Sidvyer, senaste månaden

måndag 8 januari 2018

Prästamöllan och det tunga artilleriet!

Vi blev hembjudna till Davide och LaBubba för en myskväll med inte mycket mer info om HUR dethär myset skulle gå till och  väl på plats inser man ju att en kväll hos en sommelier  inte kan ske utan vin,,mycket vin,,sjuglet gott vin!
Jag anar en viss prägling av de festerna Davide och Birgitta närvarat  på  hos oss för det startade med en vinprovning  med tävlingsmoment!! I like. Skickade genast upp en skiljevägg mellan mig och Kapten så han inte tjuvkikade på min ytterst sporadiska gissning och var så jäkla redo att ta hem hela kitet.
Det visar sig att jag är SKITKASS på viner och det är ju  rätt förklarligt. Inte så att jag inte dricker dem men jag tar mig sällan tid att se vad det är för druva och minnas vad den smakar som. Att sen få direktiv som att en Chardonnay ska lukta ek ,,hur FAN luktar ek?? All ek jag doftat är på loppisar och den har alltid en doft av gammal herre och inomhusrökare. 
Kan avslöja att ingen av dessa vinerna smakade eller doftade inomhusrökare,däremot fick jag rätt på flygbränsle och gröna burkärtor,,konnosör ända ut i fingerspetsarna. På flygbränsle och gröna burkärtor då,,inte fina viner. Vi skulle först gissa vilka som inte var Chardonnay och jag hade ett rätt. Ett rätt tack vare att LaBubba spräckte Davides alla regler och utbrast "DETTA är ett bra  vin,min favorit och det är minsann en Suvignon Blanc!" Jag tar till alla knep i en tävling och fick tt rätt av två möjliga. Om Davide hade haft hår hade han slitit det för han gav oss 5 chanser att komma på svaren,gav sedan upp och förklarade vilket rätt svar var! 



Jag fick iaf in vilket som var det dyraste och fick sedemera med mig hem en flaska Cava som såg löjligt god ut! 
 Måste liksom flikna in här att LaBubba har nog den kungligaste granen av alla jag sett! Enbart eorg Jensen årsdekorationer (á ca 5-700kr st) och hon har samlat sen första kom ut 1984! ûberfint!



 Under tiden  vi sen avnjöt vinerna och pratade lite  försökte Dvide få La Bubba att stanna i köket för att koncentrera sig på maten,,INGEN kan få LaBubba att gör något alls defacto och det slutar med en Italiens diskussion där vinnaren är okorad fortfarande;)  Gittan har dessutom ett förkläde som liksom varnar debutanter  långt i förväg!

 I vardagsrummet sprakade brasan i den gamla Prästamöllan och det  var  som gjort för en lååång kväll med prat och vin,,sjuglet bra viner;) Ja,,jag säger det igen.



 Till förrätt fick vi Trofie alla Genovese con Pesto ,en handsnurrad pasta från genovese med haricot verts som var himmmelsk utan att överdriva en enda bit.
 Till maten fick man sen välja favoriten av de vi provade till aperitíf  och jag kan nog säga att alla utom nya världens Chardonnay var favoriter,,,ja jag lyssnade massa på vad Davide förklarade och  fick äntligen ett namn på vad det är jag inte gillar med vissa viner från "nya världen" . De skriker ut sin smak och överdriver den så man blir mätt på den efter bara ett glas. (tar in all fakta så jag  kan se ut som jag vet något nästa gång jag går på restaurang;))
 Till huvudrätt fick vi hands down den godaste jävla fläskfilén ag någonsin ätit. Att LaBubba sen tömt skånes reserver på smör r ett faktum jag valde att ignorera! Så enkelt,,så magiskt! Arbetade hårt på att tömma fatet egenhändigt och tror faktiskt att jag lyckades med  Maritha på väl  renommerad andraplats!(ja hur det går till vet jag faktiskt inte?)
 Till det en så så enkel sallad på gröna blad russin olivolja och flingsalt,,Italienarna kan det där med matlagning !!(bubba är importitaliensk med tillräckligt många år där för att räknas som inhemsk)
 Kvällen blev lång och vinerna blev bara bättre och bättre!  Vid ett tiden fick vi dra oss hemåt då två av våra medspelare var färdiga och Bubba fick ännu en ursäkt att benämna oss tunnbröd;) En dag Birgitta ska du få så du fiser ! Hahahah vi kommer att stanna i dagarne 3 och vis dig hur skåningar luar ål och halstrar danskar!  

Inga kommentarer: