Sidvyer, senaste månaden

lördag 12 augusti 2017

Så Magnesium var trickset??!

Nu var det ett slag sedan jag ylade om  mina krämpor mm och det beror väl på att jag inte har så många kvar?
Allt det underliga som hände mig genom hela mitt liv har slutat  successivt  och man märker ju sällan när man INTE har något,till skillnad  mot när man plötsligt  tappar hörseln på ena örat eller får hysteriskt ont i en njure. Det märker man.
Jag har fått underbara uppenbarelser pö om pö det senaste 1,5 åren tack vare Levaxin och Liothyronin.
Små saker  som inte rättade upp sig var jag ganska ok med,när 90% av all skit försvinner vill jag inte påpeka de återstående 10%  men nog tyckte jag det var underligt att  just träning och hår inte vill ge sig? 
Håret började trilla i våras igen,inte lika drastiskt som  innan Levaxin men dock en behörig ökning. sen  uppehållet jag så eldigt längtat efter. Antog att det var stressen efter Katt och Kis som tärde men  aldrig annars har stress fått mig att tappa hår,det vore väl underligt om det så är faller PÅ medicin?
Jag började äta  lite siliscea och b-vitamin för att få mina naglar att åtminstone fästa vid nagelbädden och med det startade håravfallet. Pest eller Kolera? Man behöver naglar för en hel del saker,det märker man när man inte har dem. Jag behöver fan mitt hår med för att hålla mig stabil i sinnet! 

Jag fick sluta med  hår och nagelprodukter och hålla mig enbart till zink igen (det främjar upptaget av levaxin och hjälper till med naglar och hår) . 
Träningen så,, jag KAN träna men inte greppa saker,då slutar händerna funka .Kan inte ta i för mycket för då ger sig ryggen och höfterna helt,där jag får träningsvärk(och herrejävlar vilken träningsvärk)  där inflammeras lederna. Skillnaden är väl att de inte håller på i 6 månader  efter utan det ger sig ganska så snabbt nu,typ en vecka.
Jag blir sömnig darrig och lite vinglig av bara 15 minuters lagom träning och får ont i hela kroppen,,inte normalt dvs.

Vet inte varför jag började testa magnesium men det kändes rätt iaf,,och vips.
Efter 2-3 veckor slutade håret trilla,mina naglar är toppen,jag har UTHÅLLIGHET på gymmet! Jag kan nästan springa nu! NOLL träningsvärk,och det skummaste av allt,,jag har börjat svettas!  Ja nu ska vi inte överdriva ,det syns ingenting som på vanliga människor men jag KÄNNER hur jag blir varm och hur porerna öppnar sig! Denna känslan är HELT ny för mig,det har aldrig hänt i hela mitt liv att  det fungerar och känns så rätt på gymmet! 
Magnesium alltså. 
Visste att Zink och Magnesium är till för att bland annat hjälpa kroppen återhämta sig och styra hormoner rätt till sina jobb men att skillnaden skulle bli såhär stor var jag inte beredd på,och med min  historik av att inte kunna processa något som har med hår och hud att göra är man inte skitsugen på att testa nya preparat,men man får helt enkelt stånga huvudet blodigt ett par gånger för att hitta rätt.
Ett par exempel på naturmedel jag inte tål är Kalcium,big nono,det lagrar sig överallt i kroppen och kan inte hitta ut och jag tappar hår. D-vitamin kastar in mig i en stup Hypoperiod där ALLT kukar ur,,detta vill jag till var pris undvika någonsin igen. Båda dessa SKA jag ju äta som ligger på ett undertryckt TSH ,men de hjälper mig inte alls utan gör mig tragiskt kass.

 Så,,magnesium och Zink,, my heroes;)


Inga kommentarer: