Sidvyer, senaste månaden

torsdag 13 juni 2019

Sweden Rock 2019

Vad fan hände? Våren var lång som fan,ett enda virrvarr av kalla dagar och snabba veckor sen helt plötsligt dök Maj på en med en massa måsten och roligheter sen var vi här,,Sweden Rock 2019.
Både jag och Lisa var något stressade över att denna helgen dök på oss så plötsligt och vi hann inte peppa som de föregående åren,men dit åkte vi iaf. Detta året hade jag ordnat så vi kunde bo hos en väninna till första årets värdinna och det visar sig vara en fullträff deluxe! Väldigt nära  stora vägen,härliga rum ( hon flyttade helt sonika ut sina barn) och en underbar uteplats!  För att inte tala om en underbar värdinna,,jag kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är för att Jenni Släppte in oss i sitt hus och dessutom underhöll kungligt hela veckan;) 

Vi dök upp lagom innan rusnigen på onsdagen kl 13 och hällde upp vår första SRF drink,,detta året blev det  mimosa,,ja jag hade 9 flaskor prosecco med mig till festivalen,Lisa hade fem och mig veterligen kom jag hem med 2 st;)Bra druckit! Å andra sidan gick bara 2 liter apelsinjuice åt,,man ska inte skämma groggen!
Kuken följde såklart med och den spelade en ganska stor roll i underhållningen hela  veckan får jag säga även om vi aldrig lyckades smuggla in den på området. Alex plan att  använda den som ett tredje träben med tillhörande sorgliga krigshistoria lurade aldrig the powers to be vid ingången. Nästa år ska vi komplettera med en papegoja för attt göra det mer autentiskt.
Förra årets GT  följde såklart också med  om än andra glas detta året OCH ett genidrag från Lisas sida,,frusna citronskivor! Ett enkelt sätt att inte spä ut groggen med onödigt vatten och ändå klara  av att kyla GT:n;)  Där sitter vi i lugnan ro och bekantar oss med Jenni som vi aldrig någonsin träfat förut när hon kläcker ur sig att hon egentligen är från Hörby,,jag berättar att det är jag och Kapten med,, hon frågar efter årgång och när Kapten visar sig vara 81:a,,då böjer sig kvinnan snett bakåt och fiskar upp SKOLKATALOGERNA FÖR FROSTASKOLAN!!!!!!
Där bläddrar hon upp Kapten i all sin glorie när han gick i 7 och 8:an !! Hahahahah av alla sannolikheter i universum är detta den minst sannolika!  När vi frustat färdigt och torkat tårarna   var det dax att bege oss in för att få våra band och se vad onsdagen innehöll.

Vädret detta året var enormt,,det var kallt fram tills på måndagen sen plötsligt hoppade det över till CP värme med extra allt och det var till att bada i solskyddfaktor 50!

 Biljettbytet var enormt förenklat och bra detta året. Man slussades in i fållor,en scanna biljetterna och tog dem,nästa spände på en bandet och sen var man därifrån på under en minut! Jag kom därifrån med en driveby känsla,,nästan lite förnärmad,ska det inte ta längre tid än så,biljetten har faktiskt  kostat nästan 3000! hahahaha man förväntar sig liksom att  det ska göras en större grej av det;) Nå den siste att klaga på köer  ska jag vara så detta var riktigt skitbra!
Kaptens första år på Srf och   ni kan se hur han utmanar säkerhetsvakten med sängkammarblicken och av nästa bild att döma fick han sig en åktur som sved både till höger och vänster!

Först till årets viktigaste stopp,,Vinbaren. En ny  instans på området som vi uppskattade enormt då de hade bubbel! de förbannade ölarna,vinet och cidern blir man så trött på efter tre dagar men bubbel,,ikke!
Herrarna var inte lika imponerade utav vinbaren utan valde att anfalla foodcourten där de sålde öl i kannor,,även det genidrag. Inte onödigt många flaskor och  en rejäl servering var gång!  Ska lobba för prosecco i samma modell.
Vi letade efter vår gamla pulld pork ställe och blev mäkta besvikna.  Detta var vad som ersatt vårt älskade ställe och även om köttet var gott så lämnade det lite åt  fantasin ,,inga såser inga pommon ingen redig sallad. Denna kom dessutom upp lika fort som den åkte ner så jag får helt enkelt finna mig i att  jag inte riktigt tål starkt kryddat kött mer:/ Sade till Lisa när vi galopperade iväg för att hämta våra VIP band att den inte kändes riktigt rätt och det visar sig vara så.  Å andra sidan fanns en hel del andra ställen inne på foodcourten som man kunde nyttja och om man bara hittar ett ställe att sitta på  är det ett gemytligt ställe.
Som sagt, Emma  messade mig att vi tydligen stod på Skid Rows gästlista och vi  ylade iväg för att lösa ut våra VIP band !

Efter många om och men hittade vi rätt bod och där satt dem! nu hade vi tillgång till det inre området,något som  kan generera sittplatser för ens trötta ben och lite mer drink alternativ och en grym DJ:)
När vi väl hittade killarna igen var det dax att röra på sig lite och kanske glo lite på något band:) Killen på bilden är Gustav aka Imy som  bodde i samma hus som oss,,vi bara adopterade honom och döpte om honom och släpade med killen som om det var vår trogna Imy och han fann sig väl i situationen!
Lisa och jag smög in i Vipen för att spana läget och det såg ganska så mycket ut som förra året ,,mer spån bara,sen får ni tolka det hur ni vill.

Männen migrerade tillbaka till foodcourten  där de hittat en Peter de stod och diskusserade vilt med när vi hittade dem.
Vi fick tipset att gå och kolla på Gathering of kings  så vi testade men man kan bara ta så mycket dålig pek och drakmusik så vi gav oss efter 2 låtar,det var definitivt inte vår grej.
Vi slog oss ner på gräset för att bara mysa och kolla på folk och ganska snart blev vi så mosiga att vi bestämde oss för att dra hem,onsdagen bjöd inte på någon konsert vi ville se alls förutom skid row,men det var timmar bort. 




Väl hemma kom vi knappt in eftersom Ola och Jonas vaktade dörren bättre än ett par Norrlandsterriers! De släppte iaf in oss efter att jag föreslagit ett lämpligt lösenord  och det var inte förrän de gick iväg till Skid Row med Lisa som de faktiskt fattade att vi bodde där!
Jag väntade uppe tills  Lisa kom hem helskinnad,det hade jag lovat Kapten som krampaktigt höll sig vaken just för detta.  Han fick tacksamt somna medans jag satt upp med inneboende nummer  8 som dök upp sent! Tina blev kungligt inackorderad med tillhörande prosecco eftersom hon klart och tydligt sade Bacon  i dörren.
klockan hann bli 3 på natten innan jag gav mig och dagen efter kändes det,, Tydligen hade Kapten lyckats sparka av min lilltå när vi gick hem kvällen innan och  idag gjorde den sig hörd ,,så även bakfyllan. Det är bara till att startar dagen med en mimosa och se glad ut,tillslut ordnar det upp sig.
 Jag hade med mig brädan även denna gången men med en bruten lilltå fick den vara ifred mestadels av tiden och när man läser vidare i veckans äventyr så kanske det var bäst så(massa brutna saker detta året;))

En väldigt viktig kombo på festival,,även viktigt att välja rätt till rätt rätt event med. Att äta en sjukt äcklig macka är ändå inte lika jobbigt som att gå med bar über ,röd som en kräfta,stinkandes fiskägg på festival.
 Ganska så sent började vi vandra till festivalöppningen ,det var ju ändå nationaldaggen och Lillasyster skulle spela in den! Det visar sig att vi kunde kamma oss på det. Köerna utanför var massiva. Inte en enda gång på de föregående två åren har jag sett liknande och folk började bli arga. Vi köade i stekande solsken i ca 40 minuter tills vi insåg att så snart vi kommkit in skulle vi ut för att möta upp Emma igen och få 2 vipband åt killarna,,vi gav oss. 1,5 timme hade kön tagit och det  var under all kritik. SRF gick sen ut och bad om ursäkt för att de inte bemannat ingångarna nog,,,nä det var nog en understatment.  de flesta missade Lillasyster och där var nog en hel del värmeslag  på det. Öppna norra entren igen för fan.
När vi ÄNTLIGEN hittat Emma ,fått vip banden och tagit oss in började klockan dra mot halv 3 på em och vi var lagom snygga!
Vi testade Three days Grace men var ganka mätta efter 3-4 låtar och kollade vad vippen hade att erbjuda



I vanliga fall kostar vipen 1600 kr mer utöver de nästan 3000 kr för biljetter och det är det INTE värt. Här finns inget mer upphetsande än möjligen tältet om det är för soligt el regnigt och någon extra bar,,utöver det är där en massa meningslösa tält  där Metal Casino  Fristads och Bacho mm har ,,ingenting.En Holy Spirit restaurang där man kan sitta förvisso,men maten är inte bättre där och  även där är det köer till baren såklart. Jag är JÄTTE tacksam att få vip armband eftersom det erbjuder någon jävla stans att sitta och vila,men 1600 kr? Nä,inte  för hela världen.
Jag och lisa glodde lite på Arch enemy och var jävlitt impad över sångerskans röst,men gav oss åter igen efter 2-3 låtar,,
Jag gick och åt en sparrisklämma för att det lät så jävla gott och vi hittade en liten hörna av en bänk att vila föttrna vid.Ja jag tjatar om det men det ÄR ett jävla vandrande gående och stående konstant i 3-4 dagar,,det tar på en. Är det dessutom stekande sol blir det ännu jobbigare att  hålla sig upprätt.
Vid detta laget såg jag på Kapten att detta var för mycket för honom.
så kl 19 var ett av de få banden jag ville se Amon Amarth ,inget måste band men herrejävlar vad jag hade fel! De öppnade med Pursuit of the Vikings ,sen ökade dem och det var så jävla bra  även om vi inte hört en enda av låtarna förr att jag och Lisa höll ut hela konserten medans vi manövrerade oss längre och längre fram! De bjöd på skådespel ,pyro och stora jävla uppblåsbara drakar  och det. var så JÄVLA bra!
Två något entusiastiska tjejer örnade fram och gav sitt allt,och vid en given låt satte de två sig helt sonika ner och började ro långbåt! Jag virrade lite på huvudet men strax satte sig fan en hel sektion av publiken ner och rodde med!! hahahah bara på srf!
 I en ganska stor kontrast till detta vände man sig så om och kollade på  Tenatious D,, eller rättare sagt,vi höll ut i folkhavet till Tribute,sen orkade vi inte mer! Det var själve FAN vad det drog folk och  området översållades med folk,,, lite för stor konsert på lite för liten yta och vi undrade varför dessa inte headlinade på Festival stage.
Vid detta laget gjorde mina fötter så ont att jag var TVUNGEN att sätta mig ner,,ingen bild på tån här men det var stor och lila  och skrek på mig. Att knö ner den i ett par gympisar var inte så smart men vad FAN ska man göra!  Emma hämtade is och Kapten gjorde sin  plikt där han kylde den <3  Vi tappade bort Emma som skulle prata med alla sina vänner back stage och  på något sätt lyckades vi även tappa bort  Kapten! Vi satte oss och åt inne på vippen och hoppades att våra meddelanden skulle komma fram (riiiiktigt rövigt nät som alltid) och Alex vart lite orolig att  Kapten inte skulle hitta hem,något jag antog att han hade gjort(gått hem då vi sa innan Amon Amarth att det var ok om han ville)  Så fort jag kläckt ur mig "äh,han reder sig,han hittar hem!" fick jag ett meddelande :
Jag hittar inte ut :(
 Jag Skyndade mig att leta upp  och följa honom hem.  Detta var inte alls Kaptens grej tyvärr och han var rejält brydd av alla männsikorna oavsett hur snälla och gemytliga de var.   Det stod klart att han testat SRF och att festivaler inte är hans grej och jag sade åt honom att det var helt ok att åka hem dagen efter. Tacksamt somnade han och jag fick en tidigare kväll än många andra den dagen:)


Dagen efter vaknade vi alla utvilade (not) och startade om  groundhog day. Kuken,mimosa och frulla  i uterummet.
Plötsligt stod Sköld i trädgården som en uppenbarelse i råbetong och vår värdinna var inte sämre än att hon bjöd in för lite hygge och grogg.
Ja,,ja Jenni,,det har gått flisor ur den och vi uppskattar om du inte frågar mer.
Med sorg i hjärtat sade vi hejdå till Kapten (som jag tror skuttade av glädje)  och drog in för att se  fredagens första,L.O.K! Kan vi inte få lillasyster tar vi LOK!!
Vi mötte upp emma som efter LOK proklamerade ett döende behov av Falaffel och strax utanför fanns där en grym liyen vagn med den godaste falaffeln ever! Falaffel med friterad Halloumi,,,smauga på den!!
 Alex testade  vagnen brevids starkaste baguett och den hade "2,5 MILJONER PÅ SCOVILLESKALAN!!" hahah så har vi konstaterat det;) 
Vi lyssnade en stundd på Dizzy miss Lizzy,ett band jag fått upp ögonen för  på sistone och det var riktigt bra men såååå jävla varmt!

Många stopp vid de fantastiska Fogarolli vagnarna blev det. Inte att förakta en liten Capuccino ,som i sig själv är som en liten måltid. Tror jag tog 10 sådana genom hela festivalen! Vid ett stopp   var det någon som beundrade min moder maria mantel och fick låna den för att se om han såg ika oskyldig ut i den,, ja,tamigfan den funkar på alla!


På g till ZZ top hittade jag en stickad kukmössa,,ja,,ja den är  grann och killen var så satans trött på selfies,,skaffa dig en  rövmössa då?


Vi kollade på 2,5 låtar av ZZ top,,sen somnade vi. Sämre konsert får man leta efter. Två skäggiga dansande gubbar utan något annat som helst på scen och inga hitar alls utan gamla covers på andras låtar i sengångartakt,,nä tack.
Sen vände vi oss om  och tryckte oss fram för att se Disturbed. Vad ska man säga? David Drehman kanske skulle bli TV präst istället så han kunde skippa snacket på scen. Alla helt uppampade av deras första låtar  ,välkända hits,,sen började snacket om kärlek,smmanhållning,hur hård världen är,hur hemska mäniskor kan vara,hur många det är som mår dåligt,hur många som tar livet av sig ,,,, tänk att stämningen sjönk som  en blöt filt genom nyvispad grädde. Vi stannade till Sounds of Scilence sen gick vi. I vanliga fall får den mig alltid att gråta  men nu var jag bara så  besviken att jag  tacksamt vände och gick.  I övrigt var det inte intressant att hänga med i sin egen text och om man bara hoppar över vart tredje ord så blir jobbet lite lättare för sångaren,,det märktes att han inte var intresserad av att vara där.


Efter det väntade vi ut kvällen i VIP tältet,,jag var bestämd  på att  vänta tills Drömteatern startade (skulle starta)  00.15 om jag så skulle frysa ihjäl.

 JÄVLA KISS drog ut så illa på tiden att klockan säkert var 00.45 innan de slutade och Drömteatern kunde gå på .
Jag knödde mig  näst längst fram och njöt i hela ,,5 låtar. Det var magiskt,det var tight det var så jävla precist och sen var det över!?! Alla var så förvånade när de faktiskt packade ihopa trumsetet och alla gick hem lite,,lite besvikna?  I efterhand fattade vi att det var Kiss fel och att Drömteatern nog inte var gladare över detta än vi var. Jag MÅSTE se dem en gång till.
När jag vandrade hem ensam i natten hade en så så massiv dimma sänkt sig över hela landet att stämningen var helt drömsk! Där gick jag med min lilla falaffelpojke på g hem till lite nattamaud och häng med vem som än var vaken!
Vem var vaken? ALLAH!   På morgonen innan vi skulle gå in hade vi mött Tiina med en fot som var dubbelt så stor och det visar sig att hon trillat innan vi ens gick in dagen innan och brutit den! Kvinnojäveln blev lindad,skuttade upp på fötter och tog sig in för att se på ett par konserter ändå! Det är inte för inte som finnarna tillskrivs Siisu!  När vi sen kom hem på kvällen mötte vi en något upphajpad Ola som hade trillat han med och skallat typ hela festivalen! Det syns inte här för han vägrar att sitta stilla men han har blod på hela tröjan och ett jäkla ägg i pannan!! hahahah det verkar som att Jennis inneboende skulle bryta saker detta året!
Efter det satt vi uppe till halv 4 och diskuterade de finare aspekterna av kuken och annat smått irrelevant tills jag insåg att om jag ens ska vara människa bör jag gå och lägga mig genast.
 Dagen efter var där bara ett band vi skulle kolla på och ändå sket det sig pgr av ett massivt jävla åskväder/katstrofstorm som drog in över området och pausade alla konserterna så vi kom inte dit förrän vid 14 och då var det för sent! Vi roade oss i kunglig stil genom att skrika så högt vi bara kunde och samla på gratis saker i sponsortälten. Vad göra.
 Jag demonstrerar med uråldriga handgester hur stor risken är att jag köper en Indian,MEN denna var väldig väldigt fin för att inte vara en Ducati. Med tanke på hur mycket jag kör borde jag dessutom bara ha en halv hoj,inte tre,så det blev ingen affär;) 





 Eftersom Kapten var tvungen att hämta mig då han tog bilen hem avtalade vi att han kunde dyka upp runt 115-16 och i efterhand så var det en jävla tur. Jag tog ett par stadiga groggar på morgonen för att komma på fötter (enda sättet efter 3 dagars festival ) och i bilen dök även tre dagars bakfylla på mig. Jag mådde som ett svin och sov seriöst 18 timmar i sträck på det, och åter igen dagen efter somnade jag typ vid nio på kvällen ,helt jävla slut ,febrig och skakig. Ja,,man är inte 20 längre.  Det föll sig så att Christine och Emma hade avtalat dejt på lördagen så när jag lämnade tog Christine över och underhöll herrskapet till festivalens slut och kanske var det det nya friska blodet som peppade upp för inte ett spår av snart fyra dagars fest dygnet runt syns i dessa ögonen!













Så var åter årets stora event över,,,det går bara så satans FORT!! När jag är där är jag rädd att inte orka hela vägen, när det är över tänker jag att detta var väl inte så farligt?   Nästa år kör vi igen,men det känns ärligt som att festivalen ändrar sig i mångt och mycket. Sedan Live Nation stegade in har  mer och mer av magin som är SRF försvunnit och  mer och mer mekaniskt göre stegat in. Jag är glad att jag fick ett  första underbart år och två överfulla,,Allt förändras och så även vi. Vi ses där nästa år älskade vänner, främlingar och annat fä!!!

Inga kommentarer: