Sidvyer, senaste månaden

fredag 22 mars 2019

Prag med Team Röven

På julbordet i vintras tyckte jag att det var dax för en mölleresa till Prag igen och vanligtvis kan ara 2-3 pers av de tilfrågade,,denna gången var det 7 av 7! Emma och Tammie har inte rest med oss förr och visste nog  inte riktigt  vad de gav sig in på,,de blev snart varse. Tidigt  på fredag morgonen befann vi oss på Kuk och Ko  på Kastrups flyglats där de har frulla och bubbel,,ett måste när man startar dagen kl 4.00!!
Lite egentillverkad mimosa sen var vi igång!
Jag tog en liten frukost för att,,ja fr at jag kan och för att kött är något jag kräver just nu ,i mängder!  Denna underbara skapelse heter The Governator ,testa för sören!
Flygresan gick utan några som helst  gupp och en timme senare var vi nere i vårt älskade Prag!
Som vanligt valde vi att bo på Kampa Park,ett enkelt men effektivt hotell alldeles vid Karlsbron som har en helt ok frukost och en reception som brukar vara ok,,denna gången vet jag inte,de verkade smått chockade av oss 7  kacklande damer.


Titta noga nu,,detta kommer att vara en av de få städade bildena på oss  ni överhuvudtaget kommer att få se. 
In med väskorna på hotellet och ut som de turisterna vi faktiskt är och kolla på  utsikten.  Denna gången  var det astronomiska uret färdigrenoverat och man kunde se det i all sin glorie.
Så där stoid vi och blottade oss för ficktjuvar och turistade av bara fan i 3 minuter,,sen till viktigare saker!
,, det obligatoriska besöket på Imperial,ett turistbesök i sig själva kan man tycka.   Denna bilden saknar en person för att hon  ligger på golvet och krälar,,låt mig förklara. Karsten skulle ta en skålbild och lutar sig bak lite för långt,,med ett glas i ena handen och en kamera i andra går det så inte att häva ett baklänges fall och vi andra satt hjälplösa med våra glas  ,stirrandes på  Karsten medans hon  trillade baklänges i slowmotion!!  Hon blev snabbt hjälpt av en stilig Österrikare och inte allt för mye prosecco spilldes ut!Skammen kommer att bestå i flera år ,Imperials minne av oss även så.



Tog den underbara tonfisk filén  denna gången och även den rekommenderas!

 Här börjar det,,  inte ett foto ska förbli obesudlat på denna resan!

 Efter det drog vi en kort repa i shoppingcentret men det visar sig att shoppa med 7 damer är mycket svårt och vi gav upp att valla svanflocken efter ett par timmar för att sänka oss över Americky  istället. Denna gången hade dem en ny bartender (igen) och hon kunde fantamig blanda drinkar! Perfekta mojitos  slank alldeles för lätt ner  och vi satt som vanligt där tills det var lagom meckigt att ta sig upp för trapporna  igen.

Allt vi gör gör vi så i flock,även laddandet av mobiler är en gruppaktivitet. Kanske kan man få statliga anslag för detta ?
Efter det vinglade vi tillbaka till hotellet och fick våra rum,och fantamig om inte Tammerforce  hade med sig en kukkortlek! Ja,hon ser så jävla oskyldig ut men i slutet av denna resan visar det sig att vi alla blir utklassade av denna sjuka hjärnan!

Eftersom jag hamnade med Kartsen och Tammerforce i rummet  för tre blev det ett givet partyrum och det faktum att vi asade med oss 14 flaskor prosecco från Sverige  underlättade en hel del!  Städerskan var säkert imponerad av hur vi lyckas trycka in tre flaskor på kyning i ett kylskåp som vanligen håller en  yoghurt och inget mer! Hon kan tacka oss senare för denna kunskapen. 
 Några timmar senare hade vi bord på La Bottega Finestra (sju pers klämmer man inte in så lätt överallt så bokandet är nödvändigt ) och där klämde vi ner oss  och en vegetarian i rummet omgivet av kött och vin,,som en liten intervention.
Jag är så så kär i deras entrecote,,det finns ingen som kan grilla den som dem och detta är allt man behöver till middag,,ren och röd kärlek!!
Till förrätt  kan man nibbla på deras sallader de displayar  väldigt vackert i  montrarna framme vid baren och jag har inte hittat en enda jag inte älskat hitintills!
Vi lät Tammerforce och Maritza sitta brevid varandra och efter bara någon minut (efter att Maritza lyckats snorta upp lite sallad i näsan) luktade det kiss från den hörnan,,upprepade gånger. Inte en småbyxa var torr när vi väl gav oss därifrån,deras för att ja,,så såg de ut hela kvällen och våra för att vi bara tittade på dem;)
 Trodde ni att vi skulle gå hem efter det? Ikke,,eftersom Black angels ligger på vägen (om man är ballögd och har dåligt immunförsvar ) så kändes det obligatoriskt att gå ner en runda . Vi möttes av samma gamla underbara ställe där man INTE får ta foto  och ,,saxparty. WTF? Det var så störigt att vi  bestämde oss för att bara ta en drink,,det blev såklart inte så men vi lyckades flytta på oss så vi inte satt direkt i ljudföroreningens väg  och det lyckades bli ett par omgångar till! 
 Jag fattar inte,,kukar förföljer mig? Där satt vi i godan ro och sippade på en drink bartendern rekommenderat och jag utbrister "men vad fan,,,är det en KUK I ISEN!!??" jajamän,,det var tydligen Ron Jeremy Rom jag hade fått ,,med smak av kuk. Dagen efter pillret får plötsligt dubbel betydelse.

 I somras testade Maritza sina kameleontskills och såklart måste de testas igen. tycker nog sommarens outfit slog årets med 5 solar!

 Efter det var vi  så välbakta att sängen var enda alternativet och vissa av oss somnade lyckligare än andra;) 
 Jag ska villigt erkänna att en tonfiskfilé och en kydabit inte håller spriten stången och dagen efter på frullan var jag lite bräcklig. Det sket Tammerforce i ,, hon hade inga somhelsst problem med maten  medans jag satt och svettades över min äggaröra som en brukare i nöd. et var bara att bita ihopa,idag skulle vi sightseea lite till och såklart kvalitets säkra stadens Proseccoförråd. 
 Jag vet inte om de lyckades så bra här,,denna statyn kommer för alltid att lukta kiss ,,


 Vi gav oss upp mot borgen för att se om kön in i katedralen var lika idiotisk som den brukar,,och det var den så vi gick ner igen för det småregnade och ingen hade fått prosecco än,,
Jag,,,sulle se glad ut men så kom där en gubbfan och fräste åt mig för att jag råkade backa på honom ,därav ser jag ut som en  ilsken nakenhund i burka. Detta är ett ypperligt tillfälle att påpeka  varför jag stirrar dumt på Karsten när hon frågar mig om man kan matcha det och detta med varandra,,,bara ta en titt på denna kombon???? Grön jacka svarta skor blå jeans lila vantar brun väska och en något  gul hudton,,, nä jag kan inte ett skit om matchning och inte ett skit bryr jag mig;)FTW.





Vi vandrade ner för at hitta lite prosecco och ett ställe att komma ur regnet och fick efter ett något förvånande svimingsanfall från min sida  sätta oss ner på La Bottega igen,,tråkigt ;)  vi blev mycket väl omhändertagna med  intravenös prosecco,sen var allt som vanligt igen!  Shopping skulle göras men då vräkte det plötsligt ner så vår förmiddagsfyla gled in i en eftermiddags på Como där vi upptäckte att ända längst in fanns det en grym bar där vi aldrig suttit,,
Där besudlade jag servitörer  mest för att han nästan placerade röven i mitt ansikte. Man arbetar med vad livet ger en.




Kl 15.00 hade vibokat bord på Yami sushi för en braklunch ,lite som för att fylla upp magarna med massa mat och kolhydrater. Detta har vi ju testat förr,,det gick på röven den gången med. Kan bara konstatera att prosecco och  sushi funkar MYCKET bra ihopa,,den dagen. Dagen efter not so much.

De har otroligt fin sushi på Yami men fullbokat för det mesta så boka i förväg om ni ska dit,det är synd att missa.De slängde ihopa en grym vegetarisk sushi åt Tammerforce med,bara man frågar:)

Efter det ylade vi tillbaka till hotellet för piff och prosecco och Christine drog det tunga lasset med att sminka lisa,fixa hår på folk och allmänt veva rundor med penslarna,så till den  milda grad att hon tvingades bli färdig på 5 minuter! Det kan också vara universiums första gång;)
Vi andra satt och såg franska ut med spets och kaka i väntan på att piffet skulle bli färdigt,,kl 19 hade vi bokat bord på Anonymous bar,,ja,,man måste boka bord där. Vi gjorde en kupp och bokade två timmar i stöten då man får reda på när man bokar att man minsann bara får sitta i en timme,,really,,en timme? IKKE: Här ska samplas och tramsas.

Jag valde strassmasken som inhandlades i Vegas,moddade den så man inte får nickel i drinken och knödde  på den,limmade skiten till pannan och luktade sedemera som en riddare i rustning  på 1400 talet,,som en järngryda alltså,inte svettig och ovaskad. Ikke.

Vi galloperade till Anonymous då piffet drog ut lite på tiden och jag tänkte IKKE missa mitt bord som vi peppat och pimpat oss så för och tre minuter över 7 stod vi i hallen ,frustande och redo för en drink! Har nog aldrig galloperat så fort i 12 cm klackar på dödlig kullersten som denna kvällen. Att vi på vägen blev kallade för prostituerade av en uteliggare glammade bara upp kvällen ett par trappsteg!
Vi fick menyer,,varför det var nödvändigt vet jag inte,du kan inte läsa ett skit i skumrasket och det känns lite hemskt att dra på telefonens kalla vita ljus men så vill man ha fylle med och ljus it is,,trevlig utsikt blir det ju ändå.Första omgången drinkar blev en fullträff för alla och vi visste genast att två timmar skulle bli tight bara det!
Tammerforce  kände inte att mask passade då hon inte hade sett ett skit utan brillor så hon drog på sina slipade solglasögon och körde en GRYM Pimp style!!I slutet av kvällen är jag så övertygad om att hon vann denna maskeraden,,hon rockar Pimp.


Det händer ngt när man drar på maskerna,,man får lov att vara någon annan ett slag. I vårt fall kan det då eskalera för vi kan bete oss som sär helt osminkade,,bilda er då en mental vision om hur detta blev med masker på,,

När vi låtsat vara ladies en stund gick vi på det tunga seriösa gardet,,,,





Ja,,det löstes mången problem denna kvällen,,det visar sig att vi var det enda sällskapet med masker på ,men vid detta laget spelade det ingen roll och på något sätt kändes det som att VI var rätt på det,andra hade missat poängen!


Efter att vi suttit där i,,ja jag vet inte,tid är ett irriterande flyktigt koncept,,kände vi att hungern slog på och att sushin svikit oss. Vi började sedemera rulla till en nattöppen pizzeria (natt och natt men  typ 23.00) för att stilla våran kommande rasande bakfylla;)

Vi som har svart bälte i fylla valde att natta tre av de sju dvärgarna och dra vidare till den lilla piverian runt hörnet till bron som jag och Karsten hittade förra året, bara för att ta oss oen mörk öl,,det var ju trots allt st.Patricks day dagen efter,eller tekniskt sätt just då för klockan var över 12 och vi stod fortfarande upp.Så kan vi inte ha det .

Somliga utbrast dagen efter "Var vi där??!" ,,jag nämner inga namn men den är liten och smått ilsk i trängda situationer;)
Där,på en piveria drog Emma upp Solstollarna,ett givet ämne när man sitter på en pub i Prag och sen kläckte o hon ur sig att de haft ett vinterprogam med och sen spånade vi fritt om vad det kunde hetat,,något av alternativen bör vara rätt tycker man!
Kl ett kastade piverian ut oss och vi rumlade hem i den förvånansvärt milda natten . På dagen hade vi fått som max 12 grader typ och dagen efter hade de lovat 18,,yeah right.
STRÅLANDE JÄVLA SOLSKEN och löften om en grym ny dag  !! Frulla först och sen upp för smink och lite musik,,och prosecco. Vi var oroliga att  någon av oss skulle behöva asa hem proseccon igen och så kan vi inte ha det .
Det var starten på en av de bästa morgonfyllorna jag haft på länge. Gangsta Emmet stal apelsinjuice från frukosten med sig upp till rummet och vi fick alla frukost mimosas!! Hell yeah!

Lite trögt i starten men strax landade proseccon som en bomb i rummet,,



Tamerforce var den enda av oss som var ansvarsfull och nykter och så så oventande om vad denna dagen skulle bringa ,,


Vi latade oss rätt länge på rummet tills solskenet släpade ut oss till ett 19-20 gradit Prag ,fullt av statyer som behöver besudlas. Vi tog denna uppgiften på stort allvar och bilderna som följer är när vi ger 15tusen solar till alla stans konstverk!







Vi vandrade in på ett nytt ställe vi aldrig testat och fick servitören att servera oss jordgubbs bellinis och fick resterande kunder att stirra storögt på möllegänget;) 






Efter en påfyllning på ett grymt ställe längs floden som vi glömde kolla vad det hette, med live Jazzmusik som vi ytterst uppskattade  drog vi vidare ut på stan,högljudda som en fotbollshejjarklack för att ,,ja inte visste vi,shopa eller dricka mer!
Lite spontant sådär slog vi upp i körsång och om man vill höra denna skönsång,,ja bara följ länken!rövenkören
Vi hittade cafe Paris och lunch,,välbehövlig lunch och en lugn stund i ett stekhett cafe.Det SKA göras ,Cafe Paris är en milstolpe i staden som ska göras varenda gång.




En repa in på Captain Candy för att handla gotter till Christines barn ( det dyraste jävla lösgodiset i världen ) och såklart för att besudla skumbananer.

Efter en lång dag på stadens gator skulle vi få thaimassage allihopa,,alla utom Tammerforce som inte fick någon plats och ett rätt snutit mottagande av tjocka tanten i kassan. 

Vi andra däremot fick ett mottagande som sent skulle glömmas av utseendena att döma;) 
Har ingen som helst aning hur de tänker när de sätter ut denna killen på gatan utanför som för att locka folk in i hålan,,tortyrhålan,,


Efter det SKULLE dessa två tvunget ha en snurra med glass och grädde ,,det är ännu en turistgrej man bör göra men god damn vad man inte kan äta något mer efter den klumpen!!
Lite piff på rummet innan vi gick ut för sista måltiden i Prag,,för denna gången,,,jag sminkade Maritza kvällen till ära,frökens födelsedag!
En enkel uppvaktning med sång på V Kolkovna fick duga för kvällen,det är annat planerat för denna ladien redan nu på söndag;) 


Vi avslutade kvällen på Tretters drinkbar,även denna en ny pärla som möjligen tog sig själva på lite för stort allvar ,men goda drinkar och härlig stämning hade dem och jag kommer trologen att hamna här igen på nästa trip hit.




Som den ansvarsfulla vuxna jag är satte jag ner min drink och bestämde mig för att jag ska INTE flyga BF ,och så drog vi hem till hotellet för en kort natt och tidig flight.



 Att göra prag med 7 ladies är inte det lättaste i form av koordination och aktiviteter men md detta gänget var det så så enkelt,inte en enda gång drog viljorna isär utan att det var ok. Vilket kärngäng. Närsomhelst igen damer ,,any time ;)


















Inga kommentarer: