Sidvyer, senaste månaden

torsdag 11 april 2024

Peaky Blinders :herrkvällen ingen kommer ihåg;)


Vi ugglor är ganska bra på att asa oss iväg och hitta på saker men gamarna  är sämre på det och därför bräcker jag iväg dem lite då och då på äventyr. Denna gången dikterade jag att de skulle på en Peaky Blinders träff  med allt vad det innebär! Våra gamar är fantastiskt välartade och alla ställde snällt upp på allt ink klädsel. 


Dagen var upplagd såhär: En stadig brunch hemma hos oss  för att grunda dagen,  med räserbränsle i form av liquid luck,öl,irish eller GT. Vad kan gå fel? 






Kapten lyckades låna en bil som sätade 7 pers och därmed kunde han hämta upp alla från station/stad för att parkera dem vid en 1,5 h lång brunch på Country Kårner.
 Lite porter,lite stout,lite irish och en snaps,,ska det grundas så ska det!



Det tog inte allt för lång tid innan Kapten började rota i sitt skåp och  hiva fram en Blackadder whisky  från högsta hyllan,,lite som en uppvärmning innan kvällens   tredje milstolpe:en whiskeyprovning med 6 sorters destillat,,, detta kommer att gå bra.

















 Efter en timme och en kvart tvingade jag hanarna till ett gruppfoto och sen var mitt svårate uppdrag denna dagen att trö in sex fnittrande skolepågar i en elbilsbuss och köra dem till den anspråkslösa Cigarraffären i Malmö! Det visar sig vara ett uppdrag värdigt en kofot och fem liter vaselin. På något sätt har jag lyckats låsa in Lord Teske,ut Togge och Kaptens snus. Turbo hade hittat en lucka på bilen som inte ledde nånvart och var svårt faschinerad av denna, Kroffe satt och sög på en rese GT och pekade med hela handen innifrån framsätet och någon hade öppnat bakluckan vid färd,,,jag började förstå hur en multimamma känner sig på väg till en  knattematch!!
 Till skillnad från massmödrar så hade jag en kylväska med reseöl jag lockade med och vips var det ordning på herrarna! 









Väl inne i Malmö,halvdöv och låghalt,med en extensiv kunskap om Christoffers arbetsplatser på diverse ställen i Malmö (och vilken pizzeria som var toppen att luncha på  när det begav sig ) ,lodsade jag herrarna till Den Anspråkslöse där de faschinerat handlade på sig diverse fina tobaks articklar för att klara sig genom kvällen! Gudarna ska veta att där är saker att välja mellan där inne! 


Den anspråkslöse hade en ängels tålamod med herrarna  och vi spenderade en härlig halvtimme där inne tills stängningsdax . Kan varmt rekommendera denna affären om man vill testa lite härlig tobakiana. Ni behöver inte veta ett skit om sakerna,det sköter ägaren. 



 Här släppte jag pågarna att roama själva  då de hade en provning kl 16 och över 1,5 h att slå ihjäl på en 20 minuters promenad. Ja,jag ber Malmö stad om ursäkt för detta tilltaget men lite spänning i livet behöver man!  Fick den distinkta dejavy känslan från en klassresa i Danmark där lärarna släppte loss en klass 16:åriga esteter i närheten av en bottleshop,,,
Vädret var verkligen med oss denna helgen och det var troligtvis en härlig vårpromenad genom den blomstrande parken för våra Peaky blinders med cigarrer.

 Jag körde som sagt hem och gjorde iordning här hemma,åt mat och satte mig i syssla tills sen natt då jag skulle hämta gamarna igen! Det är full service som gäller på dessa event,inget annat. Jag höll koll så de hittat Paddys,vid detta laget ingen ren självklarhet ,och fick reda på att de hittat Brewdog istället,i väntan på att Paddys öppnade för deras provning.  Ja en öl kan ju inte skada,,,men,,,vad är det jag skymtar i Lord Teskes hand? Inte öl. Kroffe hade proklamerat att "DET BIDER INTE IDAG" och beställt varsin sexa michters bourbon,,ja jo,,klart man behöver det för att värma upp,,det är sen gammalt.

 Nu var det dax för sex till destillat per person och en härlig Sommelier inne på Paddys ginbar hade satt ihopa en helt egen whiskeyprovning åt pågarna,Peaky Blinders stil och allt!! 


 Väl inne fick de så sin helt Irländska whiskey provning MED Peaky Blinders historia då det visar sig att Petter(?) var både übergrym på destillat såväl som  historia!  Han hade tillockmed klätt upp sig i samma stil dagen till ära! Fantastiskt och väldigt uppskattat! 

Ja,,här någonstans tänker jag att  den stora dimman rullat in för vissa ,men jag kan IKKE vara säker. Ser ni en hint av vemod, jäst eller trötthet i ett enda öga här ? Ikke,,det är välbehag ni skådar gott folk! En liten stund till iaf,,,

Jag hade i princip hunnit äta och packa lite glas när telefonen börjar  låta och jag meddelas att det nog minsann kan vara en bra ide att åka hem nu! Fyra av sex stod fortfarande upp,om än hjälpligt och det började kännas toppen att åka hem även för dem. Klockan var 20.00. 
Jag rullar. 
Ställer mig på stortorget som vi kommit överens om men herrskapet hittar inte till stortorget från Paddys( det är ca 50 meter)  utan ger sig till stationen! Jag får helt enkelt jaga DEM,inte tvärtom och efter lite radiokommunikation hittar de kvarvarnde krigsherrarna eventbussen! 
Där kommer Kapten och Togge med HOPPLASTEG!!! Då vet man hur morgondagen och möjligen dagen efter det kommer att bli;) Lite naivt tror jag att jag skulle vara hemma i god tid eftersom hämtet blev såpass tidigt ? nej,,,denna hemfärden tog runt 2,5 timmar !!! Med ett litet stopp i Skurup och lite avlastning i Ystad var så detta äventyret avklarat  och jag har sällan haft så roligt en kväll jag inte ens var med på!!! 
  Ja,någon rabatt kan ha blivit nerkraxad, någon buske urinerad på, en och annan arbetsgivare kan ha blivit av med en anställd en dag längre än de trott men ATTANS vad bra detta bli!! Jag tycker att Lords of War faktiskt karpade denna underbara vårdag med båda nävarna och gav den så den fes! 
 Vi gör detta igen pågar,,vi ska bara hinna glömma denna gångens stolleprov!! 
 TACK!!!























 

Inga kommentarer: