Sidvyer, senaste månaden

måndag 21 augusti 2023

Ginkvällar och 40:åringar

 


Ganska så direkt efter vår hemkomst från Tyskland var det dax för en Gin och Tonic kväll hemma hos Tobbe och Hanna ,lite snyggt kombinerat med ett födelsefirande av Tobbe som hunnit fylla lite där i dagarna. En fördrink hemma hos Maritza  behövdes ju innan den långa färden en kilometer bort där ännu mer sprit serverades,,jajamän! Vi hade så äcklig tur med vädret att det plötsligt blev sensommarvärme och  bara skitbra!  man tackar! 
först:bubbel såklart;)  och jag demonstrerar varför jag lever med en tops i Bh:n då jag blivit tant och mitt öga rinner konstant!


 Maten var himmelsk som vanligt ,potatisarna tillagade på Turbos nya stekplatta  och köttet expertligt tillredat av allas våran Christoffel!


 Vi hade nöjet att festa med grannarna denna gången,ett stabilt par som aldrig skulle få för sig att seriemörda någon alls,,inte utan mongobrillor iaf. Här har vi favoriterna Kemper eller Nielsen,,

 Göbbels däremot,,de bangar inte ens för folkmord!  
Det var  så snyggt uttänkt att alla skulle ta med sig varsin Gin och kanske lite spännande tonic så kunde man blanda lite som man ville men också efter lite roliga drinkrecept som Hanna satt upp vid grillbaren!  

 Maria kämpade i halvlek när hon gjort en drink på gin och äpple juice ,en drink so enligt henne smakade enbart saft. Tre gånger fgcik hon och fyllde på med gin  tills den liksom nästan dunstade av sig själv,,, ja vad kan gå fel med detta,de har bara krypavstånd!




 Allt som allt en lugn härlig kväll med massa god dricka och en härlig liten efterrätt till detta  ,sen satt vi och mös i solen til Cathis skulle hem och då slank jag med. Kapten var kass denna kvällen och hängde inte med,jag själv var ganska skraltig med men vad finns det egentligen som inte lite GT kan bota ? nä just det,,,






 Jag avrundade kvällen lagom i tid när vi började se mer ut som bänkalkisar är sexologer i brillorna och snålsjutsade hem med Cathis som hade Jax med sig denna kvällen:) Man kan utan tvekan säga att ens lever fått ligga i hårdträning denna semestern och jag välkomnade en strikt arbetsvecka mellan detta slaget och slaget som skulle komma :
Boels 40:årsfest aka armageddon!!

 En veckas jobb och verklighet senare och dagen D kom,,Kapten var fryntlig och profylaxpumpade däck till cyklarna  . Vi kastade oss ut med fara för vårt eget liv längs med E65,för att vi inte har så mye val och för att vi är lata. Man KAN ta hållet nerom svarte men jag föredrar att inte cykla några kilometer extra,,,thats it. 
Lagom tills vi hoppat av motortrafikleden och in på de mindre cyckelvägarna  small det som fan och Kapten hade en incident,en nära döden upplevelse kan man säga,,det skulle inte  vara den sista denna kvällen.
Som en soldat sket han fullständigt i punkan och smiskade fälg hela vägen fram till Jörgen Krabbes gata! Respect.


 Samtidigt som detta dramat utspelade sig var mongona från Skurup på väg in ,taggade till tänderna,det ser man på Rickards leende!

 Ganska så snart blev det uppenbart att alla farhågor inför denna kvällen skulle besannas,,det kommer att bli ett slag! 

 Värdinnan tog det piano och fann sig i att allt som skulle ske kommer att ske. Festen hade alla barnen ett väldigt fast grepp om och medans Hugo fyllde allas glas  hade Ida och Inez hand om vägvisningar ,flyktplaner och nödutgångar! Isidor var ordningsvakt.



 Det var inte lika stor tur med vädret denna gången men så satt vi alla inomhus så det kunde kvitta! Ett lätt regn drog över festen när det mörknade men vid det laget  var alla våtare på insidan och vätan på utsidan registrerades liksom inte . Ja,,det är din lokala glas samlare som bistått med Longchamp servisen för hela festenoch givetvis liquid luck med! Vad kan gå fel??

 Maten var ett virrvarr av fantastisk catering från Bilal ,genialisk twist på smaker ,inget jag förväntade mig och blev jättepositivt överraskad!  Hade kunnat döda för de resterna dagen efter kan jag tillägga speciellt taboulleh och de små friterade filodegsrullarna!
 Ett annat mystiskt event hände,,Tobbe log! Det är lite obehagligt och för känsliga tittare rekommenderar vi att ni vänder er bort ,men här är det alltså,,bildbevis.

 Mitt emot skålades det friskt och jag kidnappade ganska snart proseccoklockan då Tobbe (nykter) fick tag i den. Det är sen jävligt gammalt att ingen nykter får svinga klockan,,det är bara fel. Ingen nykter med ett jävligt sjukt  sinne för humor iaf. Jag tog öve och det gick MYCKET bättre;)



Chris lämnade oss men lät sin telefon ligga kvar olåst,,detta är bara ett av fotona som hälsade morgondagen välkommen när hon vaknade dagen efter!


 Rickard hade värmt upp ordentligt och träffat sin klasskamrat Rickard vid samma bord och SE som han sken upp! Det var ett kärt återseende och  vi alla mös  gott vid åsynen av hans varma leende!

 Samtidigt vi andra änden av bordet gjorde jag min bästa tolkning av Max Verstappen. Att vara född utan haka hjälper .Rafflande uppvisning.

 Efter detta sker saker i så blixtrande fart att jag inte riktigt hann fotografera men strax efter kaffet dök ambulansen upp åt en ICKE festdeltagare som råkade befinna sig på festen ändå. Han åt inte mycke utan lämnade snarare kvar en del mat men mest sprit på uppfarten ,sedan bestämde ambulansen att han inte behövde magpumpas utan att han fick åka hem,,, hur det gick det kan vi bara fantisera om men jag var lite nöjd att det inte var någon av våra spelare! 
 Vid detta laget hade ordningsvakten sagt upp sig och bekantskapen.
Jag hittade Kapten vid mingelbordet vid toaletten där han liksom stod i paus, lite olkar på vad han ens gjorde där. Han skulle kissa men hade tappat tråden och vi fick liksom hjälpa honom plocka upp den. Han hade fastnat med Skägget  i grillbaren och då hade whiskeyn åkt fram. Jag försökte inte ens stoppa katastrofen utan tänkte att det reder Kapten ut imorgon,,och i övermorgon,,,
Alex fick tag i rödvinet och det gick så så fint medans marin kraxade redan innan huvudrätten och körde sedemera terräng med cykeln på vägen hem
Jag skickade hem Kapten med Chris och Tobbe för då fick man inte mer för den 25:öringen  men var inte färdig själv (klockan var ju för bövelen knappt 22!) 
Jag och Cilla satt sedan och snapsade lite lätt och diskuterade allt mellan himmel och jord tills jag kände att Turbo ville hem. Jag fick sen göra en manöver jag  borde ha perfekterat genom åren, men ändå fann ganska svårt denna kvällen. Jag skulle valla in Hanna och Marita som även de hittat grillbaren och satt i djupa diskussioner som toppades med hysteriskt fnitter. Jag förstod att detta skulle bli svårare än en hel flock får! Efter 20 minuter hade jag alla tre(rickard med) vid RÄTT bil och vi rullade hemåt;) 
Vilken kväll boel och Christoffer, det gjorde ni fantastiskt bra! Även om kvällen inte bli mycket längre än till 23 för någon så kommer den att gå ner som ännu ett av sjöslagen vi inte helt minns ;) 










Inga kommentarer: