Sidvyer, senaste månaden

söndag 16 maj 2021

Kapten 40 !

 det  blev  trots covid så att Kapten fyllde 40 och ja,,inte kunde jag låta bli att överraska karlfan? Det förväntas nästan lite att det blir fest när jag är inblandad,och nollar man så nollar man!

Jag flängde som en galning hela fredagen för att inhandla allt som behövdes,förberedde allt jag kunde och sen var det bara att invänta Lördagen. Kl 7.30 skickade jag iväg Kapten till firman med stränga order om att INTE äta och att komma tillbaka hem kl 11.00 PRICK.Sen sattes det igång med en variant av vuxenbrunchen 3.0 ! Dagens första ingredienser såg lovande ut!

Folk trillade in och inväntade entusiastiskt Kapten  vid öltapen ,och snart var årets första karatefylla igångsatt!  0-100 på säkert 4 sek.
Det var en ståtlig vuxenbrunch ska ni veta med chokladfontän,mimosas,amaretto cream, bacon och vita bönor ,äggröra och bröd från söderberg och sara och Hannas fantastiska pastasallad !Bloody marys,irish coffee , Våfflor med trimmings och sjuglet mye grädde! Kapten trillade in som utlovat exakt 11.00 och sen började vi spänna i oss hela brunchen!
Ja,,man väljer så olika när det är buffe,,detta kallar vi alkodieten;)


Och såklart,,öl så vi kan  fylla en mindre arme!Strongman edition då.

Där var väl inte egentligen någon tanke bakom att börja så tidigt som vi gjorde mer än att det är tråkigt att vänta hela dagen tills gästerna kommer OCH den taktiska fördelen att man redan hinner bli bakfull samma dag och vaknar jävligt pigg (vissa av deltagarna ,andra känner att livet som 40+ är tyngre än det var när man var 39, inga namn nämnda) I min naiva värld betyder det att det blir en tidig kväll alltså,,, eller? 



Efter brunch och mingel hade det slutat regna och en liten tipsrunda runt trädgården var den första aktiviteten. Det skulle gissas ordspråk eller kryddor enbart med hjälp av bilder och man skulle tänka som Kapten,,gubbaskämtigt.
Det var svinigt kallt och blåsigt i början av dagen men det redde upp sig ju längre in i eftermiddagen vi drack oss.



Eftersom det var Kaptens 40-års fest skulle det göras saker som han tycker är roligt så Sköld hade asat med lite viktväskor för en farmers walk och en balk för att testa greppstyrka. Jag är väl inte helt förvånad men ändå lite ,att denna förbannade metallbalk var den som uppehöll männen längst! Hahahah att inte få upp den från marken var tydligen mer än vad de flesta av dem kunde tolerera och de satsade liksom på att trötta ut den! 
Kroffe förstår inte problemet,,
Alex förstår problemet,,
Rickard kalkylerar problemet,,

Turbo löser problemet,,,
Efter det skulle det bäras viktväskor i Farmers walk och efter att herrarna galloperat rundor ute på gårdsplanen begärde dem ut Emma för att se om hon också kunde vandra rundor med 120 kilo,,,utan problem var svaret.  


Vi alternerade mellan inne och utevistelse då det var sol tillslut, men svinigt kallt i blåsten. Man behöver aldrig tvivla på vart Maritza sitter! Idag sitter hon tex här som FAN.
Station tre var potatiskanonen och det var svårare än vi ville minnas att få iväg en potatis ens tre meter,något som intresserade männen utan ände! Blandade småhopp med levande tavla var temat och Kapten får såklart spela villebråd,det är inte merän rätt nu när han är närmare döden och så.

Jag fick syn på spektaklet genom fönstret och  hojtade "DE SKJUTER POTATIS PÅ KAPTEN!!" och rusade ut för att styra upp och rädda,,,eller nä jag rusade ut för att fota men lite åthutande gjorde jag också. Kaptens älskade vänner rusade OCKSÅ till hans undsättning, som ni kan se på bilden.Ja undsättning kan se ut som hejarklack med, men mentalt så hjälper dem säkert  honom allt de kan.

Sen eskalerade det,,Kroffe blev trött på att de inte fick iväg projektilen och  tog till mer beprövade metoder.  Oklart om kapten stod helt still eller flydde ut i fältet ,jag har inte hunnit kolla tätheten på honom än.
Brunch blev eftermiddag och nu tittade solen fram på riktigt ! Halvlek behöver mer mat och Kroffes hemmagjorda viltkorvar stod på menyn! Lite friterad Halloumi på det sen står sig möllegänget ytterligare några timmar! 







Någon roar sig kungligt med snapfilter på icke ont anande djupt filosoferande festdeltgare,,
När jag drömmer mardrömmar nästa gång kommer denna bilden att hemsöka mig tyvärr,,jag är  inte rädd för mycket men detta kan fan ge vem somhelst paranoia!
Kapten uppskattade korven ,,bara se som chilin smeker insidan av hans gomsegel! Som en gallionsfigur i gummistövlar! En stolt springare  med mjäll,,,en galen professor med en alldeles ypperlig salamandersamling!!

När solen väl tittade fram och vinden lagt sig lite samlades folket ute på innergården som ett litet stim pirayor i vår runda utemöbel. Solen tenderar att försvinna så fort huset kommer ivägen för den och vår före detta runda utemöbel är inte så rund längre! 

Här nånstans var det någon (inga namn nämnda) som undrade om det inte var dax för böggetens sista flight  just denna dag av dagar och mycket riktigt,den reste sig som en gummifenix ur vallgraven!!
 Kolla bara här hur DO tror att han har ett stadigt tag om fågelns bröst men  så kommer Turbo som en liten iller och vips finns det ingen bakelitfågel på färstukvisten! 

Vi underskattade faktiskt hur stor pippin är och blåste upp den i sin fulla prakt utomhus,Jag och Turbo,,nä vi var såklart HELT nyktra,,, man handahaver IKKE gummigetar med promille i kroppen, det är sen gammalt. 
Liten anekdot i allt detta är att jag ber Turbo om hjälp att få upp skiten  ur sin låda och då hojtar han "DETTA VET JAG VAD DET ÄR!!" I något av de första vecken av pippin ligger en liten kreditkortshållare med körkort och kreditkort som tillhör Tobbes polare! Borttappad sen Hannas 40års fest i november förra året! hahahahah Faktum är att jag tänkt ge bort geten  utan att någonsin blåsa upp den igen men en sista flight för Concorden blev det så igår och nog fan var där en mening med det? 



Se så glad kakelonen är !! Och se som maritza matchar så fint så fint! 


Jag ,kalkonen och breathplay,,

Jag är YTTERST impad över Lord teskes massiva manspread här!! En stout och lite stret har ingen dött å,gammalt ordspråk.

det funkade  ju,,nån slags attraktionskraft var där i skrevet.

Under tiden roade Kroffe sig med att bryta armarna av min man som i sin alldeles egna bubbla konstant tror att han kan ta Kroffe i denna sporten. Jag har inte riktigt fått upp honom ur sin bakfyllekoma länge nog för att fråga om alla skelettdelar sitter där de ska.






Sen blev det lite blandade småhopp resten av kvällen tills klockan fanimig återvände med den lilla visaren på siffran elva!!! 12 timmar konstant  firande av vårt alldeles egna skeppsbrott! Imponerande av ALLAH deltagare!! 

Här ser vi lite ungerfär vart i neverland Kapten befinner sig ,om man bara zoomar lite på blicken,,,pretty far. 

Strax efter det började han hicka,ett historiskt klassiskt och säkert  tecken på att det nu är dax att gå och sova. Maritza hade inte fått det memot och tänkte bota hickandet på sitt eget något unika sätt och Kapten var villig att  ge det ett försök,,

Strax efter detta valsade han baklänges in en av mina enorma glaskupor med döda djur i och vi konstaterade att det var dax att nanna lite för grisen. Lord Teske ansvarade för att tänder borstades och för att han kom upp för trappen.Jag vet inte hur vi tänkte där för Lord Teske var kanske inte heller den mest stabila killen  vid det laget men på något mirakluöst sätt lyckades dem UTAN att skära fötterna i småbitar eller bli dödade av min laserblick (Kapten då,,Alex är immun)  och ganska omgående somnades det;)  Liten var hysteriskt glad för det ;) 

En 12 timmar lång fantastisk dag som gav mig livslusten tillbaka lite! Det  har varit otroligt tufft att behöva  hålla tillbaka så mycket planer pgr av Covid men nu,,nu börjar det lätta! För er som undrar så såg vi till att alla var friska ,hade ett nytt covid test(neg) i ryggen ELLER haft det/ var vaccinerade . Det börjar gå framåt gott folk ,och vilket bättre sätt finns det att fira detta än med en brakandes jävla 40-års fest!! Tacka alla älskade vänner, ingen kan fira som vi <3<3<3<3Nu hoppas jag det dröjer innan någon nollar igen,,en vecka minst iaf! 



Inga kommentarer: