Sidvyer, senaste månaden

söndag 16 december 2012

Skivarps gästis och det underbaraste julbordet

För andra året i rad samlar Stiffler ihopa oss för att bjuda in oss till deras alldeles egna lilla vattenhål,för lite ovetandes ligger Skivarps Gästis lite som en dold pärla mitt i Skivarp,men ändå mitt ute på landet. 
Jag är så tacksam att jag får chansen att komma dit,det är en av de ofelbara recepten på riktig julkänsla.
 12 var vi som samlades,inte så mycket för att lyssna på någon Jesus utan mer för att stoppa huvet fullt med den guttigaste julmaten i Svidala!!
Frugan hade piffat sig så fint så fint,och halva kvällen regnade det således rosa glitter överallt,men  vi tackar för spontanpyntet!


 Det blev Rosé tíll julmaten i år. Vitt är för sommar ,rött är för mustigt,rose är bara perfa.
Jag skiter i hur man SKA äta julbord,utan blandar i en perfekt mix varmt med kallt,det bästa sättet att få balans. Jag kommer knappt ihåg allt vad bordet innehöll ,men kalkonprinskorv,viltköttbullar,balsamico och valnöts sill,vinkokt äpple,tjocka revben,rotfruktslåda,fänkåls sallad,konfiterad kalkon,kokt lax,pateer,renkorv,kalkonkorv,himmaluad rödbets sallad,grönkål långkokt,rött och brunt kål,,ja ALLT!!

 Jag undrade lite vad jag gett mig in på när jag efter ca en flaska insåg att jag drack rosa kyckling??? Har alltid fått höra att man riskerar att skita ihjäl av det,men i serien vit höna och röd tupp lät det iaf LITE vettigt. Hade aldrig valt det i Thailand.


 Efterrättsbordet är magiskt. Saffranspannkaka,morotskaka,kryddsocker,risalamalta,mullbärs sylt och saffranspannacotta,,,2 die 4.

 kyd,kyd kyd och lite fettiga såser,man trodde inte så på grönsaker eller frukt på den tiden. Längst till vänster ser ni tillockmed hästkött för guds skull! Och det finns inte ens.



 Oundvikligen allt eftersom kvällen går blir vi lite smått lössläppta och osmakliga,och varför inte ett finger som drinkpinne,,det var inte det värsta som uppfanns vid bordet trots allt.
 Viagra skumtomte/pingvin var en av favoriterna,och att göra något så magiskt fult av ett så meningslöst  födoämne som skum (är det ens ätbart??)är fan inte det lättaste. Virus och Lena var de som startade kan man tro,baserat på absolut inget alls merän fotot undertill. Skum gör konstiga saker med folk,och om NÅGON kommenterar detta inlägget  med skum tomte blir det kompanismisk!!!!!!!

 Kapten fick handikapp poäng och straffades med ett dvärgvinglas,mest för att han skulle kunna komma ihåg kvällen och inte spy ner mina uggs.


 När man minst anar det ställer jag upp och sabbar ett foto med en minipsykos. Som en tjänst!
 och det ÄR smittsamt.

Tack stiffler och frugan för detta,det måste helt enkelt bli tradition!!

3 kommentarer:

frugan sa...

Sååå mysigt. tack för en super kväll!!!

Marita sa...

Oooo, det va ju så gott och så mycket. Jag tror jag åt 16 skumtomtar och det var nog dom som gjorde uppror i magen kl 0220 :( De stannade där de skulle vara/ eller hamnat men aj aj magen.
Jag åt ju aldrig av den där ankan som var...va var den nu? konfiterad/konfiskerad/konfunderad?Annars hade jag trott att det var den.
Sjukt trevligt/roligt sällskap thank u thank u //

Maja sa...

MHÅ! Jga hatar julbord men nu blir jag fan sugen,..
kan månne ha ngt att göra med att jag inte kommer äta julbord iår. hm.