Sidvyer, senaste månaden

måndag 7 oktober 2013

Husletning tar kål på mig!!!!

Dethär med att leta hus,,
DRIVER MIG TILL VANSINNE!!!!
(bilderna är lånade från hemnet dvs de är offentliga)
Man hittar ett hus på nätet som man tycker ser toppen ut,bokar visning,väntar på sin tid,kommer dit och skjuts ner från himmeln som en dålli lerduva!!!
Det som ser så jävla bra ut på bild är faktiskt nästan aldrig så bra i verkligheten.
Som tex bilden under här,allt förutom det gamla bevarade i byggnaden är ihopalumpat  med rätt allvarliga fel överallt. Trappan är så skranglig att jag knappt vågade gå upp för den och räcket som ska hålla en safe på övanvåningen är av samma kaliber,lister som är skruvade i väggarna och som inte med någon slags latexfog kommer att möta varandra,plastfönster på  insidan mm.Det drar rätt genom huset och för att täcka upp det sätter man luft luftpumpen på 25 grader när det är visning. Detta är då faktiskt bara gästhuset,där det var mest bilder från,inte så många från det egentliga boningshuset vilket gör att man blir rätt besviken när man väl kommer dit. Långt över 2 mille ska de ha för detta. Tack men nejtack.
 Sen har vi den andra varianten. Jag tittar på bilderna och ser ngt rätt gräsligt men tänker att det är mest möblerna som  stör och stommen kan vara riktigt bra med möjligheter!
 Tyvärr är det inte en marmortrappa på bilden,,det  var faktiskt en heltäckningsmatta. När mäklaren öppnade dörren slog en överväldigande kattpissdoft över en ,och allt,,absolut ALLT inuti huset var fullständigt förstört. Parkettgolvet var så vattenskadat och ruttet att det inte går att rädda,det växer VÄXTER på insidan av väggarna som mäklaren glatt erkänner att de inte alls vet var de kommer ifrån. Trätextaket buktar inåt med svartmögel överallt,och det var enl mäklaren bara lite släpp av limmet,,, Takpannor som helt saknas ,och "modifieringar"  i huset som gör att man funderar på om en crackpundare höll i ritningen till dessa.
Detta ligger långt utanför Ystad mitt i ingenstans vid en väg. Bara precis under en mille  låg detta ute för.  Börjar verkligen undra vad FAN som hände när vi knappt fick merän 1,1 för vårt fullständigt genomgångna hus 15 minuter från Ystad????


11 kommentarer:

Dahn-Ola sa...

Jag antar att dessa skönheter beskrevs som "ett hus med stor potential", "med möjlighet att sätta din egen prägel", eller något liknande...
Fattar inte priserna!
Hoppas ditt drömhus dyker upp snart.

Anonym sa...

Finns nåt svinstort hus i Löderup. Min moster har klippt sig där ages ago.....riktigt kultsalong sa hon.
Det finns olika våningar, har du tur så finns det ett kök på varje som representerar en egen tidsepok.....
Det måste dom betala folk för att få sålt.....sattehh
//Lungan

Maja sa...

Stockholmarnas fel, alltihopa.

Stina sa...

jag vet Anne,men man vill inte bo i löderup:/ det är för dött och för långt bort.

Anonym sa...

Meh?? Löderup?? Dött? Ajamenfårrhelvete kvinga!! Först kommer Nju Jårrk å sen e det minsjäl Löderup. På innelistan alltså...
//Lungan

Stina sa...

ah,kjeften och andas litta vettja!

Henric sa...

Om det är någon tröst gick vi på 43 husvisningar innan drömvillan dök upp!

Anonym sa...

Men i Svenstorp rockade det.....???
Oj va jag andades nu
//Lungan

Paul sa...

mäklare har ett väldigt speciellt språk,
allting är välplanerat,generösa kvm.En kvadratmeter är väl en kvadratmeter,hur blir den generösare?

Paul sa...

Och allt är unikt.

Anonym sa...

Förstår att det måste vara jättesvårt att välja hus. Jag tittar också på hus eller slott och herrgårdar kanske man ska säga... Dyra, underbara, perfekta och helt underbara! Sen vill jag ha tjänstefolk också. Jaja, drömma kan man ju :)
Lycka till med att hitta drömhuset!