Sidvyer, senaste månaden

torsdag 14 augusti 2014

Dag ett,,

Dag ett på den magiska medicinen.
Ja magisk för mig iaf,detta är dagen jag kämpat för i så många år.Gråtit i frustration över att jag tydligen inte var värd den när allt annat falerade,tydligen inte var sjuk nog att få,iaf på utsidan.
Jag har fått höra alla möjliga härliga förklaringar till varför jag inte skulle få biologiska läkemedel,allt annat utom att de kan vara farliga för dig. Orsakerna har varit istället att den är för dyr,vi får inte skriva ut till fler,det är billigare att ha folk sjukskrivna än att ge dem medicin.
Det senaste skrämde mig massor. Att sitta som ett jävla kolli med 2 obrukbara häner som bara blir sämre och inte göra ett skit medans räkningarna tickar på? 
Men så kom jag till Simrishamn där EN läkare lyssnade på mig.
Han såg bortom ytan och hörde på riktigt på mig  hur illa det var TROTS att jag inte blir så svullen som RA patienter blir. Han gav mig en chans,,
Igår var dagen då jag tyckte det var dax:)
Såhär ser den ut,det lilla miraklet.

 Och såhär odramatiskt är det att ta den. Det gör verkligen inte alls ont,och det ger en lite en känsla av  "själv är bäste dräng"  att kunna klara av detta själv.
 Slutar på mina Brufen Retard  och går över till detta helt och kommer NATURLIGTVIS att rapportera  på vad som än händer  med detta,varesig det är bättring eller nekros;)
Håll tummarna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Enbrel? Jag är själv inne på månad tre (eller fyra).
Har märk en MARKANT skillnad! Min omgivning märker skillnad.
ALLA borde få denna mirakelmedicin. Har, liksom du, gråtit, bönat, bett, svurit och tjatat för att få den. Fick till slut helt sonika flytta - mitt landsting hade inte råd.


Så pissigt att det ska vara sån skillnad i vården i Sverige!