Sidvyer, senaste månaden

fredag 19 juli 2013

Streetmarket 2013,,,mögel.

En gång om året slår pulsen lite högre och jag känner barndomskänslan av stressen att komma iväg till marknaden så att man missar så lite som möjligt!! Matmarknaden som reser runt  eller Streetmarket som det heter är i full gång i Ystad nu,och Kapten och jag drog dit igår för att titta och kanske tillockmed handla. Oftast blir det EN liten jävla pinal bara för att det finns för mycet att välja på ,men i år slog det runt totalt. Glutenfria mandelkakor,salami,ost och marmelad .
 Övertygade tillockmed Kapten om att det var en bra ide att pröva en krokodilburgare,och han nappade fantamig! Att tvinga den mannen till något är omöjligt,att lirka funkar ibland att vänligt hänvisa funkar bäst.Det blev en krokodilburgare,och det smakade gott men jävligt mättande. Man missar inget om man inte testar.
 Som alltid representerar holland pannkakor och kakor,spanien paella,arabländer falafel,mexico churros,australien kött av olika skumma djur och england porslin och fudge;) Det SER magiskt ut,men smaka som vanligt skit.
När vi kom hem dukade vi upp en salami och ostbricka med persiko/amaretto marmeladen vi köpt och högg in.
Det slutade med att vi kastade det mesta. Det som vattnat så i munnen på marknaden visade sig smaka gammalt dammigt och i de flesta fallen ingenting. Har tyvärr en aning om att maten åker t och in från ställe till ställe  och att kylprocessen inte är så jäkla noga:/ Marmeladen var tillockmed möglig,så den ska jag gå tillbaka med och stoppa upp i röven på dem. Eller kanske inte,men varna dem åtminstone,,,

 Väl hemma tog vi en promenad till havet i 2 sekunder,kom på att det stormade och stank som vanligt och gick hem;) JAg fnittrade gott åt vad utländska turister läser denna skylten som;)
Stöna i båge när du ser en boppe i vattnet!
 Regn har det varit lite ont om nere i strandbaden och jag tog lite vuxet på mig jobbet att vattna gräsmatta,,ett rätt nydsamt jobb faktisk.

5 kommentarer:

Dahn-Ola sa...

Köpte nå'n Spansk vildsvinskorv förra året, som visade sig vara mer eller rutten... så jag ger väl inte så mycket för kvalitén heller på vissa varor.
Har däremot ätit lunch där två gånger i år, och det var ok.

Fine pose, med ett glas rosé och allt, under bevattnandet av gräsmattan; ser precis lagom dekadent ut. :-P

Stina sa...

Dekadens är vardagens krydda,,ungefär som mögel i marmelad;)

Stina sa...

Dekadens är vardagens krydda,,ungefär som mögel i marmelad;)

Maja sa...

Kärlek till sista bilden .<3

Dahn-Ola sa...

Om valet står mellan dekadnens och mögel blir det dekandens varje gång! :)