Sidvyer, senaste månaden

fredag 22 augusti 2014

Huset och uppdateringarna!:)

Ja tjena! Jag har inte uppdaterat om huset på väldigt länge ,och det har haft sina orsaker. Inte att det inte händer något,men för att det stått öppet med stora hål där dörrar och en byggnad borde vara,dvs byggmaterial osv har varit lite i fara. Nu är allt byggmaterial använt och där är FÖNSTER DÖRRAR  TAK OCH GOLV!!!!!!!! 
Vartenda av dessa orden är som en ren lyckopilla:)
Taket kom på här och sen kom frigoliten efter att rörmokaren har dragit slang till golvvärmen. 
 Armering kom efter det och sedan el på det,,,
 Och i väntan på att gjuta så gick Kapten nuts med en grävare och anlade en ny infart och lite vallar,,Gräva på vår tomt kan man INTE göra,,lite byggmaterial såsom trä o betong kan titta fram. Kan vara att vi får hyra en skogsmaskin istället för åkgräsklippare,och jag är lika säker på att Kapten inte gråter en enda tår över det faktumet.

 Och sen kom dagen,,dagen D som jag väntat på så länge,,vi skulle få ett golv. Av någon  anledning fäste jag mycket vikt vid det eftersom det var det första vi började med i huset,och det har tagit nästan ett år att få det gjort,,kanske därav som jag såg så fram emot det sista momentet i det hela. Ja,sista o sista,,,det ska klinkas och sånt med,men nu kannan iaf gå och stå och sätta stegar och göra allt annat där inne:)

 De fantastiska Br.Erlandsson såg till att vi fick det snyggaste golvet möjligt:)
Kapten isolerade det rötteinfesterade innertaket där den gamla isoleringen liksom var mer råttgång än isolering,och jag är tyvärr inte ironisk där. Vi kan ha haft illrar eller mördar i taket snarare än råttor som det såg ut,,och stank.
 Och sen,,,bara kolla på detta konststycket!  Fönster!!! Magiskt höga fönster!!!
 Oh dörr,,magiskt hög dörr! Det kan vara svårt att se på bilden men kolla på dörrhandtaget,,,de är på normalhöjd,alltså inte monterat av kortvuxna. Dörrarna är alltså 3 meter höga för att utnyttja den gamla laduporten och det charmiga med det,,,Im in love.
 Nästa projekt blir resten såklart,men viktigt att renovera gavel som ni ser skymta fram,och sen plåta tak och annat:)
 Här ser ni utgången till vårt kommande japanska trädäck som ska sluta precis vid den lilla porlande bäcken vi har hittat i bakträdgården:)

3 kommentarer:

Filip sa...

Fy fan vad avundsjuk jag blir! Att du orkar dra i ett sådant projekt! Häftigt.

Vera sa...

åhhhh!! På däcket skall vi sitta och sippa rosé och vara filosofiska..eller nåja..vin iallfall! ;)

Catja sa...

:) Joehoe!!! Vad bra det ser ut!!