Sidvyer, senaste månaden

onsdag 5 februari 2020

Amorphis och Dimmu Borgir i Berlin

Eftersom  januari mestadels är skittråkigt och grått är det oftast då  jag tycker det passar med en tripp och denna gången  föll det sig så fint att Amorphis OCH Dimmu borgir spelade i  Berlin,,ett måste att dra dit (tror fasen det var Lisa som tyckte på)  and so we did! 
Tåget till Danmark (trodde vi)  där vi mötte upp Jonas på vägen. Lagom tills vi satt på tåget och hade börjat rulla stannade det och vi fick veta att det var någon idiot på spåret. Där satt vi  och stressade i all stillhet på ett överfullt tåg där de flesta skulle med någon sorts flyg. Vi fick backa tillbaka till hyllie och skutta in i en stortaxi som en underbar passagerare bokat i all hast och effektivitet!
Efter en ganska hurtig taxifärd över bron var det faktiskt for om tid kvar för att  ta en liten frulla på Kuk&Ko ,vårt  favoritställe på astrup.
Min standardfrukost,,
Flyget var i tid,alla fick åka med inga konstigheter trots att jag svettats lite ångest över detta. EasyJet och Ryanair ,whizz mm  kan ha så många fallgropar på vägen att man förväntar sig nekad tillträde på planet om ens väska är i fel färg eller form eller man inte printat ut sitt eget pass därhemma. Inget liknande hände .
Sen ska det ju tolkas lite,,







Vi taxiade oss till Möwenpick hotell och installerade oss i våra jäkligt mysiga rum för att sen gå ut och se vad kvarteret hade att erbjuda (läs handla öl)  Kapten är NÅGOT nöjd med att ha besudlat all luft utanför spritbutiken så att vi tvingades glo på flaskor en stund till för att inte dö av stanken.

Sen var det Lias tur i hissen,, det gäller att planera sin hämnd till det perfekta ögonblicket!
När det började närma sig konsert satte vi kurs mot Columbiahalle och en grym Vietnamesisk restaurang i närheten där vi fick sanslöst bra mat och förvånansvärt goda drinkar!



När vi ätit färdigt och lämnat galloperade vi försiktigt borrt mot columbiahalle för att lagom komma in när Wolves in the throneroom spelade . Jag skyller detta på ett par drinkar innan showen men vi hänvisades två gånger till  ingång A, den för press och gäster,,fattar inte varför men vi låtsades såklart vara jävligt reporter och betedde oss så officiellt vi bara kunde,,dvs inte alls .

Columbiahalle är en medium liten spelhall och det var inga somhelst problem att knö sig längst fram tills Amorphis  är jag och Lisa som vanligt stod och dräglade över bara tanken på att få se Tommy igen,up close och lite snett underifrån #bästautsikten


Som vanligt var det ett underbart framträdande men herrejävlar så lågt de hade ljudet! När man hör alla andra runtomkring sig sjunga högre än sångaren är där ngt fel! Skit samma,vi stod på svettlängds avstånd,det enda som räknas ;)
Här pausar historian lite. När Amorphis var färdiga lullade vi lyckliga tillbaka till männen där vi fann endast en i städat skick. De andra två (vi nämner inga namn men de är gifta med oss) hade upptäckt att man kunde beställa öl i kannor och det hade dem utnyttjat till fullo. Efter en liten diskussion  blev det bestämt att de skulle ta en taxi tillbaka till hotellet för att,,,vila lite .  Vi tre vuxna stannade kvar och kollade på Dimmu Borgir och ett så fantastiskt framträdande !! Detta är ett band för liveframträdande definitivt och det syns lång väg att hela bandet älskar att uppträda. Detta blev starten på fler måste-konserter med immu. Två gånger är ingen gång.
En taxi tillbaka till hotellet och en sängfösare,sen var vi färdiga för dagen.
Dagen efter visar det sig att jag gett kapten min monsterförkylning som jag närt i en vecka(och fortfarande gör ) och han vaknade i tt ganska ynkligt skick. Gav han upp för det ? Nej,,ett par prosecco senare var det stadsvandring!


Precis som förra gången upplevde jag Berlin som förbannat fult och tråkigt,,,man liksom vandrar och vandrar och inte mycket händer.

Lagom till lunch hittade vi ett riktigt Tyskt hak där vi kunde få schnitzel och bratkartoffeln! when in rome som det heter .


Det var förbannat gott och exakt vad man letade efter  när man är sugen på tysk mat. En apfelstrudel på det satte pricken över i!

Ja,,sen lullade vi rundor. Där är,,tråkigt. Vill man ite gå på klubbar eller museum om andra världskriget är där ganska tomt på händelser. Vi hittade lite arbetsbaracker som dock höjde vårt intresse. #porrförbinder

Vi gav upp och satte oss på en liten bar som var helt tom. Där kostade alla drinkar 4,90 euro och deras bellini var enorm och skitgod,,så där stannade vi ett slag trots avloppsdoft och folktomhet!
Ja,,berlin är knäppt. 
Dn sedvanliga hissbesudlingen
Mycket imponerad av Kapten som lyckades stå på benen en hel dag trots feber och snor!
Hans önskan för kvällsmat var sushi och DET är vi ena jävlar på att hitta! Vi Tripadvisra oss till Mirami och det var ett galet bra val! De kan göra drinkar,de är attenta i sin service och de KAN GÖRA SUSHI!!!



När matcoman väl sänkt sig drog vi till hotellbaren och  där satt vi,,toktrötta,fulla av förnekelse över det faktum att kl var 21 och vi kunde inte längre hålla ögona öppna!
Dagen efter var det en långsam hemresa i all enkelhet,,med prosecco;)


Som vanligt måste flygsäkerheten tolkas och läsas igenom noga.







Det var en helt fantastisk liten Berlinresa där  ett av genidragen vara tt  åka dit samma dag som konserten är och inte ha några som helst måsten dagen efter,det blev jävligt roligt och avslappnat! Nu,,on to the next adventure ;)

Inga kommentarer: