Sidvyer, senaste månaden

lördag 8 oktober 2011

På dass,,,

Analöppningen fick mig att fundera.
Visste ni att om man lutar sig fram när man sitter på toa underlättar det människan att skita. Ja jag skräder inte orden idag ,för det kommer att ta tid.
Jag undrade varför det var så,varför tarmkanalen är så skapt att den är trängre när vi sitter upp. Troligen av en nödvändighet som att ryggrad eller andra organ ska få plats men även att vi inte ska  skita på oss när vi står upp if all else fails.Då har ju kroppen fått kompromissa och säga att ja om de ska stå upp måste ryggraden och allt det inre se ut såhär,då får de fantamig huka sig när de skiter också.
Då är det ganska självklart varför vi har blindtarmar och lilltår.
Det är ju rester av något vi behövde förr(säg några hundra tusen år sedan) som evolutionen sakta men säkert tar bort för att de inte längre behövs,för att vi har rest på oss,börjat leva på marken och inte längre äter bark?
Är det inte vettigt att tänka då att om några hundra år(vi utvecklas snabbare nu) så har vår tarm bildat en extra ficka för all skit vi stoppar i oss,eller kroppen ett enzym som bryter ner det vi inte borde äta?
Vad försvinner då? Tunntarmen?
Mycket att greppa en lördagmorgon på dass.

6 kommentarer:

stefan sa...

Det bästa sättet att skita på ska tydligen va att sitta på huk?

Mårten sa...

Ett av de bästa blogginlägg jag på länge läst

Anonym sa...

Haha, fan va knäpp du är ;) Men med handen på rectum så funkar det lika bra att luta sig bakåt. Vilket då innebär att kroppen tycker "ska du skita får du huka dig" eller "lägg dig ner och skit i lugn och ro" ;)
/rectum-syster ;)

Marita sa...

Hahahahahaha, my god Stina!! Vilka funderingar en lördagmormogn.... Du måste ha suttit där en stund hahahahahahaha

Stina sa...

nej nej marita jag tänker skitsnabbt !!

Josefine sa...

Ja, toastolen och dasset är väl relativt nya uppfinningar, tror inte man satt rätt upp och ner när man sket för några tusen år sen :)