Sidvyer, senaste månaden

tisdag 21 april 2020

maritzas Krakowresa som stannade i Bjäresjö!

Vi startar detta inlägget med att påstå att Maritza aldrig kommer att vilja fylla 50 igen. Why?  det kommer att framgå av bilderna;)
Detta har ju varit en trestegs(18stegs)  raket egentligen,där jag har först fixat en prosecco julkalender med en överraskning i slutet,sen en queens night  där maritza fick en resa till krakow  av mig,där ladiesen skulle åka ihopa. Det sket sig kungligt på grund av nåt virus folk envisas att tjata om. 
Ger jag mig så lätt ? 
NEJ.
 När man tatuerar har man fördelen att lära känna en jäkla massa gött folk och om man sen sitter i skiten kan man ringa dessa göttiga människorna och låta dem baila ut en. Så gjorde jag denna gången och det visar sig att Daniel Müllern så ödmjukt ställde upp och hjälpte mig göra Maritzas fest till en oförglömlig dag! 
Jag loppade intensivt dagarna innan för att få ihopa en riktigt vackert matchande servis för kommer finkocken ska man ha findukningen.
En simpel bjudning för damerna som  egentligen skulle med till Krakow plus hanar stod å schemat,,detta kommer att bli lugnt och städat tänkte jag. 
Jag slet sedan mitt hår  pgr av kvalet ang vilka glas man ska använda vid en riktig findukning!!Kapten skrattade åt mig och konstaterade att normala kvinnor springer och byter kläder inför festen,,jag bytade glas?


Så brakade det loss och kl 17 kom en intet ont anande Maritza  hem till oss för att mötas av åsynen av en Müllern som hotade med en laddad schirachamajonäs( nä man KAN inte stava det ordet) 


Vi bjöds på en helt fantastisk pilgrimsmussla  med broccoli och smörsås till förrätt ,till det en galet bra Chardonnay(tror jag,jag var så koncentrerad på att styra upp festen att jag inte minns smaken )

Till huvudrätt en  perfekt grillad Tolånga biff rygg och filé med diverse tillbehör som man fick plocka,och en grym rödvinsredduktion,fanatiskt gott! Till detta en torr  röd zinfandel som även den var grym!

Till efterrätt ett bubbligt dessertvin  med hintar av hallon och till det en galen glasstårta från Ystad Glassmakeri  <3 Cred till dem att de svängde ihopa den jättesnabbt åt oss !!

Som jag sade  loppade jag skiten ur mig för att hitta matchande stiligt porslin men  det var inte alla som riktigt uppskattade detta, bland annat Turbo som anser att allt annat än en bålskål är för litet att dricka kaffe ur! Bara kolla så piffigt det matchar Maritzas normalstora hand (om man är pygmé) 

Efter detta fick var par hålla ett kort koncist välriktat tal till Maritza där man var tvungen att klämma in tre ord jag givit dem, tre enligt mig helt normala ord som värdegrund,trarydsfönster,manstrosa,sopstopp mm,, .
Efter detta vet jag inte riktigt,, jag höll mig så lugn jag bara kunde för att styra upp hela denna balunsen ,, efter talen släppte jag allt!
 Bilden nedan är innan,,när vi är helt städade och fina,, Allt efter det,,, ja du,det är en annan lite dimmigare historia.

När alla "måsten" var ur vägen  tyckte jag att det var en LYSANDE ide att asa fram gummistorken igen! det är trots allt den dyraste möbelpjäsen vi har i hemmet och man får en fantastisk träningsvärk av att sitta i den så sagt och gjort! 
 Folk blir liksom som glyttar när en enorm gummianka dyker upp och man kastas rätt bak i tiden till lekplatsen man aldrig fick som barn!  Props till Turbo som redade av att blåsa upp den trots att kvinnfolket flockades som bananflugor runt rödvinet! 


 Sen var det igång,,, detta är passusen där jag bara låter bilder tala för allt som hände och sedemera förklara varför Maritzas 50-års fest är 
brakfesten ingen kommer att minnas ! Undrar du varför Maritza? fråga emma,,,
Love you all!!





















































Inga kommentarer: