Sidvyer, senaste månaden

söndag 21 maj 2023

Vandra med Alpackor,torsk och misshandel!


 Tidigare i vår fick både jag och guldhamstern ett mystiskt brev av Lady Teske där vi skulle infinna oss  lördagen den 20:e maj i fotriktiga skor och ute kläder för ett litet hemligt äventyr! Jag vrålade direkt att "VI SKA VANDRA MED ALPACKOR!!" men skämtade  faktiskt bara men ack så rätt jag hade!! Bokedala Alpackor (sök bokedala på instagram)  anordnar en liten gårdsvandring där man får träffa packona och sen gå ut med dem på grönbete! Otroligt spännande! 
 Först hälsade vi på töserna i deras hägn och en liten bebis alpacka  på 11 månader. Det är så mycket som slår en på en gång som jag inte alls hade förväntat mig!  För det första,,de luktar inte ett enda jäkla dugg!! Det är oerhört förvånande men dagens sanning!  De är ytterst försiktiga flyktdjur som hellre flyr än fäktar så det är inte alls som att gå in i ett kohägn där de är buffliga och nyfikna. Alpackor har bara tänder i nederkäken så de kan inte bitas,nara nypas men det gör dem inte ens det. De har inga klövar UTAN KLOR!!! och deras små ljud,,,sötchock!! kan inte riktigt förklara det men lite som en hundvalp som gnyr. Bebisen pratade massa med oss;)  Packorna hade nyss blivit klippta så vi ser dem i all sin ganska anskrämliga nakenhet;) 




 När vi väl pratat lite med töserna hämtade så ägarinnan killarna ,sex st. Vi fick vars en ,här Pricken,,,

 Marita fick såklart Florian som hon bondade med direkt;) 



 Och jag fick Duke! Detta är det enda fotot jag fick där han och jag stod nära;) De är inte så påträngande de små liven utan drar sig gärna undan lite snarare än att trängas med oss människor. Man måste gå med minst tre killar annars blir de förtvivlade då de är väldigt beroende av flocken.  Vi fick enorm tur med vädret som var väldigt kallt på morgonen men som gick över till att vara vindstilla och soligt och helt underbart!! 


Det tsår på sidan att man är där 1-1,5 timme men inte förrän 13.30 var vi på väg hem igen ,väldigt nöjda och överväldigade över alpackor,,vilket otippat fantastiskt djur!! Stay tuned,vi kommer att vandra med den fler gånger;) Väl hemma hos lord och Lady Teske bjöds dett på GRILLAD KORV!!!! det man bara suktar efter en dag ute på fälten och vi tryckte i oss av delikatessen! Ja,,och prosecco,,,givet;) 


 När vi väntat ut solen som förvisso var framme men snålblåsten  som liksom sabbade lite själva grejen meckade vi ner oss i den trånga lilla gången vid husgaveln där det var helt underbart i solen!!!





Lagom till 17.30 kom lillTeske och hämtade oss i sann trenne Volvo stil för att släppa lös oss på Ystad  och främst Grändens mat! 
Töserna tog deras grymma PokéBowl och jag satsade till min stora förvåning på Torsken och herrjävlar,,,det är på riktigt den bästa fiskrätten jag har ätit ever,,hands down! 

 deras drinkar är inte många men väldigt goda så för allt i världen testa grändens om ni har  cravings efter utemat! Boka i förväg,de är väldigt popppis! 



 Efter det tog vi det sjukt mogna beslutet att kräla från grändens, våldsmätta,
till Sushinu och ta EN sista drink,,,yeah right ,,,



Jag bör nämna att jag trödde av mig det snyggaste på länge när servitören kommer och frågar om all är bra och jag spänner ut buken och kläcker av mig "fy fan,jag har blivit misshandlad av en torsk!!",,kort tystnad,,sen bryter alla ihopa. jaja ,,ja alla i ystad vet att jag inte är som man bör! 

 När vi tagit en drink som slank ner alldeles lätt bestämde vi oss för en flaska Prosecco men den var slut så vi fick en flaska Champagne istället!!! ja alltså vem är vi att säga nej? Ikke,,,men vi ansåg oss inte kvinnor nog för en hel flaska så jag stressade på DO att komma ner och hjälpa oss! Som en sann gentleman  står han naturligtvis till tjänst! 


 ja sen gick det som det gick,,,




 Efter drink nr ,,ja jag vet inte mer så tyckte jag att "nä nu ska jag gå hum!" så det gjorde jag! Det har jag ju svart bälte i nu  då det hänt tre ggr denna våren;)  Alla andra tyckte just denna dagen att det var en dålig ide så  de jagade fatt mig strax in på E65 och plockade upp mig;) 



 Detta hade ju kunnat vara slutet på denna otroliga kväll men det var inte riktigt heeeela sanningen ;) Jag skulle fotografera ett vackert upplyst träd (vilket jag gjorde) och trampar snett och innan man vet ordet av hoppar cykelbanan upp och  anfaller . Jag tar emot mig med mitt ansikte,,bra val va? Jag har en stor bula där och en tumme som är blå och ganska otrevlig men INGET annat ,,,, hur är det möjligt ? Nå,, låt oss inte göra om detta igen,det är faktiskt rätt omoget att hålla på så!! 
 Hahahahaha de andra två mupparna bestämde sig för att de INTE fått nog med mat denna kvällen utan drog till Donken ! Hahahaha ja vad ska man äga ;) Jag älskar er era muppar!!!! Snart nya äventyr;) 
 STORT TACK Lisa för den ypperligt anordnade födelsepresenten till mig och Maritza!!!! sällan man blir så  magiskt bjuden på alpacka och torks och misshandel men en dag i Maj 2023 hände det!! 




 

Inga kommentarer: