Sidvyer, senaste månaden

fredag 14 april 2017

Vernissagen 2017,,oförglömlig

Kvällen för VIP vernissagen kom så obönhörligen och trots allt som hänt den gångna månaden fick jag upp allt som jag skulle(fattar inte hur jag redde ut det,men tydligen gör man det) 
Huset preppades om till partycentralen och jag städade maniskt i en vecka. 
Detta året har jag som sagt haft grov ångest för att jag kanske inte haft tillräckligt att visa folk,men när allt väl hängde på plats så kan man tycka att nästan 40 verk är en ok summa? De grymma ramarna i steampunk kommer från Rickard Dahlberg som pillat ihopa dem åt mig. Det blev så grymt ihopa med  akvarellerna  och lite piff att jag tror Rickard får mer att göra i framtiden :)
 Cirkus var årets tema och förutom tavlorna körde jag lite stämningsrekvisita,här Falstaff,den mumifierade kaninen,,i en hatt:) Som regel detta året gäller att har det en prislapp är det till salu,så även inredningen! Det visar sig vara ett toppenkoncept:) Jag fattar ju själva att tavlorna kan vara något dyra  och då är det kul att kunna plocka med sig ett par detaljer för en hundring så man inte går tomhänt ur kvällen:)!

För tilltugget stod Müllern och han bjöd på löjromstoast med en grym vichysosse gjord på blomkål,,och en massa grädde;) Jag hann inte smaka på det men gästerna verkade mer än nöjda med det och  enligt rykten svängde Stiffler 15 ggr!!;)

 Det blev fullt hus även om det är väldigt svårt hos oss,det är GOTT om plats här och även om man hade kunnat klämma in ett 20 tal till var det tillräckligt!
 Farmor lyckades ta sig ner detta  året och för att vara 87 år är hon nästan lika pigg som familjens yngsta telning;)
 Många selfies blev det! Anna  o ch Jonas knep Fågelburen och det var tydligen väldigt populärt med de gamla klockhusen omgjorda till ramar för konsten,fler sådana kommer att dyka upp:)Systrarna Marita och Catis hjälpte mig snällt nog att hälla upp champagne och öl  åt folk,det hade blivit totalt kaos utan dem kan jag meddela!! 
 På inbjudan stod det i bästa cirkusanda att herrarna skulle snurra mustacherna och damerna ta på sig sina bästa gå bort handskar  och på någott sätt tolkades detta som att man möjligen skulle vara utklädd! Jag misstänker att det är mina vanliga eskapader som föranledde detta,men jag ÄLSKAR hur folk ändå försiktigt gjorde som de bli tillsagda,,Farbror Lasse hade tex täljt sin egen mustach!
 Jag är inte riktigt  van vid  att bli fotograferad ,men när man köpt tavla så ska man ha ett  foto med konstnären! Sagt och gjort,,och plötsligt  dök ALLA mobiltelefoner fram,,kände mig lite kändis i nån sekund.
 Ja,,en röd Fez funkar med rosa hår,,det har jag bestämt.
 Fint besök av cirkusdirektörn och  Thorvaldsson!
 Linus och Sonja var klädda till tänderna! !! We like;)
 Det salta gänget stannade till halv 2 på natten och jag fick be om respit efter det då jag varit magiskt stirrig en hel dag och inte hunnit äta något,,plus att badkaret med champagne såg för bra ut för att lämnas ifred!;)
 Pappan kunde inte komma eftersom han bestämde sig för att svimma och slå upp huvudet och på så vis besöka akuten för att  sy lite . Min mamma närvarade,,i en timme ca sen satte brutna revben manssjuka och öroninflammation stopp för henne,,det är fan ingen ordning på Eltern längre;)
 Som en jäkla hjälte stannade Müllern och serverade sin fantastiska mat en hel kväll och det blev en del selfies  med honom med. Kan inte nog tacka denna jordnära älskvärda mannen för att ha gjorde detta för mig,,ett minne för livet utan att överdriva.
 Inte ofta jag tar normala selfies med folk,men med Sonja och Linus får man liksom göra ett försök,,

 Bubblet var från Köpingsberg utanför Ystad,en Carl Otto Cuvé,en riktigt jäkla trevlig och lättdrucken skumpa som är mycket friskare än de så vanligtvis brödiga "riktiga" champagnerna.  Ett förbannat överkomligt pris på dem med,så har ni vägarna föbi systemet i Ystad så passar ni på att sno med er en hem för lite över en hundring. Man hade tillfälle att testa Fulltofta Sjuan som inte än kommit till systemet (24 april?) men även blond ,lager och Navigator  och jag hoppas på att ALLA nu snart går in till systemet i Ystad och efterfrågar dem,då kan det minsann bli så att de måste saluföra dem;)  Skämt åsido så är det riktigt bra ölar allihopa och jag måste säga att Sjuan har vuxit på mig något enormt,jag som inte ens dricker öl!


 De ovärderliga värdinnorna,,älskade vänner som bara ställer upp trots att de själva har häcken full,,,vad skulle jag göra utan er.


 Nu ska det bara hållas öppet i helgen för de som vill komma och kolla på konsten och som regel gäller att är flaggorna uppe är det öppet:)!Välkomna in!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tre frågor :)
1. Blev tavlan med de gamla korten såld?
2. Vad kostar dina tavlor?
3. Är det en riktig kanin?

Stina sa...

Nej,poslinsbabyn hängde jag på toa så jag kanske fick behålla själva;) De har olika priser men tex porslinsbabyn kostar 6000 kr. Ja det är en riktig mumifierad kanin,självdöd och upphittad.

Anonym sa...

Då kan jag inte köpa tavlan?
Kan man köpa kaninen? Vad kostar den?

Stina sa...

Jodå tavlan är till salu men IKKE kaninen,den är helig!!;)

Nina Edlund sa...

Så kul att du lägger upp så mycket bilder från din utställning! Kunde tyvärr inte komma över andra sidan Skåne det här året. Ser jättefint ut!!! Hoppas din lilla Kis snart är tillbaka. /glad påsk Nina

Anonym sa...

Förlåt att jag kommentarer så länge i efterhand men visst köpte du korten du använde till porslinsbabyn på Degeberga Samlarmarknad? Jag tänkte besöka den det här året och jag älskar sådana gamla kort. Jag undrar därför, om du kommer ihåg, ungefär vad du betalade?

Stina sa...

Nej anonym,de har följt med antika fotoalbum. Man betalar rimligen 20kr st om man köper dem styckevis.