Sidvyer, senaste månaden

fredag 18 april 2014

Vernissage Påsken 2014,,herrejävlar!


Bestämde mig som bekant för att hålla vernissage denna påsken,mycket för att många har frågat om tavlorna är till salu,och mycket för att:Vadfan målar man annars för??
Sedan länge tillbaka har VIP inbjudningarna skickats ut,och jag har sedan länge tappat räkningen på hur många som bjöds,men som vanligt tänker man att 25% som bjuds dyker upp,,,denna gången var det  inte riktigt så!
 Jag hyrde Svenstorps gamla lanthandel,en helt underbar lokal som har gamla gamla anor. Har haft ögonen på den jättelänge men aldrig vetat om den gick att hyra eller inte. När jag väl kontaktade Tomelilla VVS visade det sig att den var tänkt att hyra ut,de hade bara inte hunnit annonsera ut den. Det var menat. Till  råga på allt är Bitte med man oerhört proffsiga och tillmötesgående ,och allt stod klart som utlovat i lokalen när det var dax att få  nyckeln på måndagen. Jag hade fan kunnat bo där,,är lite ovillig att flytta ut på måndag igen:/
 Funderade lite på hur väl tapeten och stortavlorna skulle rimma,men det visar sig vara ett rent jävla giftermål.

 Pimpade lokalen i några dagar. Insåg att det skulle bli mycket att gör med detta och planen var att ta hela veckan (läs söndag till torsdag)  för att förbereda.Betsälla Champagne(Hatt och söner,,,smakade tydligen bra,jag hann fan inte ens smaka!!) Backupen blev champagne från Köpingsberg bara några kilometer från Svempan! Tillverka ramar,köpa borr,spik,servetter,glas,hämta ljus,köpa gravljus(som inte funkade,,,rövRusta)handla till snittarna,leverera dem,hämta GENERÖST utlånad brunt papper och karton och fiskelina av Grelber(Livräddare!!!!!) fixa is,spelare,spellista,presentation,nummerlappar,prislappar,block,växel,,ja FAN vete hur jag lyckades komma ihåg allt! Inte en enda gång har jag saknat ngt denna helgen,men det är pgr av enorm uppbackning från de bästa av vänner!
 Istället för dessa eviga skyltar och snurror utanför en konstutställning fick jag "låna" Camron . Inga blickar riktades på vägen efter att den placerat utanför,det kan jag lova. FMGR.se står för foliering och textning av detta monsteret!!
 Krigsölen satt som en smäckajäver(starkt översatt för de som inte kommer från Skåne=keps) och jag bli helt till mig hur bra loggan passade till temat! Är ingen öldrickare själv,men den var nog god,,,det finns inga kvar;)
 Tackar så brunt mycket för lånet ev champagnekylarna som jag fick låna av Sköldarna! Denna synen kan få vilken nykterist somhelst att ifrågasätta vadfan de håller på med.
 Hade någon timmes vila innan allt skulle braka loss,och jag satte mig ner för att läsa dödsanonserna från Januari och lyssna på ett avsnitt av Poirot på Youtube,,,calms me right down.
Sen började husvagnsmaffian droppa in!!
Sjögrens med last(de tog med tio vaser,,jag tyckte det  var overkill,,,de hade rätt) dök upp och så var det igång! Dörren åkte upp kl 18.00 och folk strömmade in! Först trodde jag liksom att det skulle bli lugnt,,
Fick några riktigt eminenta gåvor från folk bland annat en underbar gasmask av Dahn-Ola och ett sjukt vackert orginalblad ur den andra biblen att tryckas i Prag 1537! Han kan välja presenter den mannen!°
Fick en sååå snygg hjälm från kriget som bara har hängt hos mamma och  J tills de fick syn på den och insåg att den skulle passa som en liter på utställningen!


 Linus,den ständige bartendern  fick stå för champagne och matpåfyllningen,jag var vid detta laget högoktanig och virrade runt som en rapsbagge utan röv bland folk och buketter.
 Fick ovärderlig hjälp att göra snittarna av Malin och Christian och Vera ,jag hade inte kunnat klara detta utan dem!! De var tydligen också goda,,inga kvar.2 mega fat var av ost och oliv,tunnbrödsrullar,melon och skinka  och leverståhej på kavring och Cornichons!
 Sen började det välla in folk,,Har här fått på mig den berömda Versachen,som visade sitt missnöje genom att bula sig runt hela min kropp som ett korvskinn med för LITE stoppning i!!?? Har det NÅGONSIN hänt att man känner sig otillräcklig i bredd?? Klänningar for the win!
 Sköld spelar fickpingis och Cecilia är som vanligt bedårande i brunt hår. Den människan passar i allt!


Mr.Mingel i allra högsta grad. Aldrig kommer man få Dahn-Ola att erkänna att  Tweed was a baaaad choise i denna hettan. Sval som en sann gentleman.
I bakgrunden skymtar man min älskade lilla farmor!! Är så otroligt stolt att hon orkade komma och vara med om denna kvällen!!! Farmor var i sitt esse denna kvällen och pratade friskt med alla:)!!!

 Och plötsligt står Alice (Liselotte??) där,och jag får träffa henne för första gången irl! Ytterst roligt ,och vilket jäkla energiknippe denna kvinnan är!!  Bara titta,,,skönhet!
Vid detta laget sprang jag rundor som engalning och sålde handdukar och märkte sålt spå tavlora. Det verkade som att efter första tavlan reserverats insåg folk att det var ok att hugga de man ville ha,och jag fick springa som en galning. Det var så packat där att jag mer simmade än sprang,men ja,,detaljer.
Mitt i röran rekryterar vi 4 starka killar att lyfta in en person i rullstol,och jag inser att min konstlärare från Spyken är här. Jag vet inte varför det betyder så mycket,men att få visa honom att allt det tålamodet han visade mig i klassrummet verkligen resulterade i något!!! Hade jag inte varit så uppjagad hade jag gråtit rätt ut!! Så otroligt stort detta var!
 Grelber myser runt som en stalker utan mål och spanar på något han INTE tänkt släppa i första taget. Hade ni vetat hur denna mannen lobbar för att få som han vill hade ni anställt honom som kommunpolitiker innan kvartalets slut!!!!
 Och Anna,,min fina Anna. Utan att vi vetat det någon av oss har Anna varit inspirationen till Pervo och vise versa. Anna kom före Pervo,men pervo fick sin armkorsett innan Anna;) Här gör hon dessutom en PERFEKT pervo!!! Tjjjäääärlek!


 Vid 20 inser jag att jag troligen drog det korta strået i skoval,Dahn-Ola som tvåa i sina (jäkligt stiliga) Versache och systrarna Hellblom det mycket smartare valet!
 Här någonstans börjar folk droppa av och det blir human värme i lokalen igen. Då börjar det som vanligt spåra. I ena sekunden är han en perfekt consierge nästa sekund ett drickabord. Ja,,varför inte.Hellre det än flaskstället Tommy.
 Kunde inte ta bättre bilder igår,vi var tvungna att dimma för att inte systemet skulle överhetta,men bara se så massa underbara buketter och flaskor som står och väntar på mig!!!
Linus,gör en tillnärmelsevis perfekt Pervo (konst inspirerar tydligen)

 Och vi VET att ett Pervo alltid går hem hos brudarna! De flockades som magneter runt Virus,som tydligen kan hålla andan i runt 6-7 minuter!

 Liten Frida fick väl samma mängd champagne som alla de andra,men så är hon ca en halv meter kortare än alla andra också och det går MÖED snabbare till huvudet på sådana små! Det har dock sina fördelar.

 Kära mor som hjälpte mig med massa denna kvällen med vilar  ut lite:)
 I slutet av kvällen när dörren var stängd och folk åkt hem satt jag och ångade av i soffan och insåg att jag sålt 3 stortavlor och nästan alla ramade och nästan alla bara bladen.  Hur FAN gick detta till???  Det bliv en ren huggsexa efter bara en liten stund och jag blev så förvånad,,jag trodde verkligen inte detta!!!!
Morgonen efter var det bara till att öppna igen efter att jag städat undan  gårdagen,och ganska så genast fylldes lokalen igen av folk. Trodde på fullaste allvar att jag skulle få sitta helt ensam hela dagen. Ack så fel. Sålde ytterligare 4 tavlor,och en hög handdukar,men dagens största belöning var dock besöket av Majlis och CG,,Jag bodde inackorderade hos dessa milda underbara människor under mina 3 år på Spyken,och bara våra 2 familjer vet vad det krävdes/betydde för  dem. Inget jag tänker gå in på här,men jag blev så oerhört lycklig att få chansen att säga hej till dem som vuxen och visa dem hur mycket de faktiskt betytt,helt utan att de vetat det!!!

Den här Påsken har varit en av de häftigaste i mitt liv och jag vet inte riktigt vart jag ska gå härifrån,förutom att jag ska måla,,jag ska måla häcken av mig  nu,och se vad framtiden bjuder på ,,,
men jag kan dö oerhört lycklig redan idag om det skulle bli så;)
Tack ALLA för att ni kom på denna dagen,och alla som hjälpt mig!!!!!Vad fan är man utan vänner!!!!!!


1 kommentar:

Maja sa...

Får gåshud av att läsa detta! Så Underbart!
Önskar att jag kunnat ta mig ner och njuta , jag också.
Tar igen det nästa gång istället :)
Otroligt stort Grattis igen!!