Sidvyer, senaste månaden

fredag 3 april 2015

Vernissage 2015

i 4 dagar har jag piffat,fixat,trixat och monterat och så var plötsligt torsdagen där. Startade ute i hammenhög på Mariedals gård  tidigt runt elva för att gå igenom de sista detaljerna. Alltid glömmer man något tänkte jag,men det visar sig att  inte ett skit är glömt!

Vädret var dock glömt,tappat bakom en sopcontainer av skit! Iskallt,regn och snö,hagel och solsken om vartannat,ytterst otrevligt att flytta konst i och det verkar lite dämpa entusiasmen hos folk inför påsken.

 Så dök Anders och Agneta upp och allt föll liksom på plats,nästan en kopia av förra årets uppställning av dricka,men nu var det lite mer speciellt,,nu var det Fulltoftaölen!

 Är ingen öldrickare,men fasen om inte Blond var  fantastisk,och den tog slut fort också,,Är så otroligt tacksam för att få tillfället att bjuda på dessa hårt framarbetade ölar.

 Sakta kom allt på plats i form av porslin  belysning och dekor,och det som såg ut som kaos var plötsligt en väldigt välorganiserad konstutställning,och jag är  nog mest förvånad av alla,för jag fattar aldrig hur jag gör. Först är där tonvis med uppgifter,sen är de gjorda bara,,,lägger hjärnan på hyllan och tar i bara.


 Voluspaljusen är till låns från Önska Sjögrens och hjälper till att sprida väldoft i lokalen.

 Lokalen har aldrig förr använts som utställningssal,och inte allt var helt färdigt el beprövat,och att man inte fick spika i väggarna gjorde att man fick ha mer kreativa lösningar på hängningen;) Sen dök mina vackra minions upp,folket som möjliggör detta ,människorna som stöttar mig dag som natt,fmupparna som gör allt detta värt det <3
 Lammrostbiff med syrad morot och ramslökscréme,,,
Rökt lax med pepparrotsmajonäs och sojatapioka,,
 Och slutligen getost på  sesamknäcke med honung och krasse:)
Under tiden the minions krafsade i köket monterade jag upp lampan jag fått av DO och inte visste vad jag skulle göra med. Satte stora glödlampor i den och vips hade man en jävligt sweet antik lampa. Har inte hunnit byta ut elen i den så alla brann inte,men det dög;)
 Pausade lite för att svara diverse inkommande gäster så gott jag kunde och rusade sen iväg för att  byta om. Kom då på att där inte var direkt någon tid och plats för att piffa mig och därför såg jag ut som en blötlagd hamster i håret hela kvällen,,och det kan kvitta!


 10 minuter innan det är dax isas champagnen,,
Det tas Bondfoton,,, hade så så svårt att släppa mina svarta nitrilhandskar då de på ett rätt obehagligt vis passade med min Hugo Boss!

 En sällsynt syn man i princip bara såg 10 minuter innan dörren öppnades och ca 10 min efter,allt som allt knappt 20 minuter av kvällen är klackar på Vera,,de var jävligt granna Vera,,det var värt att lida lite för! Bordet är färdigt,snittarna framme,,dörren öppnas,,


 och folk strömmar på.   Ja nu kom ju Maritha lite för sen och lyckades inte hinna knipa sin favorittavla,därav är det läge att hänga på låset när man fikar på något av verken.

 Kapten häckade vid ölrondellen,,liksom för att hålla koll på sorterna och hjälpa folk ta beslut i de svåra valen "rött,vitt,bubbel ,lager,blond eller C4",,,

 Patrik med mor,en kvinna med troligen fotografiskt minne som minns mig från fyran!! mindes min mor och far också och dessutom kände hon igen Kapten genast på ögonen då hon en gång blivit serverad av Farfar Mårtensson i Hörby för eoner sedan,,ja du Patrik,,vi kunde blivit ingift släkt om landel legat annorluna;)
 The Shield är svår och betraktande,,tittar i fjärran  medans  Hugo undrar vad man ska ha  till middag.
 Mansbänken fylldes snabbt av farbröder och extrapappor:)
 Diket design represent! Dessa underbara människorna arbetade dag o natt för att reparera ett brutalt hanterat paket från Posten som resulterade i 13 trasiga tallrikar av 33 stycken sända,,, Nu finns alla numrena  återställda och redo att säljas:)


 DO vaktar Pervo som han inhandlade  då jag idiotiskt trodde att ingen ville köpa:/  Anna var också lite chockad och illa till mods att hennes Pervo var tagen,och hon såg lite flyktpotentiell ut!
 The ladies framför Frank:)
Ja här någonstans började det tunna ut med folk lite,jag kunde nästan stå stilla,vila pennan och se om champagnen jag valde smakade gott. Det gjorde den,,ytterst jättegott!
 Vid detta laget hade folk hunnit smaka lite på allt möjligt ,vissa mer än andra;)

 Virus lurade farmor att ta en selfie;)


Jag vilar fötterna  och ser svår ut i en fåtölj (alla möblerna lånade av Mariedals gårds loppis  och nästan allt är till salu )

 Jag ser att det jag skriver är ytterst tomt på fyndiga lustigheter  som det brukar vara och det är för att min hjärna är i coma efter en hel fredag i lokalen,frösen men väldigt lycklig!
Jag är så äckligt tacksam för alla som ville dela denna kvällen med mig,och jag hoppas den gav er lika mycket som  den gav mig!!

4 kommentarer:

Håkan sa...

Måste vila en förbannelse över mig, har missat de 2 senaste bokningsdsdagarna och nu när jag for ner med fylld plånbok för att (eventuellt) köpa porträttet av Springsteen var det redan sålt!!!
Måste säga att det du gör är alldeles lysande och tilltalar mig väldigt mycket, ser fram mot att se mer, både på duk och på skinn / Safety

Anonym sa...

Snälla berätta vart du köpt din klänning och handskar?

Stina sa...

Hahahaha klänningen är Hugo Boss och handskarna är svarta nitrilhandskar för undersökning/tatuering inköpta på gertab😆😆😆

Anonym sa...

Blev du inte varm i handskarna då? :o