Sidvyer, senaste månaden

torsdag 12 november 2020

Hälsostatus

 Beställde ut kopior av min blodstatus jag fick så jättesnällt tagit på reumatologen och  det blev plötsligt ganska tydligt vad jag behöver . Mitt D-vitamin ligger nu på 34 och det ska ideal ligga på 75,,50 är acceptabelt men där mår vissa kass då till ockmed det är lågt. D-vitamin styr(trumvirvel) kalcium och fosfater . Jag har skytt D-vitamin som pesten då det gjorde mig så så sjuk sist jag åt det men så var jag ju jättesjuk i Hypo utan medicinering och jag tog HÄSTDOSER på 100-150 ug om dagen!! nu tar jag 25 ug om dagen i några dagar,pausar för att låta kroppen använda det och fortsätter sen. Tre dagar in på detta testet sover jag så jävla gott,jag blir sakta men säkert piggare (igår nickade jag inte till en enda gång!) Min framåtanda har återkommit och jag tog tag i 5-6 saker igår som jag inte ens orkat tänka på innan. Livet håller på att återvända.

Knutan i magen ? Ja jag hoppas på att det är en förstoppad del av tarmen (logiskt då det flyttar en massa på sig) Även den har blivit bättre och smärtan är inte lika hård längre. Efersom D-vitamin hämtar ut Kalcium  och fosfater ut tjocktarmen har den väl varit alldeles för full av detta och kroppen vill inte tömma den innan kroppen har tillgodogjort sig detta,något man inte kan utan D-vitamin i kroppen. Det förklarar det galna saltsuget och att mina bisköldkörtlar hämtar ut Kalcium ur skelettet för att tillgodose resten av kroppens Kalcium behov. Vi ser om en vecka om mitt hår slutar trilla,,då vet man att man är på rätt väg! To be continued! 


Jag fortsätter på detta inlägget då det blir tramsigt många ointressanta inlägg om sjugor annars- Igår fick jag ett sockerfall från helvetet  ,ett oldschool med svettningar och värmevallningar  och flåsande skakande och hela. beletten. Kröp till sockermätaren och 3,5 mätte det just då.4 timmar efter en normal stadig middag med potatismos fiskpinnar och cocktailtomater. Hade känt mig darrig och svag hela dagen och törsten/saltsuget smög sig försiktigt på igen.Idag är jag dumtrött igen och har noterat att jag börjat bli lite,,,virrig.  Har hitills inte haft någon tur alls med att få en remiss till endokrin. De anser att allt är bra och vägrar ta emot. Tack.

Inga kommentarer: