Sidvyer, senaste månaden

tisdag 23 april 2019

Surpriseloppis,opera och Morgan.

Den 24:de mars tyckte jag att det var dax för en överraskning för Maritza,hon hade trots allt fyllt år och jag visste inte vad man ska ge en liten människa som redan har 80 ljuslyktor,200 rituals produkter och 90 kläningar,, jo en upplevelse ! 
Nu kanske det är förmätet att säga att våra loppisrundor är en upplevelse,men om man lägger till prosecco kan man inte förneka att det blir lite intressantare!  Jag instruerade Maritza att vara redo hav elva en blek söndagmorgon i Skurup,,,
Väl där rullade jag ut röda mattan och bjöd på ett glas bubbel innan hon ens fick hoppa in i vrålåket! (ps.det blåser så tårarna sprutar på denna bilden ) 

 Sen bar det av mot söder,,mot Trellehulla och allt vad Trellehulla kan erbjuda i loppisväg ,vilket är en hel del faktiskt! 
 Efetr att ha rädat Trelleborg drog vi till Malmö ,sen Landskrona sen Svalöv ,en hel jätterunda där Maritza faktiskt hittade en lampskärm och en bunke champagneglas! 

Hon verkade tveksam ibland men underskattar loppisnäsan,,där man minst anar finns det vattenhål och icke ont anande säljare !  En heldag för att underdriva lite,kan inte minnas sist jag hade så roligt på en loppisrunda. Eller där ljög jag faktiskt ,jag minns exakt när jag söp ner Christine på liknande sätt förra sommaren!! 

 Nästa helg var det så dax för Opera-Den flygande Holländaren  med Dahn-Ola och  det var en väldigt vacker föreställning med en något överrakande  scenografi där de klämt in Carl Larsson i en Wagner opera,men det funkade utmärkt och den var över innan man ens fattade det. En något underlig uppdlning där första akten var en timme och 20 minuter och sista akten 40 min!? Låååångdraget och sen öite snopet slut,, men grannt var det och denna gången fick vi uppleva hur de löser problemet när huvudrollsinnehaverskan är dålig i rösten,,man tar in en stuntröst medans själva primadonnan stannar kvar på scen och mmimar. Jäkligt imponerade var vi att hon enbart tog in sin stuntröst ca 15 minuter av hela föreställningen,resten röjde hon verkligen!




 Den klassiska svindyra räkmackan i pausen ,,ett måste annars är det inte opera. För er som inte varit så förbeställer man detta och bara vandrar ut till ett färdigt bord i den 20 min långa pausen. Allt du behöver öra är att leta upp din siffra på en tavla,sen är saken biff. 
 Efter det hade jag bokat bord på Gamla Brogatan och som vanligt var deras råbiff och drinkar precis vad som sätter pricken över iet  en sådan här kväll! 


 Kvällen var underbar tills jag kom hem.  Fnulade rundor i huset och gick in för att hälsa på Morgan som fortfarande efter 4,5 månader gömde sig i ölkylen i garaget,,och när jag gick ut fick han syn på Käs. Han rusade efter henne och storprylade henne och där och då visste jag att det aldrig kommer att  funka med vår underbare lille skeppskatt ,,dagen efter fick jag köra tillbaka honom till katthemmet i Höör och direkt fann han sig som hemma igen. Fick rapport snare om att hans polare från förr varit framme redan och Morgan själv satt och tvättade sig när personaln skulle köra hem några timmar senare,vilket innebär att han verkligen känner sig hemma där och inte alls vill adopteras bort,,iaf inte till oss. Mitt hjärta brister lite men allt som räkas är kisarnas välbefinnande och nu har de alla tre det bra igen. 


Inga kommentarer: