Sidvyer, senaste månaden

onsdag 18 november 2020

Hälsostatus ,,the lösning hoppas jag.

 Dagarna har kantas av intensiv törst/hunger,,min kropp tycks inte kunna skilja på vad det är jag eg känner.Törsten vinner och jag drickerfortfarande galna mängder men jag tycker det har lugnat ner sig. Kissar lite bättre och det hinner åtminstone få färg. Flagorna har blivit större och efter träningen i måndags var det bara scary! Nå,,jag skuttade väl loss en massa av vad det nu än är. 

Har läst och forskat och läst och troligtvis kommit fram till att det är sekundär hyperparathyroidos.  Heres why:

När jag fick för mig att sluta på levaxin i somras var det på en alldeles för brant kurva och ,,ja bara dumt. Jag VET att jag behöver levaxin. Kroppen fick sig en jäkla chock när jag ganska så abrupt drog ner för att sen sluta helt tvärt och vad som händer då är att bisköldkörtlarna kickar in för att kompensera det sköldkörteln inte reder av. Den skumma känslan i halsen jag har haft förklaras helt av detta. De pumpar ut parat hormon som i sin tur styr fosfor och Kalcium nivåer, dvs den sliter ut mängder av kalk ur mitt skelett för att sen inte kunna göra sig av med någonstans,,jag får ont i leder ,kissar ut det, tappar hår  och luktar helt sonika,,kalk. (detta har hänt förr och det är en bra note to self att man har för mye kalcium när det luktar så) 

 Såg på  mina prover som jag tog med bara en veckas mellanrum att D-vitaminet droppade rätt drastiskt från Werlabs till Reumatologen och sist låg de på 35 ,,way too low. Vad gör då D-vitamin ? Jo,,det hjälper till att styra Kalcium och fosfor! De två instanserna som styr just det jag har problem med är helt på sniskan pgr av  okunskap och idioti!!(från min sida då) 

Det ironiska i det hela är att på de flesta sidor står det att man inte får några betydande symptom av hyperparathyroidism,,,hahahahahaha nä tjena. 

Jag går  alltså nu på en snäll snäll dos av 25ug d-vitamin om dagen,10 ug lio och 75 ug Levaxin och sitter lugnt i båten.  

Dag för dag tycker hag mig märka en liten förbättring. Igår var jag till ock med sugen på "bra" mat  för första gången sedan allt detta började. Har inte kunnat kolla åt grönsaker och kycklingfile på över en månad och igår  var det GO time igen! Apelsin till efterrätt och jag var så nöjd så nöjd så! (något som har varit skitsvårt för mig då kroppen suktat efter bara lite till av något var kväll) 

Tarmen kommer sakta sakta igång igen,,det är en bit kvar men jag får helt enkelt ha tålamod .Det är lite lättare när man nu tycks sig veta vad som står på och kan tolka tecknen bättre. 

Tycker mig se en liten liten förändring i håravfallet med även o det kommer att ta att slag innan det ger sig . Kvaliten på mitt hår är bättre än  på länge och rötterna är starka och friska. När jag slutade med Levaxin var det som om hela kalufsen bara lade sig ner  och ,,dog? Tappade knappt hår alls men det var helt livlöst. Nä,,jag vet,,alla som kan detta säger att "SÅÅÅ FORT GÅR DET INTE!",,bra,,,känn ni er kropp så känner jag min. Tyvärr känner jag min alldeles för väl och alldeles för nära. Det går inte att ignorera när något är på sniskan,med det ofrånkomliga psykotiska sökandet efter lösningen enbart för att man vet vad som väntar om man inte rättar till detta i tid.  Återkommer med statusuppdateringar. 

Inga kommentarer: