Sidvyer, senaste månaden

måndag 10 juni 2024

Sweden Rock 2024 som jag inte skulle til

Nä,,på grund av den ytterst röviga ekonomiska situationen i Sverige just nu sålde jag mina biljetter till Copenhell och tänkte att det får vara helt och hållet med festivaler nu,,,men så drog det i tarmen,,,
Jag ville verkligen se Slaughter to Prevail och de kom ju till både Copenhell och Sweden rock så man kanske kan dra en ekonomi version detta året? Jag slog till ,,boende i Norje By var det viktigaste så jag kunde gå fram och tillbaka  snabbt för byte av kläder och cooldown,vila mm. Det visar sig vara ganska lätt att hitta i år och efter att jag utsatt den stackars uthyraren för intensiv skruteni  bokade jag säng i sovsal med all the trimmings!
Sen råkade det sig så att Therese flåsade något om att hon velat gå i många år men det hade aldrig blivit och det ordnade jag ganska hurtigt;) En billig resale biljett senare så var saken biff,vi skulle till Srf!
 Det är ganska spännande att rulla in till ett boende man aldrig varit på innan och lite nervöst kliva in  och säga hej till alla veteraner där . Vi behövde inte vara rädda en enda sekund! Det tog 2 minuter sen  hade vi helgens kamrater uppradade på bordet ute i solen redo att tvångs  minglas med!

 Ingen fest utan mongobrillor ,det är ju sen gammalt och  de uppskattades verkligen av folk! Får ta med fler nästa år,,,ja och hela hatt arsenalen,,,

 Patrik,som vi genast tänkte döpa till Kristofer Hivju var här med sin pappa som var 70??!! Hur jävla awesome är inte det???Enligt ganska säkra källor var det pappan som drog in ett rejält bläck på Onsdagen. Gammal är trots allt äldst!

 Arne var bara här liksom,enjoying the smink glasögon.

 Hivju gick igenom hela stashen av brillor,inte ett enda par ögon var torra eller klarsynta.

 Patrik2 eller Ambjörn som han fick heta regerade seriemördarna.

 Anders rockade hela oufitten no less,så pass att vi tyckte han kunde ta den in till rocken,,båda kepsarna.
När vi festat en kort stund sprang vi och hämtade våra armband  och  gick in för att se Therese första måste,Graveyard. Det var inget som alls föll i min smak men något ska man ju se! Efter det vänder man sig om mot Rock Stage och taggar så man blöder för Slaughter to Prevail!
 Fotot nedan är ett av två normala på oss som jag hittat på hela festivalen , resten var de vanliga godingarna jag kommer att skratta åt i hela mitt resterande liv!!


 Kapten  tyckte att Therese påminde om en viss meme,,,jag föreslog denna? 






 Så, Slaughter,,Det är ett Ryskt death core band som är hur fantastiska som helst,de har nyss flytt ryssland för att bo i USA då de inte alls håller med Hitler/Putin i hans krig.Att få se dem i norden är en otrolig  grej och jag var så jävla över peppad. De besvek INTE! 

 Längst fram för bästa vy och ljud och det var AWESOME!!!!!!!

'
 Alex pipa är unik och den håller hela vägen. Den lilla mannen (ja han är inte lång men jävligt bitig) ger sitt allt så att dräglet flyger och bjuder även på ett tricks där han ber hela publiken vara helt tysta ,sen går han NUTS utan microfon och man kan ändå höra karlfan hela vägen till Calkutta!!!

 De gick ut med en mindre känd låt men bjuder sen DIREKT på Baba Yaga och rullar rätt in i Demolisher och jag blev nog av med några miljoner hjärnceller i det lyckoruset. SRF:s ljudnivå  är vad det är, den är pinsamt låg av förståeliga anleningar men ändå tråkigt. Det är nu jag vill se dem på Copenhell ,för där sparar de fan inte på krutet,,,vilket jävla röj det kommer att bli!!
 Som avslutning spelade de av alla jävla låtar Du Hast med Rammstein,,,jag fick lite vinballe men efteråt förstår man vilken hård toke det är mot Putin,,en andra världskriget grej  som var väldigt modig att göra då Ryssland ser allt . All the cred to you guys!

 Efter det jagade vi fatt varandra i Winegarden där Therese hittat sitt ex och  vi satte oss ner för den dyraste Proseccon i hela universum,,,för helvete SRF,,,jag köpte totalt fyra flaskor på hela festivalen,,det är 2400 kr,,, för något som kostat 400 kr totalt egentligen. Detta året kommer ni att märka att det finns ett tak för vad man kan ta ut av folk,speciellt nu.
 Tillbaka till minglet! Som vanligt sätter sig random folk ner där det ser ledigt iut och vi hade oturen/turen att få ett Kent fan vid oss. Jag lät honom veta att det finns antidepressiva,Therese bondade och fistbumpade och sen satt de och jämförde sina bästa bästa album/panikattacker.,,jaja från rysk döds till svensk ångest,,det är sånt man får ta.


Kent killen tyckte som jag,,helt klart.



 Sen hittade Ilon, Fritz ,Vilgot ,Tobbe och Tina oss och där fastnade vi i winegarden igen så som  man brukar och jag missade en hög band men jag hade inget emot det! 


Therese pasar på att demonstrera diverse gäddslag och njurslag på Tobbe! Det är så vi hälsar nya vänner i Skåne!


Efter det separerades vi lite  och jag lufsade hem till boendet  i lagom fylla för att se om något hände där! Det gjorde det och efterfesten i köket var ett faktum. Att GLÖMMA att äta mer än 2,5 pizza slices på en hel sådan dag är ganska ovanligt för mig men det visar på hur förbannat roligt det var!
Upp som en sol dagen efter 7.30 och röja lite på boendet,diska och  få en flabb kaffe ,bajsa  och sen på det igen!
 Jim,glasögon,grogg och sen in i dimman!!


Förlåt kära vän, mitt namnminne var redan överansträngt och sen en halv bakfylla/fylla på det,,men vi kallar dig Thomas!!
Sen har vi MegaDennis,Kristian och Nicklas! Dennis var sina lagom 2.02 meter och helt fantastisk,Kristian var för det mesta helt genomskinlig  och Nicklas inte lika 2.02 men lika fantastisk:)  Vi hoppas på återseende jag och Therese!


Här sviktar minnet igen men underbara killar all around!!! 

 Jag undrade lite vem FAN som tagit med sig ballerina Kex? Det är så ometal det kan bli  och efter det var det ingen som riktigt ville kännas vid dem,de fick stå fläckvis obesudlade resten av dagarna!

  Nedan,,ett av de där fågelskådar ögonblicken man så sällan ser,härmskrikan, den gröntofsade svansvipan,en tia på ovanlighets skalan ,Kristian!!! tre minuter senare var ögonblicket förbi igen!



Vi drog oss in lagom till något av Therese måsten,åt någon ofantligt salt och sen minglade vi igen! MItt enda måste var 23.30 så jag behövde  dra ut på dagen ganska rejält.

 Vi hittade en hylla i winegarden att sitta på och där var det stekande solsken och mången rolig människa att pratat med! Här missade jag som vanligt alla spelningar jag tänkte jag skulle flukta på ,mest grämsamt Imminence:/ 



Efter en liten gick vi och kollade på Canned Heat och även om jag tog fel på bandet (jag hade i mitt huvud att det var Little Feet) så var det en överraskande underbar spelning! Farbröderna missade inte en jävla ton och det blev stämning i publiken! Jag blev lite buggad med ,så väl det nu kan gå i en trång publik med cowboy hatt och några liter bubbel i magen. Det finns en film på det som jag vägrar visa,,eller ja,den KAN finnas bakom en betalvägg,,,


  Jag jassade hem för att ta vara på energin och ta lite GT innan det var dax att gå in för att se Judas och till sist Dimmu Borgir! 

 Jag gick in med två av de yngre förmågorna i boendet och såg den sista delen av Judas för att sen vända mig rätt om och tagga Dimmu Längst fram!  

 Hade byggt upp detta så mycket i mitt huvud,,det skulle bli så vackert och mäktigt och bra,,,

 Efter tre låtar gick vi,,jag vet inte riktigt vad som var fel men energin var inte där,ljudet var så jävla lamt (som vanligt på SRF) och de valde  tre långsamma  låtar att starta med,något jag inte greppar  när man går på som sist,då måste du ösa lite.
Nå,jag kommer aldrig att ge upp på Dimmu för det är hands down ett av de bästa banden jag sett live men de gör sig nog bättre på ett mindre ställe där ljudet får stanna inom fyra väggar! 

 Hem och kök,,efterfest för vissa,vissa här på bilden var inte med oss så länge efter att han egenhändigt inhalerat  en halv bag in box vitt  på 30 minuter. Ni får gissa vem,,,

 Vi landade med de goaste grabbarna i vardagsrummet och lyssnade på musik till 4.30 tills jag insåg att det är fan snart ljust ute och jag måste överleva hemfärden!!! 


Lördagen är min hemvändardag ,jag hatar hejdås,jag vill bara försvinna och inte känna sorgen och ångesten över att allt det roliga är över så jag drar av plåstret redan lördag fm,,det visar sig vara ett genidrag även denna festivalen. Therese vill se the Baboon show  så vi drog in till den dagens första spelning och hängde genom de första fem låtarna ,sen slapp jag  lida mer och vi tog en burgare för att grunda. Jag höll på att tuppa av i  folkhavet och insåg att jag än en gång glömt att äta HELT dagen innan,,, sjukt smart. 
Efter en burgare och lite gott häng m Ilon skiljdes vi åt och rullade hem. Det började blåsa ganska rejält när vi satt och åt och jag var så glad att slippa allt dammet  när vi drog hem!
 Väl hemma kraschade jag totalt och idag (måndag) är jag som vanligt jätte förkyld och febrig! Vad FAN är det med SRF? Är där nån zoonot i vattnet på  Listerlandet vi Skåningar inte tål?  Inser att de flesta tror bakfylla men nej,,lovar! 



Allt som allt var detta ett av de bästa åren ,en känsla jag saknat sen vi inte fick plats i Norje by att bo,,det är hänget med totala främlingar som på fem minuter tar in dig i sin atmosfär och  hänger helt villkorslöst! Det är friheten att pausa,musikuppladdningen  på boomboxen och allt runt boendet som gör festivalen! 

Vi återkommer om vi får nästa år,,jag börjar redan räkna ner!!






 

Inga kommentarer: