Sidvyer, senaste månaden

fredag 28 juli 2017

Semesterdagarnas första händelser,,

Något så ovanligt som en semester,,hemma. Förra året tog jag för första gången i mitt liv semester  och det var helt överkomligt. Känslomässigt och ekonomiskt,så detta året tog jag ett par veckor  igen och FÖRSTA dagen startade med,,rastlöshet.
Sen hände det som aldrig händer,,männen hade spontanplanerat något och jag kunde bara haka på! Det  bar fantamig av till bordershoppen i Tyskland! Inte för att vi behövde sprit utan mer att vi hade något att göra,,sen när man ändå är där blir det ju att man handlar som ett sär ,men så har vi också fylle för resten av året nu.
 Färjan över bjöd på en ölkyl som inte fungerade utans om blåste in varm luft istället för kall så Kapten fick en  kroppsvarm  liten öl på vägen ner,,inget han uppskattade sådär,men det liksom rimmar med färjans deppighet.
 Väl på Bordershoppen HÄLLREGNADE det och man sprang gatlopp med en ytterst ovillig kundvagn och Sköld som är halvt invalid. Det var fler än vi denna gången jämfört med midsommar afton då det var ytterst lugnt här nere förra året. Ändå var det så görbart och vi drog 2 repor genom stället för att liksom få vår färjebiljett   "betald"
 Hittade blått vin,,lite logiskt när man tänker på det,det finns ju en del blåa  druvor till skillnad från röda? (ironi för er som inte greppar detta breda konceptet).Jag köpte såklart ett par flaskor,man kan aldrig få för mye e-ämnen i sig!

 Det visar sig vara hur bra som helst att ha Sköld med sig på ett par kryckor förman får liksom lite förtur på många ställen ,speciellt när  han tar den lidande minen på sig och gnyr lite som en hund,,raka vägen till kassorna!
 Efter helgens slaget om Ringsjön vet jag inte riktigt om min min här säger "YEYY Likör 43!!!" eller om kameran helt enkelt fångat mig när jag nästan spyr,,

 Tillbaka på färjan ,lite mat i magen och sen in i lejonkulan,,,Köpendanmark! Sköld ville shoppa lite och eftersom det är han som håller i sulkyn  så förljde vi snällt med.  Någon timme in i bilkön undrade vi alla vad fan vi gett oss in i ,men det GÅR!! Hittade ett ledigt p-hus ganska nära ströget och gav oss sen in i folkhavet.
 Mitt absoluta ickefavoritställen att vara på är märkesaffärer,speciell de som tar en halv årslön för en nyckelring eller liknande. De tar en titt på mig, tänket "#whitetrash" och sen liksom följer de mig med blicken genom hela affären tills jag vill begå våldsbrott eller köpa den förbannade nyckelringen,bara för att bevisa för en glorifierad dörrvakt att jag minsann kan spendera pengar jag med! Sköld däremot känner inte så i dessa affärerna och han susade in med sin moonboot och begärde lite lätt att få   kolla på  mansväskor. Jag kände  de tryckande ögonen från dörrvakten och tog på mig att gå till Café Norden för att ta ett bord.

 Passade på att ta de klassiska turistfotona utanför LV butiken,,en fågel på en fågel på ett hue!
 Norden var förvånansvärt ledigt (brukar vara knökfullt) så vi tog ett bord och beställde lite mat såklart (mycket av våra dagar går ut på att äta en hel del)
 Kapten är inte så koncentrerad på just maten som han är på ölen ,,

 På menyn finns tre smørrebrø  för 210 kr,,ta dem,,det var fasen ta mig det godaste jag ätit på länge!!
 Det finns ju inte en chans att man kan få i sig denna mongoportionen om man inte är  svältande men vi gav det allt vi hade och jag tyckte nog jag glimtade  att någon kring bordet blev Sköldamätt,,nämner inga namn.
 En sjukt bra dag slutade hemma med lite sampling av varorna och  film,,vad mer kan man begära av en första semesterdag?

 På torsdagen sen upptäckte jag till min  glädje att det var Helsingborgs antikmässa! Jag rev upp Christine och  vi drog dit lite efter öppningstimmen. Det var såklart knökfullt,men då skickar man bara  ut  sin Christine för att prata med p-vakterna och VIPS så var där en plats,alldeles vid ingången! Har man en Christine ska man använda den!
 Väl inne  får man se de mest häpnadsväckande dyrgriparna,,även de som man inte faktiskt tycker borde  vara dyra ,,Scary baby här går säkert på  mer än jag någonsin kommer att tjäna.
 En grej som slog oss båda är hur otroligt buffliga och oartiga  besökarna av den äödre generationen  var. Lite finare i kanten,lite bättre än alla andra och tydligen gjorda av  änglafisar och  higgs Bozon,,för de går RÄTT jävla igenom dig ,,konstant. Vi var tydligen inte värdiga att vandra bland de finare föremålen  då vi hade jeans och tatueringar,det var rätt pinsamt övertydligt. I de mindre snorkiga hallarna där det finns saker för  pöbeln var det annorlunda. Där blev vi inte trampade på eller vandrade genom,trots att det var rätt mycket mer folk där inne.
 Mycket nöjd med dagens fångst ,jag fick hejda mig ett par gånger  men kom ändå hem med ett par danska skeppslyktor från Teddys Antikt som är så jäkla fina.
 En liten nålkudde från 1910-20  i art nouveau stil. Denna betalade jag genom näsan för,men det var en "måste ha" grej,och då är det faktiskt värt det. Inte med det sagt att jag inte prutade som om det inte fanns en morgondag;)
 En vacker vas av Björn Wiinblad som passar skitbra till min Zauberflöte  samling:)
Ett sigill i silver troligen (håller på att undersöka)  som tillhört en hästgård,relativt jäkla välarbetat !  detaljer hela vägen runt om,otroligt utsökta. en hov,en sadel en piska och en liten liten hjälm,,hade varit fantastiskt att veta vem som har ägt detta konststrycke! 
  Väl värt ett besök även om man inte handlar så mycket,för att utbilda sig på vad man har och inte har hemma,vilka priser som är de aktuella osv. Den håller på till söndag så  kör in för sören och köp biljetter on line så sparar ni 30 kr:) 

Inga kommentarer: