Sidvyer, senaste månaden

fredag 24 juni 2022

Efter 2 jävla år!! Sweden rock 2022

Juni månad bjöd på mycket er än man någonsin kunde tänkt sig. Förvisso visste jag att sweden rock och Copenhell var bokade men med New York i ryggsäcken på detta var det lite svårt att hämta sig ska jag villigt erkänna! 
Jag hade i ett svagt ögonblick bokat en 4-dagars biljett och åkte så upp ensam på onsdagen för att installera mig i Ed och Emmas kägenhet. Vi brukar ju bo i Norje inhuserade hos diverse goa människor MEN detta året blev vi blåsta på boendet sorgligt nog. Polisanmälan gjord och allt men den läggs såklart ner för fitthelvetet som lurat oss och så många andra inte kan bli åtalad för allt. Makes sense. 
Nå,inget att tjura över,i framtiden får man syna varenda människa med lupp och övervakning för att se o de verkligen finns. Emma och Ed räddade oss ur knipam denn agången och i är evigt tacksamma! 
 Onsdagen startade så fint med ett par GT på balkongen m ed Ed och catching up  då vi inte setts på så så länge! Efter det tog jag bussen in till festivalen och det var väl smidigt nog på vägen in men hem lämnar det lite att önska tyvärr.

 Detta året hade säk bestämt sig för att vara nådigt korkade och gjort EN kö för folk med väskor och 6-7 insläpp för folk utan väskor VIP eller handikapp. Smart. Det gick väl ändå hyfsat snabbt men tillockmed de som arbetade där kommenterade på idiotin i detta. 

 Jag vandrar in  och letar genast reda på Nelson Winegarden då de var de enda som hade prosecco och tänka sig,,det var nog fan årets höjdpunkt! De har tänkt till!! Massa sittplatser och man kan beställa bra viner,hela flaskkor av alla och champagne om man så vill! Riktiga vinglas (i plast ,en åtminstone inte plastmuggar) och  till det kunde man köpa charkbricka snacksbricka eller tillockmed ostbricka plus fina svindyra men jävligt goda pizzor!  Detta var en höjdare som de bör ta som standard för hela området! 

 Årets första konsret blev VA rocks som som vanligt levererade i full tilt! Bra jobbat töser och påg och tack för en go öppning av festivalen!

 Tillbaka till winegarden efter att ha kollat runt lite på området. Tanken vara tt träffa två polare den dagen som också var där. Det brann inne då den ene hittade en tjej och den andre kom inte ens så långt som in på festivalen. Jag hittade random herrar att prata med och de var så härliga att jag missade Orbit Culture!! 


 Endra måste konserten var Evergray och jag gick långt fram föra tt riktigt få känsla,,det sket sig. VAD fan tänkte SRF på när de spärrar av större delen av framsidan på scen och sätter upp ett stort podium som jag antar att stjärnorna kan använda men oftast inte gör! 

Såhär blir alltså upplevelsen hur långt fram du än står,,riktigt pissigt faktiskt. Jag gick efter tre låtar då det iinte gick att få ett uns av feeling hur bra konserten än var!

 Jag hittade istället Christer som jag traggade på i en stund!

 Gick tillbaka till winegarden som vid detta laget blivit ganska fullt. Undrade om jag fick sätta ig ner vid ett sällskap och fick då nöjet av att lyssna på hur lik min bordskamrat var sångaren i Sabaton,,,ja,,visst.



Efter en stund  kände jag att jag fått nog av  ickeJocke och försöken att likna honom så jag begav mig  in i Rock klassiker tältet där riktigt go Blues pågick och där stannade jag tills ett meddelande dök upp,,det var dax för kvällens stora överraskning!!

Hahahahah när jag vaknade på onsdag morgon hade Emma av en ren slum på tt ledigt tre dagar och formligen kastat sig på ett flyg från  Kanada till Sverige och där var hon,,,denna sommaren har bjudit på så mye otippat att hälften borde vara nog!!  

 Så jävla fin attt få se dem ihopa,,handen i handsken,yin och yang,,dessa två .

 Där satt vi i VIP:en tills det blev kallt och sent och vi åkte hem ihopa alla tre!  Ännu ett stort stort frågetecken var att de hade NOLL bubbel i VIP:avdelningen,,,REALLY???? Vanliga dödliga betalar 1600 kr extra utöver de nästan 4000 för att få komma in där och det var  i alla avseenden sämre utrustat än Winegarden,,,hur ,,hur är det ens tänkt??


Första morgonen och vi inväntade familjen Teske som hade med sig Liam för första gången ever! Nu var det festival på riktigt!!!!







 armband och bussband inlösa sen jävlar,,gick vi till winegarden;) 




Första måste konserten var Eclipse men samma där,,,dött, känslolöst,i ngen feeling alls,,,vad har hänt? det är inte bandens fel,det är bara så förbannat svårt att få någon somhelst känsla i området framför scen för att det inte FINNS något framför scen. Detta året stod vi mest långt bak och pensionist kollade,helt olikt oss.

 När lite köttspricka  i Winegarden var det enda rätta ! Solen stod på galet hårt och ännu ett år har vi haft svår tur med vädret!!


 Lill Teske hade iaf feeling! En av allt var modellen och det var såklart bara att hänga på! 

 Vi hörde ett jävla liv innifrån rock klassiker tältet och gick dit och fick äntligen kontakt! Mass Worship  var riktigt härligt mangel och sångaren hade fanimig kontakt och närvara. Ska nämnas att här inte var en stor tom ränna mtt framför scen av ogästvänliga kravallstaket. 

 Jajamän,det var så dax igen! Sådan son sådan far som det heter! 

 Hittade en svårt överlycklig kollega inne på Winegarden ,och det blev lite gött häng där med!! 

 Krister rullade in för att joina oss och där satt vi en hel underbar eftermiddag i det stekande solskenet  (vi är så  nersmetade med 50spf man bara kan vara )  och kollade på andra som också stektes till kräftor i den underbara solen:) 


Här någonstans tyckte Liam att det inte kunde vara så svårt att sitta i stol och ta sig runt och vräkte ut Krister ur den för att bevisa att det inte på något sätt är krångligt för icke gående,,det tog väl rekordsnabba 3 sekunder för honom att åstadkomma detta,,, notera att inte en enda människa rusar till undsättning ;) 



Sen kom gänget!! Ed Ema Tina Tobbe Eli och Wilgot!Vi stannade sedemera i winegarden,,what to do???


 Ja,,jag fick feeling och tyckte att Liam hade sett bra ut i lite clockwork orange,,fantamig inte helt lätt  att sminka en ofrvillig!! 

 Vackert!! 

 Jag ska villigt erkänna att det inte var helt lätt att hålla stumt denna dagen HELLER och jag  vek ner mig när Volbeat gick på,det enda bandet jag aktivt undvek.  TROR vi gick hem ihopa alla fem men jag är inte helt hundra;) Vi fick se Devin Townsend iaf och det var i sig en upplevelse!
 Dag tre för mig  man startar dagen med en mimosa efter en balja kaffe! 

 Och ja,,winegarden var det sjävklara  valet, så passa att man nästan känner att resten av området förblev outforskat på hela festivalen för man ville  helt enkelt  inte gå ngn annan stans,,  Maten på området var mer och mer blandat denna gången men jag missade alla de bra grejerna och råkade helt enkelt ta de mer tråkiga sakerna ,men där fanns bevis på annat så mye bättre. Ren otur för min del.

Dagens första var amaranthe,,jag klarade 2 låtar sen var skämskudden för stor och jag lät den katastrofen spela ut sig själva, sen vill jag inget mer säga. 

Efter det hade jag bestämt mig fötr att kolla på Baest i Rock klassiker tältet och herre min jävel ,,, Att bli överkörd av ett godståg fullastat med prosecco strippor och vit choklad spetad med vagra och chili kan omöjligen vara bättre än Baest!!! Kontakt, bmangel närvaro glädje och så ÄCKLIGT jävla bra! Det var inte alls trångt framför scen, vilket gjord e det så mycket bättre. Sångaren krävde fantamig en wall of death och fick det! på SRF är det lika otänkbart som att Kungen står längst fram och moshar men så blev det! He commands, publiken ara gjorde! Magiskt!!  Att sen få se dem igen på allra största scen på Copenhell där det var KAAAAOS var så jävla nice att se! 
'
 Efter det,,, ja ni gissade rätt,, Efter DAD gick herrarna och kollade på något vi inte kände för och vi tog en väl tilltagen ostbricka  ,mycket trevligt! 




 Vid detta laget var jag lite mätt på Winegarden,,,det var som att missa festivalen lite men så bekvämt att man bara inte kunde dra sig därifrån,så jag och lisa gick ut och satte oss i solen och tog en kaffe och kollade Opeth och där insåg jag att det är detta som är festival,, sitta och hänga på dammet och lyssna lite på halvfart och bara spana på människor! 


Vi garvade lite när vi hittade denna skylten men vi skulle svälja det garvet i vrångstrupen lite senare den kvällen,,
 Vid detta laget sa min kropp stopp,,inte en droppe sprit ville rinna förbi strupen mer och jag höll mig till vatten lagom tills Ed och Emma kom och hängde. Jag saknade min kapten så det värkte och jag kände mig svårt rastlös. 

 Jag minglade med familjen Gårdner lite men sen svek all energi mig och jag vandrade mot bussen hem lite sakteliga. Vid det laget hade Chatis kommit upp till festivalen, vår 50-års present till henne så hon helt enkelt skulle få tummarna ur och komma dit någon gång! Efter lite krångel och blippande hittade hon mig vid bussarna och jag tog med henne hem tilll ägenheten ca 5 min efter att hon kommit dit ;) 

 På kvällen när  vi satt och fikade lite får så Emma reda på att stjärnan hon jobbar för de facto blivit sjuk och hon fick helt nya men helt okända direktiv! Jag erbjöd mig ivrigt att köra henne till malmö/kastrup;) 

 Lördag morgon,,ångesten ligger tät,,,

Jag fick denna bilden och tippade fullständigt över på hemlängtan sodan ocg bestämde mig för att åka hem strax efter 12,,, ja,,jag har blivit gammal.

 Jag lämnade Chatis i Teskes kapabla händer och gav mig hemåt för att få träffa min make och få vila min lever;)  Om inte Teskes kan supa ner henne går det helt enkelt inte! 




 Tanken var att Chatis skulle få se Guns n Roses, så de hade en låååång kväll framför sig,,,som slutade i katastrof,. Guns var 30 minuter försenade och precis lika dåliga som de var sista gången de var där ,den gången de aldrig mer skulle få komma dit,,,lite antiklimax för stackars Chatis men nu har hon iaf varit på festivalen och näst år ska det fan inte vara nåt hinder att ta sig dit! 

 Jag i min tur njöt i fulla drag av att få komma hem till min lilla familj ,,tufft att inte få ha med sig Kapten på dessa äventyren  men gillar man inte folksamlingar finns det inte mycket att göra åt det ! 
Jag lämnade festivalen med en underlig känsla,,,noll vemod,noll festivalångest och jag var förbluffad. Vad hände de 2 corona åren ? Är det att man blivit 2 år äldre eller r det att förväntningarna vara så uppskruvade att inget riktigt nådde upp till dem ? Tyckte inte ens att jag hade det.
 Jobbade som en hel galning fram till New York,efter det jobbade jag igen som en galning fram tills morgonen jag skulle åka,TRYCKTE in måsten på varenda timme jag hade över för att kunna göra detta  och det verkar helt enkelt som att jag brände ut umfet,,ingen energi kvar att göra festival och gudarna ska veta att det tar sjukt hårt på en.  med vetskapen och att jag skulle göra om det  på torsdagen efter denna helgen igen hjälpte inte och jag  kände ända ut i fingerspetsarna att hemfärd lördag fm var helt rätt. SRF,,vi kanske kanske ses igen. 







 







Inga kommentarer: