Sidvyer, senaste månaden

lördag 24 juni 2017

Hur vi INTE firar midsommar 2017

Jag har på äldre dagar fått lite avertion mot aftnar  som så tvångsmässigt delar in året i delar. Nyårsafton känns som en flagga för att du klarat dig genom den tråkiga vintern medans det defacto är den värsta delen kvar av slask och tunga räkningar  medans Midsommar känns som en banderoll med orden "NU GÅR VI MOT MÖRKARE TIDER!!!" . Det kombinerat med att alla MÅSTE hitta den perfekta festen,den perfekta klänningen,äta den perfektaste maten och  ta de perfektaste fotona,,, det får mig att slå bakut. Jag är så trött på oxfile,bea och hasselbackspotatis på nyår och den jävla sillen och gräddfilen på midsommar. Kombinera det då  ytterligare med att om vädret inte var bra så är i princip sommaren körd;)
Vi väljer att fly hela cirkusen med att länsa vägrenar på blommor och sitta vid långbord jag konstant undrar när jag får lämna;)   Läs detta nu inte bittert,det är bara vad jag känner,inte så att jag missunnar alla andra detta för jag älskar samtidigt att se era festfoton mm,,bara jag själv slipper,och det gör jag ju!
 Vi bestämde oss för att ta Köpenhamn och Tivoli och sen kanske om lust finnes grilla på ett kydastycke ute hos Skölden! 
 Vi preppade upp oss med öl och lite vin och satte oss så på tåget för att  bara se vart dagen tog oss. 
´Det visade sig att tågfärden var nästan det mysigare av hela denna dagen,,spana folk,prata med främlingar och de ytterst vänliga tågvärdarna  som lät oss dricka vår "hallonsaft" utan ett enda  hårt ord.
 Vi stationerade oss utanför dass eftersom herrarna numera har hälften så stor blåsa som jag ( för ett år sedan v r det jag,,tänk vilken underbar förändring!) Där stod vi och konverserade med toalettbesökarna och Kapten försökte ta ut en avgift på 5 kr per besök utan framgång.
 Sen hovrade vi utanför Tivolis Toaletter då föreningen för minst kisseblåsa konstant hade något jagat i blicken. Det KAN ha och göra med de omänskliga mängderna öl jag matade dem med,men det låter vi vara osagt.
 Vädret var lite hotande och vi flanerade runt för att hitta. någonstans att äta lunch på ,helst under tak.

Vi hittade en underbar grej att göra,man betalar en femma för lite pellets och sen matar man antingen fiskarna eller fåglarna! De är så otroligt vana vid detta att de sitter på pelletsmaskinen och säger åt en på ren danska att köpa lite mat till dem! Kapten är lite som Ace Ventura här.


 Vi hittade Mazzoli´s  som såg så så inbjudande ut men var lite rädda för. turistfällan,,KAN där verkligen finnas bra restauranger på Tivoli?  Vi beställde och höll andan helt enkelt,,skruvar man inte upp förväntningarna så blir man inte besviken!
 Vi passade på att göra lite obligatoriska midsommarhälsningar på snap,,och sköld i läppstift kommer att ge mig mardrömmar långt framöver.
 Vi ficck maten ,,,och herreJÄVLAR vilken god pizza jag fick!! Denna kan mäta sig med den bästa jag någonsin fått och jag var helt ärligt lite golvad,,detta trodde vi INTE! Pågarnas pasta var också toppen och vi gick massa nöjda därifrån!
 Efter maten valde vi att besudla statuerna lite i regnet som än sålänge bara var ett litet strilande. Strax efter att vi trampat på jättesköldpaddor startade regnet på allvar och vi sprang tillbaka till tåget som vi av en ren slump fick tag på precis när vi kom nedanför trappan,,sånt jävla flyt!  Samma sak på detta tåget,,vi tittade på folk och hade det rätt gutt i våra säten,pratade om allt eller inget medans landet flög förbi utanför,,ett otippat nöje faktiskt,men något jag kommer att ta med mig i framtiden.
Väl i Ystad skulle vi ta oss till våra cycklar som vi stashat i studion för att ta oss ut till Nybrostrand och Sköld,men männen verkade SÅDÄR suga på detta företaget och det blev att vi hängde en stund i studion. Sådant förfarande är farligt,,,

 Sköld insisterade och jag lydde;)
 Vi tejpar om honom REJÄLT(fatta så mycket tegaderm det går åt för den låddan?) för att det var ju planerat med spabad på kvällen och dessa två element går IKKE ihopa.
När vi så ska cykla dessa 9(?) km ut till Sköld börjar det strila ett omöjligt blött regn och jag känner att min regnkappa var så så värd de 199 kr jag gav för den! Höll mig varm och torr all the way. 

 Orden "det är ingen tävling"  har aldrig yttrats i helt allvar från en man. ALLT är en tävling,speciellt om man ger männen varsin cykel och  ett par öl. Jag med mitt segel till regnjacka hamnade på efterkälken medans de 2 idioterna cyklade på som fan som för att undkomma regnet,,
 Och det fick ju konsekvenser. Sköld tränar ju på cykling lite då och då medans  Kapten i princip har svårt att komma ihåg vilket som är bak och fram på en cykel mellan gångerna. Han tog ut sig så omöjligt på denna milen  att svetten rann av honom och han likblek sprang in på dass och skrikspydde!
 Sköld och jag lämnade det svagare könet åt sitt inne på hästtoan och började laga maten! Här skulle grillas come rain or shine och min ryggbiff från Tolånga såg mighty fine ut efter den varsamma behandlingen på grillen! Vid det laget hade Kapten hämtat sig och satt och upptäckte tapanade och kex vid köksbänken,vilket i sin tur resulterade i att vi fick klämma i oss hans kött och potatis sen;)
 För att inte helt tappa traditionerna så reste vi majstången och sen klädde vi den innan maten med,,viktiga saker.

 Sen drogs locket av på  badtunnan som höll underbara 38 grader!!!! Jag som fryser i allt tyckte fan detta var en uppfinning bättre än kaffe!!,,eller nästan,nu ska vi inte överdriva.
 Sen satt vi där hela kvällen och babblade och drack lite gott,sköld med en kontinent av tegaderm på röven som skyddade hans tattoo ypperligt.
 Det roliga slutade när Kapten fick våldsam hicka och försvann in för att konsultera toaletten igen. På med locket och upp på cyklarna igen ,för då hade dubbelt så lång väg hem och Kapten hade något plågat i blicken,och i skrotum. Vi kom med nöd och näppe till Ystad (tack ni fyllon på cykelvägen som skrek jävligt otrevliga ord efter oss för att vi bara ville komma förbi,hoppas ni fick en riktigt trevlig kväll)  Väl inne i Ystad BAD Kapten på sina bara knän att få ringa en taxi och där var faktiskt en ledig! Så från studion och hem blev det taxi och en HELT utpumpad stackars man;)  Jag har lagt på förslag att han kanske ska lägga in lite cardio i sin träning framöver då en mil på cykel INTE bör få en att spy;) Så ed en glass på soffan och ett nöjt leende avslutade vi vår ikkemidsommar på ett ypperigt sätt:)

Inga kommentarer: