandringen var över leddes vi upp till Enhanced expiriene där vanliga dödliga får betala sjuka pengar för att hänga. Man får en kickass Yeti thermo mugg med metallicas logga på och  tillgång till ett lounge område med catering  bar och ett metallica museum och även roliga setups  där man kan fotografera sig i Album covers de haft genom åren.




Vi minglade rundor där i bästa stil till det var dax att kolla lite på ett av de två förbanden. Mammoth visar sig vara riktigt bra och när jag kollar efter har jag redan dratt ner en del låtar med dem. Det är Eddie Van Halens son som står alldeles utmärkt på egna ben.





 Förutom då snakepit pass och Enhanced expirience banden fick vi även tillgång till friends and family  rummet  dit vi gick när Ice Nine Kills spelade. De hade bubbel och musik och en massa roliga personer att titta på och där satt vi och loungade tills det var dax att gå till kvällens höjdpunkt (kvällens höjdpunkt? Jag har redan dött 15 gånger vid detta laget ) 




Någon är taggad för kvällens spelning och livet som så!!
 Vi hann leka lite  i enhanced expirience området till innan de stängde ner det f  är att konserten skulle börja.




 Så gav vi oss in i lejonkulan,,,eller ja nästen! Emma hade fått ett all access pass  så hon skulle kunna gå överallt,,överallt förutom snakepit,,
 En YTTERST förbannad polsk vakt skällde oss som FAN upprepade gånger och vi vet fortfarande inte vad det var han skrek på oss. Det slutar med att jag och Kapten får gå in och Emma får vänta på ED med ett armband,,allt väl till slut och jag hoppas att den idioten till vakt  fick nageltrång  och lite könssjukdomar .
 Det har tagit mig ett tag att skriva detta blogginlägget för jag  har letat efter mitt gamla snakepit pass jag fick -92 och nu,,efter MYCKET rotande hittade jag det!!!  
 Jag var knappa 16 år gammal och fick följa med på en Metallica konsert på REN jävla nåder från min mammas sida. JAg tog med mig min b dåvarande bästa väninna  och vi var exalterade till tänderna. Det var på Forum i Köpenhamn  och de hade precis  släppt the black album.
De hade inga förband utan alla satt ner på golvet innan det var dax och sen när det väl var dax trängdes man så in i helvete att 15 åriga lilla jag  helt sonika tappade fotfästet och tuppade av. Någon vänlig själ grabbade tag i byxorna,hivade upp mig på publiken och lät vakterna ta hand om mig. Jaha tänkte jag när jag väl kvicknat till,,jaja jag får väl se dem från sidan av scen där ingen står. Då kom där en stor tjock roadie och satte en lapp på bröstfickan på mig och till mitt 15 åriga extrema glädje var det något man bara kan drömma om,,ett snakepit pass!!!!! Jag rusade in och stod i den 40 gradiga värmen som scenerna då var med ca 30 andra pers! Det var en dröm,,jag var VÄLDIGT törstig. Jag höll ut tills jag höll på att tuppa av igen sen gick jag ut för att hämta dricka men hann se nothing else matters nät jag står under James Hetfields röv,,lycka.
32 år senare var det så dax att återbesöka detta stället.

 Dagens snakepit är lite annorlunda,,, man trängs numera med ca 600 pers (fick jag höra ,det låter mycket?)  och scenen är mer som en världsdel där man får  hoppas på att man står nära ett av de fyra ställena där Lars trumset poppar upp. Vi hade förhands info så vi placerade oss strategiskt utan att för den delen behöva trängas med de andra lite VÄL entusiastiska fansen.





 JAg har länge  bangat att  titta på Metallica efter den händelsen,,så många år och så många dåliga skivor att man är rädd att förstöra den bilden man hade när man var 15. 
Jag hade fel,,,
Det var lite segt i början men efter nothing else matters rev det loss och de gamla hitsen från killem all och ride the lightning är sjukt bra live!!! Vi stod och log  hela konserten igenom,,det var mer än jag någonsin hade förväntat mig och det levde upp till alla förväntningar jag hade! 
 Det hjälper såklart att få the VIP treatment och stå inne i snake pit,,det hjälper en hel del;) 



 När showen var över väntade vi på  Ed att han skulle få åka hem och  vi fick hänga ännu en liten stund back stage och säga hej till lite goa glidare bland annat en äldre holländsk herre  som får förbli anonym men som kommer att ha min respekt i resten av mitt liv;) 

 Väl tillbaka på hotellet hade crewet fest i baren och vi joinade med bubbel och bourbon!! 

 Ed var ju ledig dagen efter  så denna kvällen var the shit,det var nu man gick all in;) Ed gör gärna det på ett rejält och bra sätt!
 Vi hängde och pratade med lite goa gubbar bland annat en som  tyckte det var rätt fett att kapten var  rapper,,(wrapper,,inside joke;))Vi drog oss tillbaka mnär ögonlocken blev tunga och vi njööööt av promenaden tillbaka till vårt hotell där vi som två små tonåringar skrek om "såg du James!!??" "my god vilken jävla scen!!" och "Jag kommer att mumifiera mig med denna muggen!!" 


 Morgon,Yoga,frulla! Till min stora förvåning hade de kimchi sallad på hotell frukosten och den går till min ännu större förvåning bra ihopa med Blodgrape!!
 Att få Kapten att äta frukost är en konst och dag två var inte lika lätt,,jag hämtade mat och VIPS,,då äts det ! Sen såklart en bra grundning  av mimosa för idag var vårt enda mission flodbåt och daydrinking!



 Vi9 såg till att synka våra  efforts och det gick jävligt bra! Bra frukost! 

 Den stora skillnaden från dagen och gårdagen var nästan 8 grader i värme!! 31 grader med en härlig bris  stod på schemat medans vi tog en taxi till floden där vi försökte hitta en flodbåt att åka på. Det var lite spännande för det gick helt sonika inte. Allt måste förbokas och det var inte som i Prag,att man kastar in kunder gärna utan det var lite så att man var tvungen att minst känna kaptenens kusin om man skulle  ha en chans.. Så vi sket i det! Fuck flodbåt,vi kör daydrinking som proffs! 

Vi hittade ett litet mexikanskt ställe som hade bubbel och margueritas och där stannade vi tills det var dax att äta middag.





 Denna gången fick Emma leta restaurang för mitt alternativ  första dagen sög, så hon hittade Tres Toros Tapas,,, GULD!


 Fantastiska drinkar, helt otroliga tapas och bara skitbra! Vi dömde ut stället lite när vi såg det,,lite TGI fridays känsla, men fel fel fel hade vi! 10 av 10 ger vi detta stället och kommer gärna tillbaka.



 Efter det bestämde vi oss att å hemåt ,mätta och mysiga och såg en annan del av Waszawa vi inte sett innan. Det är mycket i Warszawa vi inte sett än och jag kommer gärna tillbaka igen för en soft weekend där man kan se mer! 


 Oh yeah, jag lyckade hitta en EP med windowlicker av Aphex Twin,.lycka!!

Vi avslutade lördagen runt 21 på baren vi hittade första kvällen. Tyvärr hittade vi inte vår första bartender utan fick nöja oss med second best men det var bra nog för oss och vi avslutade dagen tidigt då Ed skulle upp och köra igång Söndagens Metallica konsert! 


 Väl tillbaka på hotellet insåg vi att vi ännu hade våra dricka vouchers ,,så vi tog något helt annat de inte gällde för och skänkte bort dem till en person i baren och kollade lite fotbolls EM tills ögonen sloknade och vi ansåg att detta var en bra lördag;) 


 Söndagen så,,perfekt tid att resa hem,taxi till flygplatsen 9.30 och sen chilla där tills det var dax. Chopin airport  har ett förvånansvärt bra utbud av bubbel och bourbon! 




 Flyget gick som planerat och det var vad det var.   Även påfåglar släpps på.
På tåget fick vi ta ett snabbt knasigt farväl av Emma som behövde hoppa av på stationen och vi på hyllie,,inte alls det farväl jag hade tänkt mig men ibland blir det så:/
Vi kom hem i god tid, eller ja en timme innan ugglorna bestämt sig för att det var semester och en spontanare på sushinu  var på sin plats! 

 Vem är jag att säga nej till sushi och bubbel efter en så underbar helg? Jag skuttade in i bilen och bara tohg mig ner,damnd be the consequenses!  Det var underbart och jag gav upp kl 20.30,,då klarade inte min hjärna av mer  och jag behövde krascha! 



 The Epilogue:
Ed and Emma,,thank you so so much. To recieve a  gift so large it will never be repayable  ,is a priviledge and we are so fortunate to have you in our lives. Not because of  what you do for work but because you give and give ,and that is priceless.
 Thank you from the bottom of our hearts!