Sidvyer, senaste månaden

söndag 26 april 2015

Dagens antikrunda!

idag var det lilla antikmässan i Ystad,vilket innebär en 14-15 bord med lite roliga och andra mindre roliga saker där man kan göra  lite fynd om man snabbar sig på. Jag och DO dök in 5 i 10 och var där relativt först(de skulle ju öppna 10,,,reglementsvidrigt) och jag svepte in,använde laserblicken för att få syn på bland annat denhär magiskt coola fjärilsbrickan! Ja,några hundra stackare har satt livet till för denna,men nu är massakern gjord och jag kunde inte motstå!
 Sen var där ett set med 7 glas och en bålskål,,de ropade på mig liksom,och säljarens föräldrar hade ägt dessa rätt länge så han gissade på att de var från 50-60 talet.Syns dåligt p bilden men botten är rätt mycket tjockare än toppen ,och de är i jävligt bra kvalitet med varierande tjocklek i godset. Dessa kommer att få se sin beskärda del av svalkande mojitos i sommar::) Är det någon som vett vad de kan vara för märke så hojta.Säljaren tänkte  Iittala eller Rejmyre men jag kan inte hitta något liknande på nätet änsålänge!
 En liten antik broch av samma säljare fullkomligen hoppade på mig,den ska vara från 30-40talet,och jag är såld och kär,, Dagens antikrunda har varit väldigt givande! Nu ska jag dö bakfylledöden!!!


4 kommentarer:

Mia sa...

Fy vad kul, jag vill också kuta på antikmässa!

Kan glasen vara Harlekin av Nanny Still?

https://www.bukowskismarket.com/sv/464716-glas-24-st-harlekin-design-nanny-still-riihimaen-lasi-1950-1960-tal

Stina sa...

I love u Mia!!! Helt rätt,har inte hittat något liknande någonstans och du bara nailar det!!!

Anonym sa...

Broschen <333

paul sa...

jäkla snygga glas, vill ha