Sidvyer, senaste månaden

söndag 6 oktober 2013

Möllegruppen tapetserar

Eller så var det mattläggning,tomato tomaato.
Vi fick kollektivt förfrågan om vi kunde hjälpa till att lägga golv i Önska Sjögrensbutiken i Tomelilla,en affär som är SMOCKFULL av "musthave" saker. Alla mina julklappar är uttittade.
När vänner äntligen ber en om hjälp svarar man snabbt och skoningslöst på förfrågan,samlar resurser såsom måttstöcker ,män och allt som innehåller socker(LSD är ett förslag vi får ta upp på nästa årsmöte,lite beroende på vems företag vi ska göra om i då)

Jag jobbade från bittert tidig morgon för att kunna sluta tidigare och hjälpa till,och ändå ,20 minuter senare än den tid som var utsatt att vi skulle dyka upp  var stället i princip blåst på montrar och golvet uppdraget. Kan förvisso vara skönt att slippa de sjugorna som medfäöljde det ca 70(?) år gamla golvet,vars färg i sigsjälv gav en manodepressiva besvär. Har mången gång undrat vad de tänkte på det bleka 40-50 talet när de valde färger?" Ta diarregrått,det är ju tidlöst,och om någon råkar ut för en dålli kebabrulle syns det helt enkelt inte"

Ja just,,till detta inlägget ska tilläggas det gamla ordspråket"Lockar man med vin kan vinklarna på ditt klickgolv bli hurfan somhelst och du kan inget säga om det!"

Mången hjälpmedel kom vi ihåg men ingen av oss tänkte på högtalare till iPhonen,och då improviserar man! En 2000kroners traktörpanna har bättre aukustiska egenskaper än man faktiskt tror,speciellt för country och Hasse Kvinnaböske. Ljudet får liksom en rundare form,även om Hasse inte behöver det.
Paus för mat behövs,och man kan tajma NÄR det behövs på gruppens beteende. Så fort ljudnivån sänks och skämten inte är riktigt gåbbalåga behövs näring. Eller ja,,,vi gick till Roma.
Thai hade stängt,och mig veterligen är det det enda stället i Tomelilla där man kan få något som fprtfarande kan härledas till vilket djur eller växt det skulle varit från början. En vadslagning på vem som först skulle skita ihjäl sig startade,och Ciccel var väl det självklara valet,när hennes vegetariska bakpotatis kom in och uppvisade en skrämmande sida av växtriket. En varm potatis med kall burksvamp ovanpå,såsen glömd och ananasen sket de helt enkelt i,ungefär så som Cissel sket i att äta(och därigenom borde hon inte få vara med i vadslagningen,men denna bakpotatisen kan ha varit luftburen  faktiskt!) Man skulle ha lyssnat på de andra urinnevånarna spm åt där, VARJE människa svalde ner maten med en besk eller en jäger! Husmorstips.
Man VET att man är i Tomelilla oavsett om man missat 50-skyltarna,bara kolla på klottret.
Efter en lite segare start där männen skulle synka sina pergotekniker  kom  massproduktionen igång,och där var nog bara en eller 2 lådor som sågades fel?(jag stod för en)
Det finns inget så vacket som en offentlig kukfälla ,något att pigga upp Margit och de andra töserna på måndag! De alternativen jag fick upplästa för mig av Vera var att antingen dammar man eller får man hänga upp handskrivna skyltar som förklarar att kuk faktiskt är franska för get. Jag valde alternativ nummer ett.
Samtidigt som hon gör bloggminen fixar Vera en timecapsual som ligger under pergogolvet på Önska Sjögrens i Tomelilla, till de som 70 år senare river upp det och få se sina mor och farföräldrar i rätt prekära situationer.
Som en jättestockholmsburrito krachade yngsta medlemmen av särskolan bakom disken ,något som ger mig hopp om framtiden. Är jag såhär mycket piggare vid 36 kommer jag att skejta som en jävel vid 65.
Som en kolmask fast helt oanvändbar.

Mutantklotter. Straffbräderna som låg framme för offentlig skam åt de som sågat fel.Jag blev övermodig där runt kl 22 och började mätra och få tillverkat bitar hos Virus som sen på något vänter trotsade tyngdlag och alla mattematiska formler som finns. Bara pergogolv kan göra så med en.
Detta är då sent SENT på kvällen och Kapten har liksom utvidgat sina snickarkunskaper till  inredningsdesign och tolkningen därav. Vi ber redan nu om offentlig ursäkt åt Georg Jenssen,om det förståss inte VAR just detta du tänkte på när du designade ljusstaken,och isåfall,sjusst dragg.
Har jag nämnt att vi ska gifta oss? Han kan lika gärna vänja sig nu ,det kommer att fortsätta såhär.
Ja,,,, ni ser rätt.
Vi orkade inte någon av oss göra färdigt hela butiken på lördagen ,så imorse var det bara att gå på det igen. Damma av allt i förbutiken,rensa skräp,städa fler raster till lysrören och i allmänhet sätta tillbaka allt i alla montrar som flyttats. Det var en del.
Att summera:ingen vann vadet,ingen sket ihjäl sig.
Att renovering kan vara så snuskigt roligt?
Att aldrig äta på Roma.
Att allt jag dammat troligen kommer att hamna som julkappar eller på någonslags önskelista,minus glasprydnader med bisonoxar och gamla får,och aldrig i hela helvete Gynninglas.


1 kommentar:

Tomelillabo sa...

Av alla 5000 pizzerior i Tomelilla så valde ni den sämsta :P Bättre lycka nästa gång!