Sidvyer, senaste månaden

tisdag 2 april 2019

Vinglasen 2019

Jag satte ju mig för att göra samma med vinglas som jag gjorde med ölglasen till Fulltofta:återanvända och bespara miljön en del,plus då ge er lite roligare glas än vad Vega faktiskt erbjuder. Det sket sig rejält. Jag hade laddat upp med orrefors,iittala,riedel spiegelau och Duka,kvalitetsglas. ALLA kvalitetsglas smälte i bränningsprocessen. 
 Ja,det gör ju att man tappar  orken lite, så utav ca 200 glas allt som allt överlevde lite över 100 och eftersom jag loppade ihopa en del trevliga ölglas samtidigt(siom överlever  bränningen bättre )  innebär det att vinglasen är  det mycket ont om!  Jag kommer att  benämna dem "rödvins,vitvins eller ölglas " för att indikera storleken, jag kan av förklarliga skäl inte mäta cl i var variant. Alla glasen kostar 149 kr st och vill man köpa så skriver man till eyescreamtattoo@gmail.com med vilka man vill ha,så får man se om de finns kvar. 
  Här kommer då de som överlevde Armageddon: 


 vitvinsglas,Normal,lite stadigare gods,kan med fördel användas som ölglas  med då de har en trevlig kupa för arom och stabilitet.   3 st. 
 Iittala  vitvinsglas,dessa finns det tyvärr bara tre av  men tre mycket härliga  i hög kvalitet.1 kvar
 Vitvinsglas  Flygare , dessa funkar även dem fint som ölglas,lite stadigare kvalitet  med en mer öppen kupa. Dessa finns det 2 st av.
 Vitvinsglas/rödvinsglas Trumpet, dessa är tunnare i godset ,höga och smäckra ,slutsålda
Vita Adel (döper dem för att ni ska kunna säga vilka ni trängtar efter ) ,de är smäckra i glaset dessa finns det 3 kvar av.
Röda Kupa,slutsålda

 Spiegelau Ölglas,det tunnaste vackraste kristallglaset man kan drick öl ur. 7 st finns det av dessa .
Vitvins / prosecco glas Smak, dessa är slutsålda 

Ölglas Slät, lagom för 33:or  6 st finnes. 

 Större ölglas Press, (snett fotograferat ser jag här )  dessa finns ett snyggt set av 6 st:)
 Sen då folkets favorit som jag önskar att det överlevt så många fler Bourgogne . Dessa finns de 5 + 8 av. De är stora och de  passar bäst till rött.

 Det var det lilla jag hade tyvärr,det var  riktigt tråkigt att få slutresultatet på dessa men så har jag lärt mig något nytt och snart torkar nog tårarna för alla de vackra orreforsarna, Riedel och Iittala som gick åt skogen (jaaa jag är bitter )

Inga kommentarer: