Sidvyer, senaste månaden

fredag 11 augusti 2017

Lite jobb och lite Kapten på Monarken!

 Såhär efter semestern är det alltid lika underbart att få återgå till mina rutiner,något som är en stor grej för mig. Jag blir gärna rastlös när jag är ledig  och det innebär även långa nätter där jag äter allt som sitter löst och fast . Detta innebär grov ångest och rutiner återställer makten att INTE  vara fullt lika dekadent;)  Jag avbröt semestern med att färdigställa Johannas arm  och  det var lika underbart att få 6 timmar med henne  denna gången som förra.  Jag har insett att det  är  det är ett stort privilegium  som medföljer detta jobbet,att få  samtala med  människor vars enda gemensamma nämnare är att  de vill ha en tatuering. Jag får lära mig oändliga massor ,dela människors  bekymmer och glädjeämnen,få massa nya sjukt bra ideer och lära känna folk lite. I vilket annat jobb får man göra det? Som terapeut ,ja,men där får/vill du nog inte knyta an till kunden  och har tyngden av att "hjälpa" dem ,veta exakt vad de behöver. Här får jag  prata fritt,böla med dem ,skratta med dem och bara vara i 6 timmar med  människor. Underbart.

 Jag  fick inklämt ett litet nödrop från en kund som efter många år bestämt sig för att gå vidare i livet. Att täcka över ärr är inte nödvändigtvis för att  folk skäms  för dem ,utan för att de är redo att se på något annat,finare  ,något som inte påminner om de mörkaste stunderna i livet.  Stina var redo för det och jag ville gärna hjälpa till.
Christian  kom in för att låta mig fotografera benet  vi gjorde för längesedan då det INE gick att fota  för det var ilsket rött Nu är det så som det ska vara ,lite grått  och vackert:) 
 Fenix har väntat läääänge på dagen  och vi har grinat lite redan innan åt vår mailkonversation. Ibland är jag lite stressad/trött när jag svara på mail,men jag vill svara snabbt för jag vill inte att folk ska behöva vänta. Det finns inget annat sätt att få tag på mig så  jag försöker få iväg korta men ändå uttömmande svar. Det är inte alltid jag lyckas och jag hade tydligen lyckats skicka iväg " du vill kanske inte ha hummersoppa på skuldran,,,"  jävla autocorrect. Vi startade på kwingans  överarm och jag är rätt säker på att det  inte stannar där;)
  Ännu ett inhopp på semestern var Sofie! Fina Sofie som körde från Götet för att få en liten initial  i tinningen. Detta är inte något jag gör i vanliga fall men Sofie har  tatueringar över hela kroppen redan  (inte låret tydligen där en manetkristallkrona tydligen hade passat fint;))  och hon kommer aldrig att  jobba igen (tyvärr) pgr av  stor otur i livet.  Då  kan jag inte säga något annat om tatueringar i ansiktet ,inte om man dessutom  väljer något så sirligt och vackert.
  Sista helgen på semestern  blev vi inbjudna till Skurup att  grilla lite och vi bestämde oss för att testa cykelvägen! Ja alltså,cykla till Svarte och ta tåget därifrån till  Skurup,,helt knäppa är vi inte.  Notera boomboxen bakpå Kaptens  (MIN EGENTLIGEN!!)  springare!
 Kapten HAR en egen cykel men den jag nyss så generöst fick av Lasse och Gunilla lockade mer,en grym twospeed   med ballongdäck och lite rost men ack så grym sadel! Han paddlade på som aldrig förr och sydde inte ens. Här demonstrerar han att man även kan börna,,jag dokumenterade ikke detta,,

 Alldeles lagom tills vi kom till Skurup började det hällregna och vi fick sitta inne! Det kvittar ju helt eftersom sällskapet är lika guttit inomhus som utomhus!


 En grym liten flankstek   och lite gott och blandat senare och vi kunde sitta ute på terassen i lite bättre väder iaf
 Det sprack upp och blev en såndär perfekt sommarkväll som man längtar efter att få stoppa ner i minneslådan. Aldrig garanterade och därför alltid lika  uppskattade.

 Floyd satt som ett plåster  på Kapten,som alla djur  alltid gör   och jag är lite rädd att Kapten snart tycker det är dax för en hund;)
  Vi hade ingenting att göra dagen efter och det  och då kan liksom ölandet och vinande gå lite på tosingavis,,så jävla skönt! Såg till att Kapten kunde leda sin egen cykel  och  vi tog sista tåget hem miss i nassen:)

 Vi hade en  jäkla tur med vädret och  det var helt underbart att  cykla hem i den mjuka sommarnatten  utan att det tokregnade ,,en kväll att minnas om vi bara kunde!
  Det är inte mycket till sommar vi haft detta året måste jag nu erkänna ,men fan om inte vi lyckats pricka in de dagarna då det faktiskt var underbart väder och det är värt en hel del  i m in bok;)


1 kommentar:

Marita sa...

Sååå himla kul kväll :)