Sidvyer, senaste månaden

torsdag 1 augusti 2019

Åkgräsklipparen vs Kapten

Fredagen den 12:e Juli  jobbade jag färdigt min heldag och hann precis plåstra om min kund när jag får ett sms av min kära make " jag har klantat mig,,jag har rullat ner för en slänt med åkgräsklipparen:/"
Jaha tänkte jag,,då är den nya maskinen åt helvete?  Får kort därefter ett till mess,,"jag har rätt ont i benet"
Kastar mig in i bilen och flänger hem för att hitta en rätt medtagen Kapten på soffan med ben som ser ut som  skit!  Högerbenet är extremt svullet och ser helt krokigt ut och vänstran har såna lårkakor att jag först inte reagerar,,det är ju tatueringar tänker jag,,men nej,,bjärt röddlila svullnader över hela vänstran och skrapsår överallt. In till akuten.
Det ser så oskyldigt ut här, förutom att det är snett som fan,,inen av alla de färger det antagit sedan dess syns alls,,inte ens rödheten!
Vi satt så 6 timmar på akuten för att få reda på att det inte var brutit och sen fick vi åka hem. Jag fick installera en rätt medtagen Kapten på soffan för att gå upp för trapporna var det inget tal om,vi vill inte orsaka ännu ett aktufall på detta. Det var troligen jag som led mest av akutbesöket,,hungrig och helt frusen kröp jag upp i sängen brevid Kapten så pass att sköterskorna kom med filtar åt mig istället för honom;)


Sen efter flera dagar av total stillaliggande började svullnaden släppa så pass att den kunde släppa ner allt blodet  som samlats i de krossade musklerna och då såg vi även att vänstran ser ungefär likadan ut,,två stukade fötter,krossade muskler på båda benen och ett rätt medtaget gräsklipparego:(




 Jag fixade fram en rullstol så hans anklar kunde vila,det var sådär bekvämt att hoppa på vänstran även om den inte var alls lika illa som högran ,och när man har rullstol,,ja då kan ju inget hindra en från att faktiskt göra en tur i Malmö och försöka dränka sorgerna med ett besök på the barber och lite öl;)  Nå,,det är en helt annan historia,men nu nästan tre veckor senare är han något sånär på fötter igen och kan sova med mig på ovanvåningen igen. Det kommer att ta tid att läka detta och foten är fortfarande helt sned men vi får se vad tiden ger.





Inga kommentarer: