Sidvyer, senaste månaden

måndag 21 augusti 2023

Baest och Hillbilly i Tryde!

En väldigt kort arbetsvecka senare och det var dax för mig och Kapten att åka till Slagt och se Baes och Arch Enemy! Det var tänkt som en liten romantisk getaway som  började förbannat bra! Vi gick till Saluhallen för deras übergrymma råbiff  i köttbutiken. Vädret denna kvällen var riktigt nice och till råga på allt var det Malmöfestivalen så hela stan bubblade av folk!
 


Vi checkade in på Sttrawberry eller Comfort Hotell alldeles brevid slagthuset och fick det minsta rummet de har trots att det ändå får kallas standard dubbel. Vi hade ett fönster som öppnades rätt över sängen (en 160 säng) och där kunde vi sitta och höra Baest genrepa!  Detta visar sig också vara det enda som var ok med rummet.
 Snabbt och lätt skuttar vi ner till Slagthuset och möter upp LInus och Sebbe som också skulle se konserten,dock i andra proiriteringsordningen.
I lobbyn står alltså killarna och säljer sin egen merch så jag var tvungen att köpa en Patch till lisa för att få ett foto med sångaren! Han ser sjukt nöjd ut,visst? Tanter förnöjer alltid.

 Vi satte oss för en liten fördricka och såklart för att mobba Sebbe för att han gått av vägen på hojen kvällen innan. All cred till honom att han ändå hoppar rundor här denna kvällen,det hade jag INTE Gjort! 


 Jag lämnade pågarna för att se Baest längst fram såklart,det finns inget annat alternativ när de man är där för äännu är ett relativt okänt förband  som i nästa andetag fyller största scenen på Copenhell! 


 De levererade som vanligt MEN för fan Slagthuset,,,ljudet är så så kass framme vid scenen,,, propparna fick dras UT för att höra musiken ordentligt precis som sist. Jag misstänker att v i har bestämmelser ang dB nivåer i sverige,,nivåer som inte går ihop med dödsmetall.
 En kort underbar timme spelades iaf och det var allt jeg ville se! Efter det minglade vi i pausen och det blev en tatuerar kväll lite,då Både Johan Lindberg och Ellen med kollegor var där! Jättetrevligt! 



 Där satt jag och Kapten och mös när Arch spelade,,,jag är inte så förtjust i Arch så vi tog tillfället i akt att mysa och prata och bara sitta i den underbara miljön so Slagthuset faktiskt erbjuder. Det har dem gjort riktigt bra och ska ha all cred för!


Runt 11 kom vi  tillbaka till rummet och skulle glo lite på Tv och softa ner oss,, det kunde vi glömma. TV:n gick bara att slå på på sjäklva apparaten och då hade du en kanal,inget mer,eftersom fjärren inte fungerade. Nähä,småpotatis. Men kombinera det med skicket på rummet i övrigt dvs en toastol med trasig sits ,en ganska skabbig dusch och det som höll oss vakna hela natten:en säng i världsklassig SKIT! Rummet var så otroligt varmt (hela hotellet var sjukt varmt faktiskt)  och sängen så nerlegad att man trillade in i mitten och låg på varandra vilket gör att du blir helt sned i ryggen. Det var så illa att  jag tvingades ligga skavfötters med Kapten för att göra sängen mindre sned. Det lyckades inte. Att man sen var tvungen att ha fönstret öppet   men hade fönstret direkt vid sängen (vi pratar att om täcket är bylsigt går inte fönstret fritt om du ska ha det öppet. Så jag låg i 14 grader på ena sidan och 267 på andra. Kl 4.30 somade jag i två timmar ,thats it. 
När vi skulle checka ut ville jag inte betala för hela rummet då det verkligen inte var tillfreds. Jag vet att man ska klaga på toastol tv och dusch direkt men de skiter jag i,,sängen däremot som gör att det ENDA syftet med hotellrummet försvinner,,,den kan man inte klaga på förräns dagen efter.  En knappt 18 årig tjej i receptionen kunde inte hjälpa oss, ignorerade problemet tills jag sade åt henne att hämta nån som kan ta det. Chefen kom inte förrän 8.30 den morgonen så om vi kunde vänta? Nä,,, 
Bad dem kontakta mig så fort  hen kom in Det var i torsdags morse ,måndag eftermiddag är vi på nu.
To be continued.
 Til råga på allt har jag fått en P-bot när jag kommer ut TROTS att jag betalade dygnstaxa???
 Bra dag,,

 Nå,,en helt värdelös torsdag bakom bältet då jag var så sliten av sömnbristen att jag på riktigt inte klarade av att göra något,sen en fredag med  jobb och Ystad allehanda som kom och gjorde reportage och sen RÄTT ut till nästa bjudning!


Vi hade vänligen blivit bjudna på hillbillyfest hos Basse och Carina i Tryde där jag faktiskt aldrig varit än trots att Kapten nästan är en möbel där i perioder! Har börjat uppskatta bjudningar mer och me då det har blivit lite tungrott att hålla dem alla själva så detta hoppade jag glatt på!  Kaptens enda uppgift var " ta med egna stolar" så vi fick låna två av Basse och carina. 


 HUgo körde oss dit och hem (tack Hugo) och vi satte oss ner efter att man grillat sin egen korv och tagit en dricka ,,,sen var det dax för någon slax överraskning,,,spänande 




Och ja,,när denna dök upp började man fatta att det skulle bli en rätt bra kväll! There´s a band!




Det visar sig vara så lyxigt att de fått dit en Bluegrass kvartet som var SJUKT duktiga på sin sak! Det var så jäkla mysigt att sitta där och mysa och bara lyssna på dem ihopa med gamla som unga! 
 Arrangörsnerven i mig började genast rycka! 





 I halvlek pausade bandet och det var dax för kaffe och munkar och jag passade på att få lite visitkort mm;)  Det ruullades även fram en överraskning till Basse och Carina och man riktigt SER hur bekväm Basse är att stå i rampluset precis som sin fru!! 


 Hahahah ja  avslappnad framför kameran är ordet jag söker;)
 Sen var det ful sula på bandet igen och det vågades dansas lite med,,ytterst få vågade men de gälls fantamig ändå!
 Killarna höll på tills fingrarna stelande på dem och det var ax för oss att åka hem. Innan dess fick jag en såndär bucketlist avklarad: jag fick önskat Man of  constant Sorrow från "oh brother" och DE KUNDE DEN!!!! 
 Check på den!!! Stort tack till Basse och Carina tat vi fick komma,det var riktigt fint arrangerat och en fantastisk överraskning! 








 

Inga kommentarer: