Sidvyer, senaste månaden

fredag 3 juni 2022

Plötsligt i New York!

Ja alltså,,när en vän är ensam och lite hemmasjuk i New York ,vad gör man inte då ? När Emma hörde av sig och undrade om jag inte skulle komma förbi då hon hade 3 ynka dagar lediga  svarade jag först "om jag hade kunnat men blabla bla bla",,min telefon skrev "jag hade kunnat" ,,i ren chock över hur  glad, sen ledsen jag gjorde Emma kollade jag om det faktiskt inte var möjligt och som ni vet är allt möjligt,,det handlar bara om vilja, och den fanns ju.
"Fuck it, jag kommer"
Jobbade som en blådåre  hela Maj för att kunna göra detta, sweden rock OCH Copenhell i juni och sen packades väskan! Mongobrillor och peruker väger fan inte så mye så de åkte med för den genuina ugglekänslan !Söndagen den 29:e Maj hoppade jag på flyget från Kastrup till Island till New York,taxi till hotellet där jag väntade på att Emma skulle landa från Mexico.En snabb sömn sen var hon där,livs levande  i vårt grymma gemensamma hotellrum på Ace Hotel.
Efter en snabb recap somnade vi båda,ivriga att göra en heldag i New York dagen efter! 


 
Vi bestämde oss för att ta frukost på hotellets restaurang och sen planera vandringen lite. Vi är båda morgonpigga så vid 8.30 sitter vi alerta vid bordet! 

 Amerikansk mat  at its finest ,friterade potatisar,omelett med ost  och toast med GOTT kaffe minsann! 


 Upp på rummet lite snabbt för lite Prosecco och bajs och sen UT I DJUNGELN! Vyn från vårt hotellrum utlovade underbart väder!





 Vi bestämde oss för att ta T-Banan till Manhattans lägsta ,Battery Park och gå därifrån uppåt med diverse olika stopp. Det var förvånansvärt tomt på folk överallt då det var Memorial Day och de flesta passade på att vara lediga men det var förstås bara toppen;) 
 Tunnelbanan i New York ,,detta har varit på min bucketlist så länge jag kan minnas att jag ens tänkt att åka till New York och nu jävlar åkte vi tunnelbana som de bästa!! Det var så bra som jag trodde det skulle vara!!!!!!!




Från Battery Park kan du se Frihetsgudinnan,Check! 



 Vi fick se ett Memorial Monument dagen till ära, Check!

Vi stoppade förbi de grymma fontänerna vid Ground Zero,check! 

 På vägen uppåt stan fick Emma syn på Eataly  och dit gick vi och dräglade över alla delikatesserna och såklart tog vi ett glas prosecco! 


 Ett monumen till eller iaf en staty,check! Efter det gick vi mot Chinatown som var en önskan jag hade,en ganska meningslös sådan,skitigt rörigt och inte alls så intressant som jag trott. Rätt från det över till little Italy  och där satte vi oss i det minst turistiska haket vi kunde hitta som  var öppet och fick en ganska oansenligt men jättegod pastarätt! Hummer ravioli och Någon slags gräddig pasta med MÄNGDER av parmesan! Detta kan ha varit det sämsta stället vi hittade på hela trippen och då var det ändå bra!  Tips från coachen,,Tripadvisor stämmer inte längre här,,Cobvid har stängt ner det mesta här och ingen uppdaterar om stället är stängt eller ej. 

 Tunnelbana igen och jag slogs av hur gammal den är och hur fin den faktiskt är! 

 Vi tog T-banan en bra bit upp på Manhattan och hoppade av TYP i närheten av hamnen där USS intrepid var förtöjd och gick den biten ner,en GANSKA lång jävla bit!  Empire state building sedd ,Check! 



Tyvärr var det pgr av Memorial Day stängt  så vi kom inte på skeppet men det kvittar det är mer imponerande från sidan än inifrån ;)  CHECK!! Vid detta laget var det galet varmt och vi bestämde oss för en Taxi till andra sidan manhattan och vattentaxi till Brooklyn! 


 Vattentaxin i sig är så galet härlig att det blir en check på den med!!

 Vi  sätter oss på hotellbaren i deras AC och möter upp ed emmas kollega Justin där ,som gärna hängde på oss ut för att äta lite sushi. På vägen till Sushi stället stötte vi på Chefen him self och hans fru. De tyckte att sushi var en dålig ide  och att vi kunde följa med dem till en bar de hittat med riktigt bra mixology drinkar. Ja för fan,,det gör vi! Trillar in där och där fanns fem lediga stolar=ödet. 
Som ni ser har det varit en bordell en gång i tiden,,ett behov av att påpeka att det inte är det längre tycktes finnas.

 Två drinkar senare och många timmar med underbart babbel drog vi oss så mot ett matställe, vilket  visar sig vara HELT omöjligt! Hahaha i USA ska man hitta mat dygnet runt men det fick bli McDonalds ,till Emmas stora förfäran! 

 Utanför vårt hotell där vi intog McDonalds maten blev det samtal med ännu mer kollegor till Emma och sen kallade sängen vid 12.30!! Bra jobbat för att vara första dagen i New York!




Morgonen efter besökte vi det Dinert vi skulle till mitt i natten men som INTE var öppet, ett klassiskt underbart STORT Diner mitt i Brooklyn. Och ja,,det är mimosas till frukost, efter att vi fått bubbel till frukost på hotellet. Man börjar start, sen ökar man!!! 








 Champignon omelett med pommes och mayo,,det ger hår på bröstet och energi för en dag där det utlovades  35 graders värme!!! De hade inte fel,,,













Sen var det ner i tunnelbanan igen och iväg till Manhattan för lite shopping på Macys och ett roligt stopp vi hittade på Atlas Obscura ,the Vault Bar,en gammal bank som omvandlats till bar med en varsamt renoverad miljö,,,otroligt!!!




Två massiva dörrar i var ända av baren  visar hur galet detta kassavalvet var. Försökte fota den gaml a hissen där inne med, men fettfiltret gjorde att det fotot inte finns med oss!
 Ner i T-banan igen  och upp vid Macys !


De gamla trärulltrapporna på Macys stod på schemat! Check! Inte ens här kunde jag hitta en vettig kläda. Till saken hör att allt höstmode var framplockat och i 34 gradig värme gick det helt enkelt inte att shoppa ngt! 
 Efter det tog vi Vattentaxin 2 stopp över till en annan del av Brooklyn där vi skulle kolla  på sockerfabriken och kranarna och bara ströva nere vid vattnet där det byggts ett slags Bo01,,CHECK!!
 Men först,,Mat.

Emma hade en favorit  mexikansk restaurang och himmel vad gott det var! Problemet var nog att det var så varmt ute och ingen AC inne, att bara chipsen och dippan gick ner och sen kämpade jag med EN taco av tre enorma,,tog resten i en takeaway  mest för att vara artig! Godaste Guacamolen jag ätit btw. 




 Det var hur coolt somhelst att se kranarna och sockerfabriken  och ja Emma,,broarna!;) (Emma har en brofetish) 




Jag har ett brofoto,,Emma har 50,,av denna bron,ur denna vinkeln;) 
 Vi bestämde oss för att GÅ en timme till hotellet härifrån,,what can go wrong?? tja,,det är 34 grader varmt, vi har noll koll på områdena vi vandrar in i och inget vatten med oss;) 
 Områdena var väl inget problem ,men värmen och vattnet var ,så 40 minuter in i vårt vansinniga tempo säger Emma "HÄR, detta bli mysigt !" Ja, mysigt or not, vi måste in!  
det visar sig vara helt rätt! 





Ja,,jag beställde vatten,öl och en GT,,,för jag kunde bara inte bestämma mig! Öl gick som tåget,vatten ännu bättre,,GT,,tja,där var mer gin än tonic så den halverades bara. Brau jubbat! Efetr det knäckte vi de sista 20 minuterna  hem till hotellet och brakade i duschen!! 

 Efter det drog vi till Brooklyn bron med en taxi och gick halvvägs över. Jag hade vid det laget ganska ont i fötterna men det var VÄLSIGNAT kyligt över floden ! 

 Vi hittade tt lite dyrare hak bnere vid vattnet där vi fick en härlig drink,go service och en Pizza vi delade på som en lagom kvällsmat. Sen gick vi hemåt (taxi) och dog i sängen då båda två var galet trötta av dagens 26000 steg;) 

 Sista dagen och det bara en halv to boot,då blev det frulla på ett litet franskt mexikanskt hak nere i brooklyn nära hotellet. 

 Lustigt nog hade de Goodwill mitt emot vårt hotell,så efter att vi vandrat runt och gjort alla måste inköp på apotek mm ,då drog vi dit för att glo ,bara för skojs skull; ) Det blev inget;) 

 Det drog sig mot lunch (sen sen ) och vi hittade långt om länge ett mexikanskt hak på samma gata som fransmannen och där satte vi oss. När vi frågar om hon har alkohol säger hon "nej, vi kör för tillfället bara BOYB!" jag kunde inte tro mina öron! Man köper helt sonika bubbel med sig sen beställer man mat där!° Detta måste man som svensk alltså pröva,,det är ju ett måste!! Gick utmärkt.  

 Det blev en perfekt sista måltid och vi njöt av vår svindyra prosecco;) 


 Vi gick tillbaka till hotellet och tog en slurk av den sista flaskan prosecco medans jag packade det sista,,sen var det adjö:/
Så fort jag såg taxin kom tårarna,,,hade nog inte fattat hur ensamt det kan vara att vara ute på turné för emma,,men nu kändes det. Jag ville för första gången någonsin inte riktigt åka hem. Tårarna kom och  vi vinkade hejdå,,,,,sen kom regnet.  Det kändes lite som att New York grät med oss från gårdagens enorma 34 grader till dagens 17 med grå himmel.  Taxin till flygplatsen varade i all evighet. 

 Det var otroligt lätt att hitta rätt gate och att gå genom passkontrollen,sen satt jag där 2 timmar i tid ,för att sen bara borda planet och sitta i det 2 timmar. Ett stort åskväder  stängde ner hela JFK och det blev en ganska obekväm resa hem. 
 Detta har varit en upplevelse,inte bara att få hänga med Emma i hennes värld och få se New York på ett sätt som jag uppskattade massor,utan även en personlig liten utveckling. Att skutta på ett plan helt ensam  och ge sig in i en storstad som kan sluka de flesta var ett stort steg för mig. När jag var ung gjorde jag mer liknande saker ,men ju äldre man blir desdå mer förstår man hur farligt det KAN vara och undviker gärna dessa sakerna.  Det kan vara farligt men det KAN också vara helt underbart,,,och denna gången slutade faktiskt med ett stort hack på min positiva livslinje. Tack emma <3<3<3<3<3







  












Inga kommentarer: