Sidvyer, senaste månaden

tisdag 14 mars 2017

Katts första sjukhusbesök på 9 år ca.

 Kattamjau har varit lite krasslig i några dagar,och det baserar vi på att hon inte ens vill ha godis när man ger henne. Hon tog det i munnen,tuggade det och spottade ut!?
Tillslut  var det så illa att jag bestämde mig för att åka in med henne till vet.(då är det illa med tanke på att hon frisk är mer som Freddy Krueger än en katt) 
Jag var golvad av hur duktig hon var under undersökningen ,men hon är också trött och matt. 
De ville såklart undersöka och ta blod och för att kunna göra det måste hon få lugnande. Klämbur och trauma eller bara lita på att hon är så trött att  en spruta funkar. Det fick bli sprutan och hon reste sig inte ens  den lilla hjälten. Sen höra jag över henne tills hon somnade och de kunde ta sina prover. 
Fick inte träffa vet. efteråt ,och hela detta kalaset EFTER reglering av Agria kostade 2800kr,,
Lite irriterad på att de vägrade ta betalt i kontanter åkte jag hem och var minst sagt orolig,,
Sent sent på kvällen kom provsvaren tillbaka och Vetrinären sade att hennes röda blodkroppar var låga och billirubinet lite högt,, inget som kunde berätta vad det är för fel på henne alls:/
Vi skulle tvinga henne att äta,,hur FAN göra man det med en vuxen katt?? 
Jag fick trycka lite mat i munhålan på henne och hon var INTE nöjd.Ett piller som förhöjer hungern verkade dock göra susen och hon åt 4-5 dreamies på kvällen.
På natten när jag kollade till henne var hon SUPERPIGG och kom till matskålen så fort jag kom ner OCH barlade sig genom att åla på golvet som en frisk katt gör. Jag blev så så lättade men hon äter fortfarande inte. Hon går fram till skålen,gör rörelserna men äter inte,,,WHY!?? Svullen hals? Ont i käkarna,,vad?? n Idag är det jag som köper en pipett och tvångsmatar om inget händer:/1 kommentar:

Paul sa...

testa räkor