Sidvyer, senaste månaden

tisdag 22 januari 2013

Toavett

 Ja alltså,,dethär med toabeteende???
Alla ni som har eget företag eller jobbar någonstans där det finns en offentlig toalett ni ibland måste städa har någon gång svurit över det faktum att folk inte har något toavett?
Jag har då själv en liten helrenoverad toa med blankt svart italienskt kakel som tillåter mig att se ALLT som har skett på en toa OM det har nått väggarna. Det finns handdukar  torkypapper ,WCanka,toaborste,superfoam,luftfräschör och handsprit. Allt en vuxen människa kan behöva för att gå på  en toalett.
Då undrar jag JÄVLIGT mycket varför det är nödvändigt att tvätta händerna och sen ställa sig och göra fågeldansen med händerna??? Det resulterar i ett sprinklerliknande skitmönster på alla 4 väggarna som genast syns?? TORKY gott folk,,torka av era händer istället!!!!!!!!
Sen har vi fenomen nummer 2:,manspissen. Nä jag tänker ikke gnälla på den uppfällda ringen,för jag föredrar att man gör det ,hellre än att man pissar på den,men VAD i hela världen meriterar att man måste hålla sig i väggen när man pissar?? Nä,den är inte så tung,och känner du en tilltagande framåtrörelse är det snarare magen än kuken som tynger dig.
Är det spagetti i benen? Testa att sitta ner en gång och upptäck glädjen av att inte behöva sikta. 
Är det spegeln jag har bakom toan som gör att det är extra roligt att stå upp?

 Problem nummer 3: När män går på toa och man dräller utanför på golvet TORKAR MAN FAN UPP EFTER SIG!!!!!!!!!!!!!!!! Alla nästkommande trör annars i dina små äckelfläckar. Har du  inte reflekterat över att du dräller? Ta dig en funderare. Det som plötsligt ligger framför toaletten är inte vatten.
Jag vill inte illustrera nästa problem för det blir för obscent,och det har aldrig hänt i min studio(mycket för att det då blir så uppenbart vem personen är när man bara är 4 pers i lokalen.)Men problemet sprinklerfittan. Det händer om och om igen på offentliga toaletter. VEM är det som envisas med att stå upp och pissa,pissa ner hela damtoan,tvätta händerna och sen bara gå därifrån helt oberört?? 
Någon annan städar? Ja inte fan städar de gladeligen upp efter dig som inte har något vett somhelst i huvudet. Använd papper på ringen om du nu tycker det är så jävla äckligt att sitta där,och kom ihåg att ditt piss är minst lika äckligt ,om inte tusen gånger äckligare än någon annans skinkbakterier! Och tänk även på att handtaget,ljusknappen tangentbordet och mobiltelefonen innehåller mer bakterier än toasitsen gör,,så sitt ner ordentligt förhelvete,och sluta använda toaletter som engångsmaterial.

7 kommentarer:

The Shield sa...

Fenomen 2 ger en känsla av lyx.

Stina sa...

man tackar för insikten!! Var inte rädda att kommentera om ni vill,anonymt går bra med,hjälp mig att förstå:)!!

Anonym sa...

Ang problem nr 4 ;)
För en tid sedan besökte jag ett fik som satt upp en (för mig) ovanlig skylt på sin toalett. Den illustrerade just hur man ska sitta ner på toastolen och inte stå upp ovanpå den medan man låter vattnet strila. Till denna "vackra illustration" fanns även en text på ett för mig främmande språk, men skulle gissa att den förklarade att en toastol inte används på samma sätt som en asiatisk toalett (eller "ett hål i golvet" som många säger) i andra länder.
Vi har helt enkelt olika toalettbeteenden i världen och det kanske tar tid för vissa att ta till sig dessa i ett nytt land ;)

Stina sa...

nja anonym,,det är troligen av samma orsak som att de börjat få skaffa separata toaletter för muslimer på byggen. Deras hud får inte vidröra en yta där andras orena hud vidrört och därför står de på ringen och gör sin grej,,de är dock sällan bra på att sikta. NEJ jag är inte rasist.

Marita sa...

Killar - det är faktiskt bättre för er att sitta ner och pissa än att stå. Sitter man så tömmer man blåsan ordentligt och minskar risken för prostataproblem :)
Det är inte utan att man undrar om folk har det lika svinigt hemma. Jobbar på ett ställe där det är många och bara offentliga toaletter och har inte kommit in på en enda fräsch än. Helt otroligt att man kan missa ett så stort hål som dasset har. Toaborste - ja inte fan står den där som dekoration - och skulle någon använda den så NEJ man slår inte av den mot väggen innan man sätter tillbaka den!
För att inte prata om vad folk fäller - värre än en häst som släpper vinterpälsen. Äääääckligt med hår i handfatet.....

Anonym sa...

Hahaha.. sprinklerfittan - dagens bästa ord!

Kattis sa...

Hahahaaaa! Sicka små bakterieälsklingar! Du vet då hur man får till det.