Sidvyer, senaste månaden

måndag 26 december 2016

Julafton 2016

Julen,,ja den kom och försvann ofantligt snabbt detta året! Vi pausade ju förra året och firade hemma men detta återtog vi gamla traditioner och körde upp till Örebro till moren. En ny grej för i år var att vi skulle ha med en levande tocke från Höör!! Det gick ju förvånansvärt bra och han,Christian ; klarade resan galant. 

Mamma funderade på att låta honom lugna sig ensam ett slag,men Christian var lugnare än kvarg och vi släppte in honom till fjellorna direkt,,,han mös. Det tog ca 30 sekunder ,sen flockades damerna runt honom och han ser,,nöjd ut;) 
 Som alltid samlas man i det stekheta köket för att se på när mamma kokar skina på vedspisen  och röjer rundor:)  Jag jagar katterna och tvångskelar med 7 kilo monster medans Kapten  glor i telefonen;)

 Vi hade LITE snö!!! På kvällen frös det åtminstone på och det SÅG vitt ut;)
Medans vi klädde gran lillejulafton hittade Katterna alla lådor de kunde,,
Jag föreslog en traditionsändring detta året,man kan ju inte bara fortsätta som alltid utan att ifrågasätta. Mamma ifrågasatte mitt beslut och just denna traditionen tog inte fart detta året men jag fortsätter jobba på detta.
 Detta årets gran var ganska tjock men attans grann!!  Funderar på om man kan ha paketerna I den??  då får ingen köpa något dumt som kaffekokare och gjutjärnspannor,det funkar ikke!
 Kapten fick tag på  ett Uno spel och efter det satt han som en fästing på det hela helgen och TVINGADE oss att spela;)
 Julmorgon hjälps man alla åt att laga och göra iordning julbordet  och även omo det bara var ett bord för 4 såg det grymt ut!

Mamman testade lite nya rejer i år och det var spännande med glaserad långtidsbakad karré och en liten ansjovis och rödbetssallad  på rågkex som passade skitbra på julbordet. detta året sade vi att vi skulle sitta lääänge och äta och jag gjorde mitt bästa för att rycka så mycket jag bara kunde,,det lyckades.
På vägen upp  kom jag på att jag glömt osten och sillen,något jag skulle stå för och det störde mig som fan tills jag ätit julbordet och  de 7 sorterna mamma redan hade;) 

 En selfie framför granen till Systers och Jonas och Leon nere på Gran Canaria  är ett måste!
 Sen lutfisken,traditionen vi håller hårt på oavsett om det bara är en som gillar den. Jag åt dock en massa  detta året,det verkar som att jag  gillar det nu,,,vad fan händer? Snart vill jag dricka Campari  och spela canasta med.
Gröten fick jag minsann göra i år,förvisso fick jag bönda uppdraget från min mors händer och försäkra henne om att jag sett henne göra den i 35 år minst,,jag vet hur man gör,,hon var inte övertygad.
 Efter detta kom Nicklas och Jenny och julklappsöppningen kunde börja. Vi slet Unokorten från Kaptens händer och  tvingade honom att närvara . Han ser lagom nöjd ut med detta.
 And by the way, Lillebror och Jennys lilla kise följde meeeed! mimmi är en 6 månader gammal Chihuahua,, nä jag blev inte alls sugen på en liten hund,,herregud nej;)
 Det blev väldigt få paketer i år och det var faktiskt rätt skönt, jag fixade ett bra kit till Pappa Johnny,en björnfi##a och en  snapssats tex,själv fick jag en underbar ljusstake han smitt,ett finfint stekjärn och en grym lampa till jobbet ,en SKETASTOR spegel och en massa nostalgiska LP-skivor jag bara måste skaffa en skivspelare åt;) Historiens lugnaste julafton,men ikke desdå mindre bra för det!


1 kommentar:

Maja sa...

Två saker: Uno är ca världshistoriens bästa spel och de enda spel jag alltid vinner! Samt poodle, skaffa en poodle.