Sidvyer, senaste månaden

söndag 18 december 2016

Päronprojektet! Hur tre olika tatuerare tolkar en och samma bild.

 Projekt,,något jag inte kan få för mycket av. Jag och Malin  satt och diskuterade under tiden vi tatuerade en idé jag haft jättelänge. Att  ge samma kriterier och referensibilder  till 3 olika tatuerare som har relativt samma stil (färg och åt det realistiska draget)  och se hur resultatet blir. Lite för att vi var nyfikna men mycket för att visa folk hur olika det blir beroende på vilken tatuerare du väljer,hur duktiga de än är har alla ett helt unikt formspråk.
 Jag gjorde slag i saken och letade upp 3 superenkla refereser,,en romb längst bak,ett päron  i mitten och en liten päronblomma främst,sen fick var och en pimpa romben som de ville  för att så hade man gjort i vilket jobb som helst. Sen presenterade jag detta åt de två andra sären som fick rita upp lite grovt hur de ville göra sitt. Redan här ser vi hur olika vi  jobbar med förarbetet. Jag använder gärna referenserna som de är med lite piff mest för att  jag ibland tycker att mina egna linjer blir för naiva. Malin ritar gärna upp sin i datorn för att få en bild av kompilationen  i förväg OCH det sparar en massa tid. Jacob är åldschool och  ritar allt bara genom att kolla på referenserna. 

 När de var uppritade och med lite pimphjälp av Jacob skrev jag ut på facebook att jag sökte tre volontärer till detta . Lite nervöst var det allt,,tänk om ingen vill ha ett päron?  Det visar sig vara helt onödigt och efter en timme hade vi bestämt oss för mamma,moster och dotter vars älskade make,far,måg  gått bort  två år tidigare och de hade länge velat har vars en hyllning till honom  då han jobbat hela sitt liv i en fruktträdgård. Som en smäck;)
 Dagen D kom och jag knökade in alla i rummet där uppe efter Jacobs specifika instruktioner att alla SKULLE sitta ihopa;) Att våra kunder praktiskt taget satt i varandras knä gjorde ju faktiskt inget,de känner varandra rätt väl;)  Jacob hade rätt,det var en grym känsla (för mig) att sitta så tätt och arbeta ihopa,,det triggade mig att vara mitt bästa på ett sätt jag aldrig upplevt innan. Inte som att tävla med de andra utan utav "rädsla" för att vara sämst. Läs nu detta med de rätta ögonen,konstnärer  har alltid den ångesten oavsett vad det handlar om. Bästa Johan,Malins fantastiska man gick runt och fotograferade hela alltet!


 Det kvittar ju helt  hur lång tid man tar på sig (om det inte skiljer flera timmar )  men vår pole var att jacob var först färdig,jag tvåa och malin trea!  Så blev det också om än med  relativt liten marginal.
 Även här ser vi skillnader,,Jag och Malin använder Hawken medans Jacob kör på Dragonfly och därmed de vanliga nålarna,medans malin och jag har gått över till en annan sorts nålar. Inget som syns alls på det färdiga resultatet,bara vi som nerdar ner på dessa detaljerna;)
 Jag hittade inte ETT foto  där jag hade munnen stängd,,ja jag traggar.

  Jag hade sagt åt alla att ta med sig de färgerna de helst jobbade  med då det skiljer sig rätt rejält även där!  Lila kan tex vara en helt annan nyans för  oss alla tre,allt är beroende på vad man anser och uppfattar som lila. Sen hur vi tolkar päronets färgskiftningar mm är en helt egen aspekt av det och JUST det vi ville få fram idag. Hur man placerar sin stencil på kund  mm är ytterligare aspekter. Kunderna fick själv välja vem av oss de ville ha och vart på kroppen de ville placera sin tattoo.

  Och så resultatet !! Jag är fortfarande helt bubblig och happy  av hur underbara alla tre blev och hur fantastiskt olika vi tolkade!!!!

 Jacob fick en underarm och tolkade sin  i hans alldeles egna väldigt  talande stil! Inte neotraditionell men inte heller superrealistiskt,med sprakande färger och  ett så så härligt formspråk!
 Malins päron! En mer grafisk touch men ändå väldigt realistiskt  som bas! Mjuka naturliga färger och en lek med gränser   där färgen byts ut i grått!
 Mitt päron. Jag iundanhåller mig från att analysera mitt eget för jag tycker det är omöjligt att ta ett steg bort och se vad man själv har för stil:)
Alla tre kunderna var superduktiga och satt som stenar utan ett gnäll,vilket underlättar massor ! Jag hoppas att de känner att deras lilla bit av fruktträdgården fångade lite av vad pappa,make och måg  var!
Efter det drog vi hem till Kårner och åt baconlindad köttfärslimpa och gräddstuvad potatis med pressgurka;)  Ett bra slut på en jäkligt rolig dag! 

 Jacob utforskade huset och de möjligheterna  en Dödstrappa ger. Balett ser lätt ut på en H-balk som man säger.
 Hahahah jag visade Malin hur man bemästrar snapchat och jag tror detta kan bli en ny hobby ;)

 Vi avslutar detta inlägget med en faceswap och tre mycket nöjda tatuerare . Dessa projekten gav mig mer än jag kunde tro var möjligt och jag tror faktiskt det kan bli en repeat på något liknande i framtiden:)

1 kommentar:

Paul sa...

kul grej, tre fantastiska tattoerare.Ditt så kallade traggande är ju halva tjusningen med att va hos dej :-)